Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Daga tasa tirmanmis olan ya da mevcut sekilde ugrasan ?

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Su kapali alanlarda ki wall climbing olayi epeydir aklima olan, denemek istedigim bisey. Simdiye kadar adam gibi merkeze denk gelmemistim ama az once sunu asagidaki fotografi gorunce hevesim cereyan etti yine. Makul fiyatli bisey oldugunu pek sanmiyorum ama yine de yarin gidip bir fiyat alayim istiyorum.

Hali hazirda ugrasmis olan ya da hala ugrasan pati varsa deneyimlerini ve gorundugu kadar zevkli olup olmadigi konusunda ki dusuncelerini bilmek isterim.

Aha bu da adamlarin climbing wall'u, masallahi var.

Sosyal ağlarda paylaş

Ya olay da o zaten. Gym'de vakit gecirmek zevkli degil, bu zevkli. Yorulsam da oram buram agrisa da yaparim bir sekilde zevkli olunca. Bir de evden cikinca otobusle 20 dakka da ulasabilecegim yerdeymis. Spor salonundan daha rahat.

edit : Spor degil de gym diye duzeltelim onu.
Sosyal ağlarda paylaş

Universitedeyken 6yil boyunca tırmandım cidden çok zevkli ve vücudunu hayvan gibi çalıştıran bir spor.

O duvar baya zor gözüküyor hani vardır muhakkak başlangıç seviyesi için olan kısmı da genel de negatif dolu.

Fırsatın varsa yapay yerine doğal kayada tırmanmaya çalış. Temiz hava, doğa ivir zivir çok daha eğlenceli ve rahat oluyor.

Merak ettigin veya sormak istediğin bir şey olursa çekinme :)

Bir de nerde bu salon adı falan neymiş? Yurt dışı galiba. Bildiğim kadarıyla istanbulda böyle güzel bir duvar yok
Sosyal ağlarda paylaş

Fin said:

Onun fiyatı makul baya güvenlik halatı ve vinç yok sanırım platformda ufakmış gerçi
Baya suni ama bunlar ya zevksiz baya amatör olarak 4-10 m arası doğa içi yerler falan var. O fotodaki daha çok antreman pratik amaçlı

Ufak dedigin rahat 20 metre var abi naaptin. Hani ara ara bakiniyorum, boyle kapali alanda gordugum en yuksek platformlardan biri bu Londra icinde. Bir de gorunmuyor ama halat var herkeste. Yani cok yuksek degilse bile gayet kirarsin kafayi kolu ordan dusunce.
Sosyal ağlarda paylaş

manve said:

Universitedeyken 6yil boyunca tırmandım cidden çok zevkli ve vücudunu hayvan gibi çalıştıran bir spor.

O duvar baya zor gözüküyor hani vardır muhakkak başlangıç seviyesi için olan kısmı da genel de negatif dolu.

Fırsatın varsa yapay yerine doğal kayada tırmanmaya çalış. Temiz hava, doğa ivir zivir çok daha eğlenceli ve rahat oluyor.

Merak ettigin veya sormak istediğin bir şey olursa çekinme :)

Bir de nerde bu salon adı falan neymiş? Yurt dışı galiba. Bildiğim kadarıyla istanbulda böyle güzel bir duvar yok

Londra'dayim ben. Crussh diye bir zincirin merkezlerinden biri sanirim burasi. Ahanda yeri de surasiymis Londoner'lardan merak eden olursa; http://goo.gl/maps/jNtT5

Valla biz sormadan anlat bence sen cunku ne sormam gerekir bilmiyorum. Benim cekindigim, masrafi belimi buker diye korktugum kisim ekipman kismi mesela. Simdiye kadar hic girismemis olmamin sebeplerinden biri o.

Bir de dag bayir olayini da isterim pek tabi ama ona yalniz gitmektense buralardan bir grup ayarlayip onlarla gitmeyi tercih ederim. Haliyle en guzeli buradan baslayayim diyorum ben. =)
Sosyal ağlarda paylaş

Çok fazla ucuz olacağını sanmıyorum. Genel de aylık üyelikleri gym den pahalı oluyor. Eğer ciddi olarak yaparım diyorsan kendi malzemeni almanı öneririm. Kaya Tırmanış ayakkabısı (friction olarak da gecer), emniyet kemeri yeterli başlangıç için. Bura da tirmanirken insanlar birbirinin Emniyetini alıyor. Birisi tirmanirken diğer arkadaş, tırmanan yoruldugunda veya düştüğünde yere çakilmasin diye ipin diğer ucundan emniyet aletiyle tırmanani tutuyor diyelim.

Başlangıç için eğitim almadan seni duvara salacaklarini sanmıyorum. Ondan sonra da oradakilerle tırmanmaya başlarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

mesela ayakkabi olarak baslangic seviyesi icin bufo (kullandigim en dandik ayakkabi :), red chili(eh iste), madrock (fiyat/performans krali, ama bulmasi zor), five.ten(cok rahat ama pahali genel de ileri duzey icin), la sportiva(benim gozumde five.tenin bir ust gomlegi ama kisiye gore degisebiliyor).

