SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Bayram namazı nasıl kılınıyodu bı bılgı wersenız camıye gıttıgımde yıne ondekı naaparsa aynısını yapmıım[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul... Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
Norton_Antor Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 ordakiler ne yapıyorsa onu yap.yada hiç gitme adam gibi otur evinde öyle olunca bir anlamı yok zaten eğer inanarak birşeyler yapmak istiyorsan.ama eğer gidicem adamalarla daşak geçecem diosan giy metalika tişörtünü öyle git napıyolarsa yap aynısını(biz bunu bi cuma yapmayı planlıodukda arkla:)))[signature][hline]administrator error -oo saçını mı kestirdin çok yakışmış. -salak salak konuşma ikimizde iğrenç göründüğümü biliyoruz... son projem:yemek yerken ağzından ses çıkaranları öldürme derneği progresifim progresifsin progresif :rock::rock:
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 dur beyaz hoca'nın numarası olacaktı... *!aramaya başlar*[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider..di... Buddy'nin resimlerine gider... |playingarena|Pati Pet *Kuş,tavşanlar ve balıklar için..* orc_lord in melancholy (day 58)
Mortis Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 şöle dini olayları zorunluymuş, görevmiş gibi yapacksanız hiç yapmayın bence.[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful The Strong. The Weak. The Innocent. The Corrupt. Fear.. Fear is my Ally!
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Hayır yanlıs annadın ogrnmek ıstıorum[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul... Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
Kendercik Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Bencede yanlış anlaşılma var ne dalga geçmesi. Efendi efendi git, hatta saat kaçtaysa namaz, ondan önce git, orada birisine sor. İnan bana çok yardımcı olacaklardır düzgün konuştuğun zaman.[signature][hline]It's "Unix" if it has the "x" sound in its name - the Xbox must be Unix then. from a discussion on slashdot.org
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Ben bilmem namaz kılmasını aslında bir müslüman olarakta eksikliğini hissederim. Hiç bir zaman düzenli olarak hergün kılacağımı sanmam ama sonuçta dinimizde öneml bir yeri var. Ama genede kaçacak bir yer aradığım zaman dua etmekte yetiyor bana.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 12 Kasım 2004 23:55 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Ardeth tarafından 13 Kasım 2004 00:00 tarihinde değiştirilmiştir]
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Namaz dının dıregıdır derler cok onemlı derler yandık ya bende baslamak ıstıyorum ama o ıcımdekı seytan warya hep durtuyo benı boswer dıye onemlı olan zaten içimiz degıl mı ben kalbımle desteklıyorum o da yeter bana ama bakalım benı kurtarabılecekmı her neyse ya bayram namazını bılen yok mu camıde anlatıyorlar once ama ben hıc annamıorum n'olur bır bıle ncıkıp anlatsın[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul... Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 pardon yanlış tuş :p [Bu mesaj Ardeth tarafından 12 Kasım 2004 23:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Natural Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 şimdi burda hem inanıpta ibadetini yerine getirmemenin saçmalığını yazmaya başlasam büyük boyutlarda patlamalar çıkabilir.susuyorum o yüzden.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki: Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım
Kendercik Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Namaz islam dini mensupları için adeta bir meditasyon niteliği taşır. Ancak namaz olayını üzerinizde bir yük olarak hissedip sadece yat-kalk eylemine dönüştürürseniz hiç de başarılı bir ibadet sayılmaz. Ayrıca bu konuyu açan arkadaşın da son derece samimi olduğuna ve her zaman olamasa bile içinden geldiği için bu bayram namazına katılmak istediği aşikar. Üzerine gitmeyelim, namaz kılmayı bilen birileri yardımcı olsun.[signature][hline]It's "Unix" if it has the "x" sound in its name - the Xbox must be Unix then. from a discussion on slashdot.org
Laorx Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 küçükken babam beni götürmüştü namaza.önümdeki adam ne yapsa onu yapıyodum 2-3 sn gecikmeyle.. bide ayağı kokmasaydı süper olcaktı adamın:-p[signature][hline]:horace: |_:-O //
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Maedhros imzan...[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
rarebee Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 namaza biraz erken git imam anlatıyor nasıl kılınacağını namazdan önce en azından benim gittiğim yerdeki anlatıyordu.(4 senedir gitmiyom ama olsun)[signature][hline]RareBee
Laorx Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 said: Ardeth, 13 Kasım 2004 00:22 tarihinde demiş ki: Maedhros imzan... uzun eşşek diye bil sen..[signature][hline]:horace: |_:-O //
