Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ODTÜ'de olaylar

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Bu arkadaşların anlayamadığı şey siyaset halka hizmet etmek içindir. Halka edeceğin hizmetin kalitesi de halkın bilinç düzeyi ile alakalı.
Dolayısıyla görmeniz gereken şey çok basit halkın çok küçük bir kesiminin bilinç seviyesi yüksek olunca ve bu çok küçük seviye de kültürlü olduğunu iddia etmesine rağmen diğer büyük çoğunluğu kendi bilinç seviyesine çekemiyorsa ve insanca yaşamanın ortak değerlerine inandıramıyorsa veya kısa vadeli bir çözüm olarak gücü elde edip manipüle edemiyorsa hiçbir şey olmuyor. Bizde de durum bu.

Yani olması gereken in tartışılması çok gereksiz ve saçma. Çünkü bu kısa vade de dizayn edilecek bir süreç değil. Böyle bir amacı olan sadece manipülasyona güvenmeli ki şu an ki hükümet onu çok iyi yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

calimero said:

KuddusiMavra said:

üzgünüm, eklerin o kadar zavallı ki cevap vermeme gerek yok. zaten yukarıda gerekli cevapları verdiğimi düşünüyorum.
sana ve kollektifine ve diğer karın ağrılarına <> her ne yapıyorsanız bol şans diliyorum.
B)-

geri vitesss!!

ayrıca parlamenter siyasette bulunmayan örgütlerin iktidar olmak gibi bir hevesi yok sizin anlamadığınız bu. siz kılıçdaroğlu (x,y,z) gelecek dertler bitecek kafasındasınız. bir halt değişmez salt perlamenter çoğunluğu elde etmekle.

geri viteslik bir durum göremiyorum. yazdığım hiçbir şeye tutarlı cevap veremeyen sen ve kollektif arkadaşın aynı şeyleri sürekli tekrar edip bir de üzerine ek yazınca ben ne yapayım? kendi yazdıklarımı kopi peyst mi yapayım kalimero? siyaset iktidar olmak için yapılır, 1 MAYIS'TA "KAHROLSUN KEMALİST DİKTATÖRLÜK" diye bağırmak için yapılmaz. Kılıçdaroğlu'nun CHP'ye ve Türk Solu'na atılmış en büyük kazık olduğuna da gönülden inanıyorum. Parlamenter Çoğunluğu elde etmekle adamlar KARŞI DEVRİM yaptılar, daha ne yapsınlar?! Sen ve senin gibilerin kafalarınız kitaplarda, ayaklarınız hala yere basmıyor? Ütopyalar şelale olmuş, içinde yıkanıyorsunuz. O ayaklar yere bassın lütfen, belki mücadeleyi kime karşı yürütmek gerektiğini anlarsınız o zaman...

Sanırım 6 ileri viteslik şeyler yazdım yukarıya.

edit: yahu, ATATÜRK anti-emperyalist değildi diyen adamı muhatap kabul edip tartışmaya çalışıyorum. daha ne yapayım?

sana verdiğim belgeseli izledin mi çetintaş? izlemediysen izle ve kimin ayaklarının yere basmadığını, kimin hayalci olduğunu anla. hayır inan senin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum, ama olabildiğince cahilsin. belli yaşa kadar sıfır entelektüel birikimle gelip bir anda politik olma çabasına girince böyle oluyor, çevremizden de görüyoruz bunları çoklukla. bence biraz oku, tarihi araştır ve ondan sonra tarihsel yorumlar yapma gayretine gir. şu halinle çok politik olmayan, entelektüel fışkırma yaşamayan paticik'te bile dalga konusu oluyorsun, haberin ola...
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Bu arkadaşların anlayamadığı şey siyaset halka hizmet etmek içindir. Halka edeceğin hizmetin kalitesi de halkın bilinç düzeyi ile alakalı.
Dolayısıyla görmeniz gereken şey çok basit halkın çok küçük bir kesiminin bilinç seviyesi yüksek olunca ve bu çok küçük seviye de kültürlü olduğunu iddia etmesine rağmen diğer büyük çoğunluğu kendi bilinç seviyesine çekemiyorsa ve insanca yaşamanın ortak değerlerine inandıramıyorsa veya kısa vadeli bir çözüm olarak gücü elde edip manipüle edemiyorsa hiçbir şey olmuyor. Bizde de durum bu.

