Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bitmeyen Hikaye


bayat

Öne çıkan mesajlar

bayat hanim uyanmi$, kocasina kahvalti hazirliyordu. bostan bey her sabah yedi bucukta kalkar, be$ dilim ekmek, bir yumurta ve koyu bir caydan olu$an kahvaltisini ettikten sonra i$ine gitmek icin evden cikardi. haftanin be$ gunu tekrarlanan bu destandan sonra bayat hanim sokaga cikar, sahilde yuruyup bi kac magaza dola$ir, ogleden sonra evine gelirdi. yirmiiki yillik evliliklerinde hic cocuklari olmami$ti. bostan bey cocuklari sevmiyordu, bayat hanim da kocasini seviyordu.

ama bugun farkliydi. bostan bey yumurtasini cay ka$igiyla kirip acamayacakti. zeytinin cekirdegini catalina cikarip tabagina usulce koyamiyacakti. cunku bostan bey hic uyanamadi. kocasinin o"lu"mu"yle sarsilan bayat hanim biraz kilo aldi. bir sure makyaj yapmadi. kirk alti ya$inda dul kalmi$ti ama guclu ve hayati seven bir kadin oldugu icin kisa sure sonra tekrar normal ya$antisina donmeye karar verdi. i$ aramaya ba$ladi. ya$adigi uzuntu onu biraz daha ya$landirmi$ti ama hala ya$ina gore cekici bir kadindi. bir kac yere ba$vurduktan sonra iyi ingilizcesi sayesinde bir tercumanlik $irketinde i$ buldu, tekrar duzenli bir hayata sahip olmak onu mutlu etmi$ti.

arada sirada kocasinin mezarina gidip cicek birakiyordu. bu pazar da erken kalkip cekirdekli mezarligina dogru yola cikti. bordo renkli $emsiyesini acip arabalarin sicrattigi sulardan kacarak geldi mezarliga. yagmur yagdigi icin kimsecikler yoktu. bostan beyin mezarina yakla$tiginda orada siyah yagmurluklu birisinin oldugunu farketti. yakla$inca bu ki$inin kocasinin mezari ba$inda oldugunu anladi. bostan beyin hic akrabasi yoktu. arkada$lari da mezarini ziyaret edicek kadar yakin degildi. zaten bayat hanim iyice yakla$tiginda bu ki$inin genc birisi oldugunu anladi. $a$irmi$ti, merak ediyordu. yanina yakla$ti;

- bostan beyi nerden taniyorsunuz?
- tanimiyorum.

genc bir kizdi. yagmurlu havanin pis, gri mavisi rengi gozleriyle manasiz ve donuk bakiyordu. bayat hanimin meraki yerini garip bir korkuya birakti.

- o zaman niye mezarinin ba$indasiniz?
- onun bir ozelligi yok, ben mezarin ba$indayim.
- mezarlikta mi cali$iyorsunuz?
- hayir.
- o zaman?
- onlara ihtiyacim var.
- bence senin bir doktora ihtiyacin var!

bu sirada kizin suratinda hafif bir gulumseme belirdi. yagmurlugunun kap$onunu gozlerinin onune du$ecek $ekilde cekip arkasini dondu ve yava$ yava$ oradan uzakla$ti.[signature][hline]bayat ekmek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...
çok olmus yazılalı devamıda olmalı[signature][hline]İnsanın hayatında iyi arkadaşları ve dostları vardır.iyi arkadaşlar kodese düştüğünde seni kefaletle çıkaranlardır.dostların ise kodeste yanında olanlardır...
Seviyorsan birini özgür bırak onu,eğer geri dönüyorsa o senindir,eğer geri dönmüyorsa zaten hiç senin olmamıştır...
Gidiyorum hayattan,suların aktığı yönden,rüzgarın sevgi dolu okşayışından uzaklara uzaklara gidiyorum....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2002 yazinda bodrum'da sIkIntIdan yastiklari kemirirken, wannabe-junkie donemlerimde yazmistim bunlari. bezir'de herhalde hayalimde ki kiz filanmis o zamanlar. neyse, for your reading pleasure;

bezir evine geldiginde sirilsiklam olmustu. uzerindekileri cikartti, yagmurlugunu kurumasi icin kalorifere yakin bir sandalyeye asti. saclarini kuruladi. babasi is gezisine cikmisti, bir hafta daha evden uzakti. annesi de muhtemelen yine is yerindeki adamla babasini aldatiyordu. dun gece gelmemisti, bu geceyi de adamin evinde gecirmesi olasiydi.

bezir hemen hazirlanmaya basladi. cekmecesinden sakladigi suruplardan bir tanesini aldi, mutfakta hepsini bir kaba doktu. atesin uzerinde suruptan norbain'i ayristirdiktan sonra, norbain kristallerini kurumus kundar yapraklariyla birlikte ezdi. nargilesinden bir onceki gunun pisligini temizledikten sonra salona gecip yeni hazirladigi tozlari yerlestirdi, ustune komurleri koydu. nargilenin kivama gelmesini beklerken muzik setini acip koltuga gomuldu. duman icinde rahatlamaya baslamisti bile, bir kac dakika sonra kaslari hareket edemeyecek kadar gevseyecekti. gozlerini kapadtti, muzik sesi uzaktan geliyor gibiydi. suratinda aptal bir gulumseme belirdi.

bezir biraz kendine gelip ayaga kalkinca aciktigini farketti. buzdolabi bombostu. yagmur hala devam ettigi icin, hala islak olan yagmurlugunu giyip markete gitti. taze kasar ve ekmek alip eve geri dondu. evde kendine bir sandvic hazirlayip tekrar disari cikti. bir taksiye atlayip ziyankoy'e gitti. taksiden indikten sonra can sIkIntIsindan ne yapacagini bilemeyip, amacsizca ziyankoy'un sokaklarini dolasti. aksamin gelmesiyle ortalik yavas yavas kalabaliklasiyordu. gozlerinin alti uykusuzluk ve norbain'den morarmisti. gri gozleri ve bu haliyle oldukca korkunc gorundugunu farketti. yururken insanlar ondan uzaklasiyordu. arada sirada laf atan gencler,

asilmaya calisan delikanlilar. gozgoze geldiklerinde hepsinin ic dunyalarini, neler dusunduklerini anlayabilirdu. sonunda bir bara girip icmeye basladi. ucuncu birasindan sonra cok fazla dikkat cektigini farkedip bardan ayrildi. hava iyice kararmisti. bir apartman girisine oturup insanlari izlemeye basladi. hersey ona cok bayat geliyordu. boyle dusunurken bugun bir mezar tasinda yazan aklina geldi. bir adamin karisinin adi bayat'ti. sabah yasadigi diyalog aklina geldi. olanlari daha net hatirlamaya basladiginda, ona doktora git diyen kadinin bayat hanim olabilecegini farketti. bezir, bayat hanim'dan tiksinmisti. tekrar karsilasirlarsa neler yapacagini dusunurken telefonu caldi, arayan bardak'di.

- merhaba bardak.
- nasilsin?
- fena degil, niye aradin?
- son bolumu de bitirdin.
- hmm, sIkIlmaya baslamistim ben de.
- eve gel.
- peki.

bardak'in ev dedigi, zambakli'da bezir ve bardak'in bulusup, bezir'in egitimini gozden gecirdikleri terk edilmis bir binaydi. bezir, yoldan gecen bir taksiyi cevirip, zambakli'ya dogru yola cikti.

[Bu mesaj bayat tarafından 15 Kasım 2004 22:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...