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Ardethin arkadaşıyım, açıklıyorum: Sabah namazını anlatıyorum şu anda aslında ama aralarında çok az fark var. İmam zaten namazdan önce o farkları anlatıyor. 1. Rekat: a- Niyet, allahuekber denir.(tekbir) b- süphaneke, besmele, Fatiha, herhangi bir sure c- Allahuekber diyerek ruku (ruku sırasında 3 x süphane rabbiyel azim) semi allahü limen hamideh diyerek ayağa kalkmak d- secde (allahu ekber diyerek) 3 x süphane rabbiyel azim e- allahu ekber diyerek oturma pozisyonu ve tekrar secde aynı şeklide. sonra o da biter ve ilk rekat bitmiş olur tekrar ayağa kalkarsın İkinci rekat da aynı sayılır başında süphaneke yoktur onun (neden bilmiyorum başlangıç gibi bir anlamı mı var acep?) aynen devam eder taa ki ikinci secdenin sonuna kadar. Orada oturursun ve sırasıyla Ettehiyatü, Allahümme salli, Rabbena,'yı okursun sonra sağa sola selem vererek ve bu sırada da esselamü aleyküm ve rahmetullah *baş çevirilir* ve esselamü aleyküm ve rahmetullah diyerek. İşte karşınızda hızlandırlmış namaz kursu. Eğer bahsettiğim dualar hakkında bir fikrin yoksa, işin biraz uzun olabilir. Çok dert değil gerçi, senin hüsnü kalbin yeter.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
GE-TA Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 said: Ardeth, 13 Kasım 2004 00:43 tarihinde demiş ki: ... Çok dert değil gerçi, senin hüsnü kalbin yeter. Çok güzel bitirmişsin, tebrik ederim ardeth'in arkadaşı.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 said: Ardeth, 13 Kasım 2004 00:43 tarihinde demiş ki: Ardethin arkadaşıyım, açıklıyorum: Sabah namazını anlatıyorum şu anda aslında ama aralarında çok az fark var. İmam zaten namazdan önce o farkları anlatıyor. 1. Rekat: a- Niyet, allahuekber denir.(tekbir) b- süphaneke, besmele, Fatiha, herhangi bir sure c- Allahuekber diyerek ruku (ruku sırasında 3 x süphane rabbiyel azim) semi allahü limen hamideh diyerek ayağa kalkmak d- secde (allahu ekber diyerek) 3 x süphane rabbiyel azim e- allahu ekber diyerek oturma pozisyonu ve tekrar secde aynı şeklide. sonra o da biter ve ilk rekat bitmiş olur tekrar ayağa kalkarsın İkinci rekat da aynı sayılır başında süphaneke yoktur onun (neden bilmiyorum başlangıç gibi bir anlamı mı var acep?) aynen devam eder taa ki ikinci secdenin sonuna kadar. Orada oturursun ve sırasıyla Ettehiyatü, Allahümme salli, Rabbena,'yı okursun sonra sağa sola selem vererek ve bu sırada da esselamü aleyküm ve rahmetullah *baş çevirilir* ve esselamü aleyküm ve rahmetullah diyerek. İşte karşınızda hızlandırlmış namaz kursu. Eğer bahsettiğim dualar hakkında bir fikrin yoksa, işin biraz uzun olabilir. Çok dert değil gerçi, senin hüsnü kalbin yeter. Sagol gercekten bakabılecegım kaynakların hepsıne bakmıstım fakat boyle guzel anlatmamıslardı sagolasın.. Ama ben bayram namazını soruyorum kafamda bıraz hatırladıklarım war Allah'u Ekber denılıp eller fln salınıyodu[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul... Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
forgiver122 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 biraz erken gidersen imam nasıl kılıncağını anlayıyo dikkatli dinleyince anlaşılıyor ama şaşırısısan öndeki adama bakarakta kılsan bişey olmaz bende çok şaşırıyorum sonuçta yılda 2 kez kılıyoruz walla bende unuttum nasıl kılıncağını imam anlatır yarın sabah[signature][hline]Tell me, what did I do wrong, To make you stay away so long
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Umarım ısallah cok kalabalık olmaz da dısarda kılmam :([signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul... Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
Deli333 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 d- secde (allahu ekber diyerek) 3x süphane rabbiyel ala Secdede boyle olucak benım bıldıgım. e- allahu ekber diyerek oturma pozisyonu ve tekrar secde aynı şeklide. sonra o da biter ve ilk rekat bitmiş olur tekrar ayağa kalkarsın İkinci rekat da aynı sayılır başında süphaneke yoktur onun (neden bilmiyorum başlangıç gibi bir anlamı mı var acep?) aynen devam eder taa ki ikinci secdenin sonuna kadar. Orada oturursun ve sırasıyla Ettehiyatü, Allahümme salli, Allahümme barik Rabbena,'yı okursun Bunlarda var.[signature][hline]$aban matrix Revolutions Deli333 [Bu mesaj Deli333 tarafından 13 Kasım 2004 21:03 tarihinde değiştirilmiştir]
streamin Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 yaw aynisini yap ondekilerin cok kasma ..[signature][hline]msn:[email protected] icq:295941103
ExhaulteD Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Namazdan once hoca 2-3 defa anlatiyo zaten namaz oldukca karisik 2 salla bir bagla 3 salla 2 bagla felan biseylerdi zaten cogu kisi karistiriyo goze batmazsin merak etme :P :P
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Namaza katıl ve içinden bildiğin duaları okuyup herkesle aynı hareketleri yap. Önemli olan niyettir.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru
Sailor Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 yahu tamam niyet önemdir ama arkadaşımızın burda öğrenme şansı var.. sen burda yazanlara göre kıl namazını, nasıl kılındığını öğrenmeye çalış yani. önemli olan niyet deyip geçme.. öyle olsaydı niyet eder iki kere yatar kalkardık namaz olurdu.[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Öne çıkan mesajlar