Yani olması gereken in tartışılması çok gereksiz ve saçma. Çünkü bu kısa vade de dizayn edilecek bir süreç değil. Böyle bir amacı olan sadece manipülasyona güvenmeli ki şu an ki hükümet onu çok iyi yapıyor.

bu arkadaşlar diye bizden bahsediyorsan, oldukça yanılıyorsun Soris. Zira bizim amacımız halka inmek, işçi ve köylülerle beraber bu devrimi yapmak, ha bu konuda bugün çok mu başarılıyız? elbette değiliz, ama konjonktüre de bağlı bir şey bu. 80'ler öncesi ile karşılaştırdığında dünyanın çok azı zaten sınıfsal bir mücadele içerisinde. Ayrıca kısa vadeli bir çözüm peşinde de değiliz, kısa vadede yaratılan çözümler işte m. kemal'in (ve arkadaşlarının?) yaptığı jakoben, tepeden inme devrimler gibi olmuştur ve olacaktır. Toplum bir makine değildir, baştan aşağıya kafana göre yenileyemezsin. Herhangi bir toplumun o anki koşullarını doğuran tarihsel süreçler vardır ve sen bunu bir anda değiştirmeye kalkarsan hezimete uğrarsın, aynı türkiye cumhuriyeti kuruluşundaki jakoben devrim ve sonrasındaki hezimette olduğu gibi. Bu kırılmayı gerçekçi hale getirebilmenin tek yolu tabandan bir mücadele ile bunları elde etmektir ve bizler bu hareketin önderleri falan olarak görmüyoruz kendimizi. Gün gelip halk ayağa kalktığı zaman, bizler sadece onların yanında yürüyen, sınıfsal koşullardan dolayı daha fazla entelektüel birikim sağlayabildiğimiz için az-çok onlara yol gösteren kitleler olacağız. Yol göstermekten de kastım sadece sınıf bilincinin oluşumunda katkı sağlamaktır, zaten sınıf mücadelesi içine girdiklerinde işçilerin yol gösteren birilerine ihtiyacı kalmayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

şu halinle çok politik olmayan, entelektüel fışkırma yaşamayan paticik'te bile dalga konusu oluyorsun, haberin ola...

bilen bilir, benim hakkımda kimin ne düşündüğü zerre kadar umrumda değil. asla öyle bir adam olmadım. siyaset konuşulduğunda takım tutar gibi insanların 2ye ayrıldığını bilirim. burada da farklı bir durum olmuyor,bunun farkındayım. göz göre göre benimle ilgili hiç gerçek olmayan tahminler yapıyorsun. ne cehaletimi bırakmışsın, ne sıfır entellektüel birikimimi bırakmışsın... hayır, hiç tanımadığın bir insan hakkında bu kadar kesin yorumlar yapmana yetecek kadar birbirimizi tanımıyoruz bile?! bu mudur entellektüellik? bu mudur aydın olmak? senin taraf açısından özellikle benim gibi adamlara karşı şartlanmışlık var, kafalarınız değişmediği sürece o şartlanmışlık da değişmeyecek. okuyan açısından kabak tadı verdi karşılıklı yazışmalarımız. tarih okuma konusunda ki tavsiyene bizzat senin uymanı tavsiye ederek, özellikle ATATÜRK'ü bol bol okumanı tavsiye ederek iyi akşamlar diliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Marksizmin mevzusu mevcut topluma bakarak nasıl ondan yeni bir toplum doğururuz sorusuna cevap aramaktır, cennet tasarlamak değil. Küçük burjuva hamkafalılığından dolayı elbet devletle ilgili boş inanlara sahip olabilirsiniz.(devlet olmalı, baskı yapmalı, manipülasyon lazım vs) Biz böyle gülünç, çaresizce, teslimiyetçi bir yaklaşımla bakmıyoruz olaya
Sosyal ağlarda paylaş

DoubleW said:

kolektifinsan said:

Akito zaten propaganda yapmıyorum, kuddusimavraya cevap veriyorum sadece bu. İnsan göz göre göre böylesine yanlış, saçmasapan şeyler söylendiğini görünce cevap verme ihtiyacı duyuyor.

