Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DD-WRT (ve türevi) ile kullanabileceğim Modem/Router

kgns

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

eve taşınıyorum, tabii ki internet bağlatıcam. Ancak henüz hangi tür internet bağlatacağımı bilmiyorum ve bazılarında modem de abonelikle beraber geliyor. Fakat ben DD-WRT/OpenWRT/HyperWRT/Tomato gibi herşeyi konfigüre edebileceğim bir firmware ile kullanabilmek istiyorum. Daha önce böyle bir araştırma yapmış olan veya bilgisi olan var ise bana bir kaç öneride bulunabilir mi?

Örn:
ADSL olacaksa internet tipi şu modem+wireless router combosunu bu firmware ler ile kullanabilirsin

veya işte ne bilim

VDSL'in modemlerinden uygun olan yok, o yuzden önüne bu firmware'ler destekli bir Router al o da şu marka model olsun

falan gibi

P.S.: Caddebostan'da Fibernet yok değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Linksys X serisi modemler uygun DD-WRT ile kullanmaya.

Aslında DDWRTnin desteklediği modem tiplerine bakıp onlara göre alsan daha mantıklı olur.
evet onlara bakıyorum zaten, ama tek tek bakabiliyosun. en ucuz en f/p gibi kavramlara ulaşmam için butun turkiyede bulabildiğim ddwrt destekleyen modem VE router ları bulup listeleyip karşılaştırmam gerek.

ben de zaten bunu daha önce yapmış olan, en uygun modem veya router ı bulmuş olan var mı onu merak ettiğim için açtım konuyu
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices Bu listeden türkiyede bulunabilenlere bakacaksın tabiki ,burda fiyat/performans oranı yüksek yüksek bir marka olarak tp-link dikkaktimi çekti araştırma yaparken fiyatlar özelliklere göre değişiyor gigabit lan olanlar daha pahalı, bir model hem gigabit lan hem 64mb ramle geliyor bir diğeri 128mb ram +usb vb .

Ama benimki ön inceleme aşamasında kaldı ,modele yoğunlaşmadım ,model araştırmasınıda sen yaparsın.hepsi buradaya git mevcut modelleri dd-wrt sitesi ile karşılaştırıp bütçene uyanları not al iyimi kötümü sonuçlar dd-wrt ile google amcaya sor.

TP-LINK marka olarak tavsiye edebileceğim bir marka o açıdan düşüncen olmasın .Ben adsl modemini aldığımda bayağı araştırdım o zaman yeni gelmişti türkiyeye .
EK :Link vb eklendi.
http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?q=categoryid%3d60001272%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_refview%3dlister%26fh_refpath%3dfacet_4%26fh_reffacet%3dbrand%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013122%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013122_60001272%257d%252fbrand%253d%257btp2dlink%257d%26fh_eds%3d%25c3%259f
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/ Doğrusu bilmiyorum ama benim verdiğim linkin eski kaldığını sanmıyorum ( tp-linkin yeni modelleride var listede ama 100% bilmiyorum tabiki ) senin verdiğin linki ilk defa gördüm ,istersen forumu var orda sor

EK: Benim verdiğim wiki linki ,ben onu vakti zamanında google dan router list diye aratarak bulduydum :) ,senin verdiğin sitenin veritabanı
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu yeni goruyorum.

tomato ve toastman de iyi secenekler, dd wrt biraz sisman bi firmware. Hangi featurelara ihtiyacin olduguna karar verdikten sonra modem secmek lazim.

benim tavsiyem min 32flash li ralink chipsetli routerlar olur. Modem/router kombosu tercih etmezdim.

arama seklinde DB den bakip burda var mi diye degil, burda 100 lira ustu routerlardan alabileceklerinin neyle uyumlu olduguna bakmak seklinde olmali. Cunku topu topu 3 tane var. modelleri ve piyasayi hatirlamiyorum yanlis yonlendirmeyeyim yenileri geldiyse diye yazmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

TP-link routerlar var listede = alternatif artıyor epey 3 taneden fazla artık yanı eğer kombodan kastın adsl modem/router tek cihazda değilse ,yok kastın ayrı modem + dd-wrt vb. desdekli router cihaz combosu ise iş karışır çünkü bu tip cihaz zor birde fiber vb.de kullanabileyim diyot
Tp-linkin bir modeli var adsl modem+router + wan port ama dd-wrt vb özel firmware yüklenmiyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...