Genel de bu ayakkabilari kullandim, bizim klupte her yeni gelene bufo veriyorduk en ucuz olaraktan, gelen yeni uyelere 4-5 ay giyebilecegi bir ayakkabiya 100-150 euro verecegini caktirmamak gerekiyor ilk basta :) sonradan zehri alinca zaten kimse iplemiyor parayi.

Beal, Black Diamond ve Petzl'in tirmanis kemerlerini kullanmistim hepsi genelde cok rahat ve guvenlidirler. Saatlerce kayada bekledigim oluyordu bazen tirmanirken, bu kemerlerle cok fazla bir agri, sizi olmuyor ama dandik bir kemerle 15-20 dk sonra gotun, basin, belin agrimaya basliyor.

Bir de kemer olarak gidip de full body bakma, half body olarak mi ne geciyor.

Sosyal ağlarda paylaş

Almanya'da ben üniversitenin spor salonunda 1-2 tırmanmıştım demo ayağına; normalde aylık 20 euro'luk tam spor pakedini alıp bir de üzerine 15 euro roxx'a (tırmanış kulübü) aidat ödemek gerekiyordu. Alumnilere roxx aynı aylık x2'ydi işte.

Öyle düşününce İngiltere'de de 50 pound civarıdır diye düşündüm.

Ben gerçi 4 metre tırmanabildiydim demo olduğu için ama bayağı keyifliydi yine de, İstanbul'da Marmara Üniversitesi'nin de duvarı vardı ve hep istediydim ama Bahçelievler kampüsünden Göztepe'ye gelmek tırmanmaktan daha zordu ne yalan söyliyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi 50 pound'la kalirsa opup basima koyarim ne yalan soyleyim. =)

Bir iki video buldum bu arada o gideyip dedigim yerle ilgili. Adamlarin yuksek olan platformlari hakkatten yuksek. Bir de yer gok platform resmen.

Erken kalkabilirsem gidip direkt bi konusayim bakayim hacilar yeniyim ben ne lazim diye.

http://www.youtube.com/watch?v=zJpb4aQzyHE
http://www.youtube.com/watch?v=uUVCuoQ6-Hw
Sosyal ağlarda paylaş

bende ünideyken ev arkadaşı bi eleman vardı, prof. dağcı
egzantrik alet edevatı vardı.. bir ayakkabısı var sanırsın bomba imha ederken giyiyor, ucu çelik gibi ama 1cm bile olmayan çıkıntılardan falan faydalanmanı sağlıyor
bir de bunların tendonları, parmakalrı falan baya saglam oluyor adam 20 dakka 2 parmakla kapının sövesine asılı kalıyordu
Sosyal ağlarda paylaş

Rock climbing en zor sporlardan biri benim adima. Bir denemeni oneririm.

Free soloing bu isin nirvanasi.

http://www.youtube.com/watch?v=LYMYhuwDQf8

Dan Osman bu isin krali, ve olumude ironik bi sekilde ipli bi atlayista ipin kopmasi ile oldu. Adam ipsiz daha iyi yani.

Bu arkadas da yeni Dan Osman;

http://www.youtube.com/watch?v=leCAy1v1fnI
Sosyal ağlarda paylaş

dan osman'in olumu ipin kopmasindan dolayi degil aslinda,

Bu arkadas baya sorunlu bir heavy metalci abimiz, zaten videosunda da gayet iyi goruyoruz :)

Simdi tirmanis ipleri ikiye ayriliyor; statik ve dinamik diye. Statik iplerde uzerine bir kuvvet uygulaninca esneme gibi bir olay olmazken, dinamik ipler esneyebilen iplerdir.

Mesela 10 metreden dustunuz, statik iple dususunuz 10 metre iken, dinamik bir iple bu mesafe 12-15 metre arasi oluyor, boylelikle dustugunuzde olusacak soku beliniz yerine ip esneyerek somuruyor.

Dan Osman sorunlu oldugundan zevkine statik iple atlayislar yapan bir tipti :) Ironik olan kismi adam yeter artik son bir kez daha atlayip coluk cocuga karisayim dedigi atlayista belini kiriyor :(

edit: Hatta soyle sorunlu bir tip

http://www.youtube.com/watch?v=qZpmngOFxOc
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

Rock climbing en zor sporlardan biri benim adima. Bir denemeni oneririm.

Free soloing bu isin nirvanasi.

http://www.youtube.com/watch?v=LYMYhuwDQf8

Dan Osman bu isin krali, ve olumude ironik bi sekilde ipli bi atlayista ipin kopmasi ile oldu. Adam ipsiz daha iyi yani.

Bu arkadas da yeni Dan Osman;

http://www.youtube.com/watch?v=leCAy1v1fnI

abi free soloing yapan elemanlar bu ise hayati adamis insanlar herhalde baya bi zor gozukuyo
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...