Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Guzelinden MySQL kaynagi

di

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Hali hazirda bir yandan bakiniyorum ama Pati'den de direkt "aha aradigin bu" diyebilecek bir iki kisi vardir diye tahmin ettigimden mutevellit, dayanamayip soruyorum.

Boyle anneye anlatir gibi anlatmayan, temel konulari soyle bir ozet gecip sonrasinda detayin gibine vurup, ne, ne zaman, niye kullanilir gibi konulari da kapsayacak bir kaynak arayisindayim.

Var midir bildiginiz, onereceginiz kaynak acep ?
Sosyal ağlarda paylaş

Kafama takilani ya da yapamadigimi google cozuyor ya, sikinti yok. =)

Olay kafama takilmasi degil esasen, daha cok kendini gelistirmek, gercekten konuya hakim hissedip gerektiginde "evet ben bu isi biliyorum" diyebilmek. Haliyle ihtiyacim olan daha cok boyle bisey. Varsa ne ala, yoksa da saglik olsun yapacak bisey yok. =)
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Olay kafama takilmasi degil esasen, daha cok kendini gelistirmek, gercekten konuya hakim hissedip gerektiginde "evet ben bu isi biliyorum" diyebilmek. Haliyle ihtiyacim olan daha cok boyle bisey. Varsa ne ala, yoksa da saglik olsun yapacak bisey yok. =)

Tamam işte sen yaz nerde doğrusun nerde yanlışsın neden yanlışsın tablo yapılarında ne yapıyorsun nasıl yapiyorsun doğrumu yanlışmı.

O şekilde yapsan ne olur bu şekilde yapsan ne olur vs vs yardımcı olmaya calışalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu iyi de, yok oyle bir dunya. Hani ortada derya deniz data olur, user story olur, su olur bu olur o zaman eyvallah da, oyle "kafama su takildi nasil?", "bunu boyle yapardim dogru mu?" diyecegim bir durum yok ortada. Neyse olayi mumkun oldugunca anlatsin, ben de oturup roman okur gibi okuyayim, bilgi sahibi olayim istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

abi aslinda mysql in kendi doc lari oldukca iyi.

ha DBA gozuyle bisiyler ariyosan, yani server optimizasyonu vs vs, bunlar icin ayri bloglar vs veya kaynaklar takip edicen ama tek bi source of truth yok bu anlamda. DBA islerine ama zaten girmeni onermem, development anlaminda mysql in kendi dokumantasyonu oldukca iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok abi DBA'lik degil olayim. Yani MySQL serveroptimizasyonu yapabiliyorum sys-admin'likten kalma. Yine iyi kotu table structure olusturup duzgun sorgu yazabiliyorum. Haliyle aradigim 1000 sayfalik manual degil, bana ozet gecip sonrasinda "olmasi gereken budur, isin inceligi sudur" diyecek, 200 bilemedin 300 sayfalik bir kitap/dokuman.

Git gel 2,5-3 saat yol tepiyorum hergun, o arada okuyayim iste hizlica.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya azicik disinda kaliyor is yeri Londra'nin, haliyle arabayla 33 dk, toplu tasima ile 1 saat 10dk oluyor. Arada yurudun ettin tren bekledin derken her sekilde buluyor 2,5-3 saati.

Tek vasita olsa yine koymayacak da arada tren falan degistiriyorum, daha ilk haftadan yipratti beni yol. =)
Sosyal ağlarda paylaş

Valla cok dogru demisler. Freelance calismayi birakip Istanbul'a tasindigimda ilk islerimden biri evime 10 dk yurume mesafesindeydi ve hep gec kaliyodum. Ondan sonra tekrar eve yakin bi yerde calisamadim. Baya baya cezalandiriliyorum senelerdir. =)

Neyseki kalici degil, 3-4 aylik bir proje bu icinde bulundugum. Sorasinda ulasimi raha rahat biseylere bakabilicem diye umuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

ben bunun için stackoverflow kasıyorum. milletin takıldığı soruları çözmeye çalıştıkça kendini geliştiriyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...