Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRM ÇOK ACİL!!!!!

katamaran

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar merhaba C de polinomlar üstünde işlemler yapan bi program yazıyorum.Polinomlar kullanıcıdan alınacak mesela toplamak için ADD 6X^4-7X^3+7 6X^2+8 ŞEKLİNDE ALINACAK BEN bu polinomları ayrı bi replace fonksiyonu tanımlayarak "strtok" fonksiyonuyla aradaki boşluk ve + işaretlerine göre parçaladım.
şu anki çıktım:
6X^4
-7X^3
7
6X^2
8
şeklinde parçaladım fakat su an bupolinom parçalarından katsayıları ve üstleri alıp 2 boyutlu bir matrise 1 satırda katsayilar 2.satirda üstler olacak şeklinde atamaya çalışıyorum
fakat başaramadım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

strtok() ile daha basit şekilde yapabilirsin büyük ihtimal de aklıma gelen ilk -ve muhtemelen en berbat- yol önce Xe kadar olan kısmı yakalayıp bi yerlere yazmak, sonra ^'den sonrasını aynı şekilde yakalayıp bi yerlere yazmak şeklinde oldu. neticede char array, sok bi for döngüsüne, index'teki elemanı kontrol ede ede yardır. ama dediğim gibi hem uzatır işi, hem de çok patates bi çözüm gibi duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

lol

#include
#include
#include
int main() {
char st[] ="senin yazacağın fonk.";
char *ch;
clrscr();
printf("Split "%s"n", st);
ch = strtok(st, "X^");
while (ch != NULL) {
printf("%sn", ch);
ch = strtok(NULL, " ,");
}
getch();
return 0;
}

Kendisi tarar zaten senin yazacağın string'i, fark etmez sonrasında hangi komutu kullanacağın.

X^ görünce separation yapacak, araya kendi komutunla farklı array'e yazdırırsın.

Son güne bırakma bir daha. sdfgd
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...