Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eurodizel vs motorin

LuNiZ

Öne çıkan mesajlar

Bildiğim kadarıyla artık sadece Euro Diesel satılıyor.

Yalnız örneğin Shell'de GTL isimli başka bir yakıt daha var ki litre başına galiba 0,25 kuruş gibi bir farkla iteliyorlar ve siz normalinden istediğinizi belirtmezseniz onlar otomatikman GTL'i dayıyorlar.

Aynı şey benzin alırken Vpower için de geçerli. Hayır depo doldurturken hadi neyse de 50 TL'lik koy deyince litresi daha pahalı olanı sokuşturmaları ayıp oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ocak 2011 den itibaren ulkeye giren dizel EU EN 590 standardinda. Bu da kukurt 10ppm in ustunde degil demek.

Kukurt kendi basina yaglayici ozelligi yok, kurtulmasi cevreye ve motora yararli, gel gelelim kukurtten kurtulma islemi sirasinda yapilanlar dolayisiyla diesel yakitin yaglama ozelligi de gidiyor. Dolayisiyla simdi adini hatirlayamadigim dusuk sicakliklarda yuksek ucuculuk ve kayganlasma ozelligi gosteren bi katki maddesi kullaniliyor. (eurodiesel dedigimiz sey bu arada ultra low sulphur diesel ; ULSD)

Ben kendi arabama asla eurodiesel disinda yakit koymuyorum. Koymam da , varsin az gitsin. Motorun sesi degisiyor, titresimi degisiyor, gaz tepkisi degisiyor. tilt oluyorum.

zarari var mi ulsd yakit kullanmamanin?
eger yuksek basincli common rail dizel ise, bir de ustune partikul filtresi varsa, kesinlikle eurodiesel alirdim ben.(netekim aliyorum)

common rail fakat dpf yok ise; ne kadar pimpirikli oldugunuza gore degisir. Zarari olmayacak, her ayin basinda 1 kere eurodiesel alip motorun kendini temizlemesine izin verseniz yeter gibi geliyor.

pump duse motor ise eurodiesel almaya hic gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...