Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2012 Multiple regression yaparken education'a β2 training'e β3 desek "Is apprentice training more efficient than education in raising the level of wage?" Bu soru için hypothesis'i ne olarak belirlemek gerekiyor acaba ? teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2012 Bağımsız değişkeni (wage) açıklama oranlarına (kısmi R^2) bakman gerekiyor anladığım kadarıyla, Ho: r1>r2 H1: r1 şeklinde yapabilirsin gibi. Null hypothesis'in trainingin daha etkili olduğu yönünde olacak eğer uykum beni yanıltmıyorsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2012 şöyle yapmıştım ama doğru mu değil mi en ufak fikrim yok H0: β 2=β 3 versus H1: β 2>β 3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2012 Uyukluyorum da düzgün bir null hyp. şeklinde yazdığımın doğru olması lazım. Seninkisinde ß2<ß3 durumu yok zaten, bir de bağımlı değişkenleri direk kıyaslayamazsın, Sana bağımlı değişkenle ilişkilerinin gücünü soruyor, o noktada da devreye açıklama oranı girer, ona göre kuracaksın hipotezini. Bu iki değişken wage lvl'ın %65'ini açıklıyordur atıyorum, training %35'ini açıklar, education da %30'unu, hipotezini kurarken Ho: r1>r2, B2=0 Ha: r1<=r2, B2=/=0 gibi kurarsın bunu sınamak için de. Kurduktan sonra da değerlere bakıp, training %35'ini, education %30'unu açıklar Ho: reddedilemez vs. diyip devam edeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2012 çok teşekkür ederim şunun hakkında neler diyebiliriz mesela ? Determinants of firms’ credit risk p = P[Z ≤ β0 + β1x1 + β2x2 + β3x3] = Ф(β0 + β1x1 + β2x2 + β3x3) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2012 Abi onu bilemedim ben. Spesifik bir konu gibi geldi, karşıma benzer bir şey çıkmadı çünkü daha önce. (Ha tabii sadece regresyon şekline getirilip t veya F testleriyle anlamlılık sınaması yapılması istenmiyorsa) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2012 Teşekkür ederim hallettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar