Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tam teşekküllü bir mühendis olmak nedir?

chrome

Öne çıkan mesajlar

Bu konuyu merak ediyorum.
Yani mühendisler olarak biz, farklı branşlar altında eğitime tabi tutuluyoruz. Daha sonra bu branşlar içerisinde bazı alanlarda uzmanlaşma yoluna gidiyoruz genel olarak işleyiş bu şekilde.

Tus a çalışan bir doktor arkadaşım vardı benim fakat. Kendisi günde ortalama 6 saat boyunca yaklaşık 1,5 sene ders çalıştı bir uzmanlığı kazanmadan önce.

Benim de aklıma şu soru geldi. Yüksek lisansını tamamlamış herhangi bir mühendis, Tus a çalışan bir doktor kadar yoğun bir şekilde mühendislik konularına çalışsa ne olur? Ortaya nasıl bir mahlukat çıkar?

Böyle bir sürede insan birçok programda, birçok disiplinde uzmanlaşabilir. Kendi branşım üzerinden yola çıkacak olursam çok iyi bir çelik, betonarme ve kompozit yapı tasarmımı mühendisi olmakla beraber muazzam bir yapı malzemesi bilgisi sahibi olurdum. Hatta yapı çözümlerinde kendi yazdığım küçük hesaplama ve çizim programlarını kullanabilir hale gelirdim. Bütün bunlara ilave olarak muhtemelen mesleğim ile ilgili bütün güncel yönetmelikleri ve kanunları da biliyor olurdum.

Bizim mesleklerde de tus benzeri charted engineering gibi şeyler var. Yetkin mühendislik diye de geçiyor. Bahsettiğim şey sanırım biraz da bununla ilgili.

Bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

disiplinden çok adaptasyon hani okulda X Y Z yöntemi gösterilir teoride ama karsına bu problemlerden farklı bişey çıkınca yorumdan ziyada hani çözüm sunabilmek iyi mühendis olmak için başlangıçtır bence güncel kalmak sürekli öğrenmekle devam eder ama türkiye'de bunlar pek kıstas değil açıkçası

türkiye'de iyi mühendis olmak için
excel kullanmak B sınıfı ehliyet sınırsız butt sniffer yeterli
sistemmi bozuldu yada kurulacak hop taşeron geliyor çinden italya'dan AR-GE ÜR-GE LOOOL zaten
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...