Ek: İsteyen istediği kadar iplemeyebilir, okumayabilir benim için değişen bir şey yok.

Peki siz bu şekilde kime hitap etmeyi amaçlıyosunuz? Abi lisedeki ergenlere benzetiyorum ortaya fikir atıp birbirini gaza getiren kişiler gibisiniz, diyelim ki amacınız doğru, yolunuz doğru, yukarıda yazdığın uzun uzun cümlelerde ve içerisindeki kavramlarla halka nasıl hitap etmeyi düşünüyosunuz? Senin yazdığın yazılardaki kavramları anlamak için admaın önce 3-5 kitap bitirmesi gerekiyor hem de sadece 1 mesajın içerisindeki..Zaman iletişim devri, biraz daha insana yakın bir dil seçin bence.

Marksizm anlatmıyoruz onun için eylem yapıyoruz, bu yalnızca bir forum tartışması
Sosyal ağlarda paylaş

:))) o kadar ezildiğim nokta hangisi? yaptığınız yüzbinlerce kişilik eylemleri yazdın da orada mı ezildim veya bir marksist parti seçimlerde yüzde 1 oy aldı da onu mu kaçırdım? işçi-köylü-memur birleşti; marksizmi getirdi de ben mi kaçırdım? komik olduğun kadar düşünebilseydin iyi dost olabilirdik.
Sosyal ağlarda paylaş

Nutuk'u baştan oku bi orada yazıyor "mitinglerle hiçbir şey olmaz" diye, savunduğun çarpık ideolojiden haberin yok. mevcut islamcı milliyetçi abuk subuk ideolojileri kullanıp yüz binleri toplayarak bi halt olmuyor. Cumhuriyet mitingleri net ifadesidir bu gerçeğin.

Ek: Ne partisi? Sosyal demokrat mıyız seçim partisi kuralım sdf, ahahahah yahu insan her sözüyle daha da batar mı ya
Sosyal ağlarda paylaş

hayır,cumhuriyet mitinglerine katılan kalabalık marksizmi okuyan senin gibi adamlar gibi uyuşmuştu. marksizmi okuyup,öğrenince bu ülkenin marksist olacağına inanan senin gibi adamlardan hiçbir farkı yoktu cumhuriyet mitinglerine katılan milyonların. milyon kişi bir araya geldik, bu ülkeye şeriatçı parti de gelmez, karşı devrim de olmaz diye düşündüler...sonra ne oldu? seçimlerde o mitinglerdekilerin çoğu antalyaya,bodruma tatile gittiler. yobazlar kadar sandıklara sahip çıkmadılar. araştırma kuruluşları söyledi bunu, ben demiyorum. sana yukarıda yazdığım son toplantıların, yürüyüşlerin farkı karşı devrimin önemli yol kat ettiği, devlet faşizminin artık iliklere kadar hissedildiği günlerde yapılması ve halkın yapılan müdahalelere rağmen geri adım atmamasıdır. bir iş günü, dağın başındaki silivriye 100binden fazla kişinin toplanması 5 tane cumhuriyet mitinginden daha önemli bir olaydır. bu kadar uzun uzun ve ayrıntılı yazıyorum ama hala anlamıyorsun. harbiden buna üzülüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

kolektifinsan said:

Nutuk'u baştan oku bi orada yazıyor "mitinglerle hiçbir şey olmaz" diye, savunduğun çarpık ideolojiden haberin yok. mevcut islamcı milliyetçi abuk subuk ideolojileri kullanıp yüz binleri toplayarak bi halt olmuyor. Cumhuriyet mitingleri net ifadesidir bu gerçeğin.

Ek: Ne partisi? Sosyal demokrat mıyız seçim partisi kuralım sdf, ahahahah yahu insan her sözüyle daha da batar mı ya

parti olmadan başarı şansının sıfır olduğunun farkında isen MARKSİSTİM BEN diye neden geziniyorsun kuzucuğum ortalarda? hayır, sen böyle bilmiş bilmiş yazarken batan nasıl ben oluyorum, onu anlayamadım? parti yoksa neyin mücadelesini vereceksin-vereceksiniz? neyi başaracaksın-başaracaksınız?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...