Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ROUTER biliorum bıktınız ama..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar şimdi cafeden bir server kurmak istiorum ama b userver uo deil.yine bir oyun serveri.Şimdi cafemizde bir makine kenara ayırdık telekoma başvuru yaptık ip mizi static yaptırdık.buraya kdr sorunsuz.Fakat ana makine olarak kulalnacağımız serverin ip adresini static ip olarak deiştirip serveri açtıgımızda cafeden bile bağlanamıolar.routerimiz yok sadece ağ kurmak için 1 adet hubumuz var oda kurulu.şimdi bu kondua bana yardımcı olacak arkadaş varmı nasıl açmalıyız neler gerekli routermi lazım ne lazım sa halledelim.Şimdiden teşekürler arkadaşlar. Hatta bu konuda bilgisi ola narkadaşlar msn adreslerini verebilirlerse forumdua kastırmamış oluruz.[signature][hline]Strahd Zarovich[Bolubeyi]

[Bu mesaj Bolubeyi tarafından 10 Kasım 2004 13:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar kusura bakmayın üstünden baya zaman geçti arama yapmadım diye belki yazı yazmıorsunuz ama arama yaptım bu konuda açılmış 3tane konu var fakat dediğim gibi bende router yok sadece cafenin ağ bağlantısı için kullanılan 1 hub var.bana yardımcı olursanız bir daha uplamak zorunda kalmam.[signature][hline]Strahd Zarovich[Bolubeyi]
Mesaj tarihi:
Hub'la pek bir ilgisi yok port açmanın.
Modem ayarlarına gireceksin,orada virtual server var.
Örneğin 2593 numaralı port'u yazıp io adress'e de makinanın local ip'sini yazacaksın.[signature][hline]Web Tasarım
Web Hosting
Hosting hizmetleri

Kimdir bu Korax?
Mesaj tarihi:
Korax senin yaptinda port açmaktir bağlanamalarının sebibi firewallin engellemesidir firewall için dişarıya bir port açılması işinigorecektir yani senin yaptiğin gibi bu arada her modemin virtual servers diye bir sekmesi yoktur nat ayarı olarak bilir.
Mesaj tarihi:
Modeme 2 tane port açtım static ip olmayan ip ye açtım.Fakat gene görmüor bazıları fire wall da n yapabileceğini söylüor kapatmayı bilmiorum.
ZOOM x4 modem kapatmayı bilen arkadaşlardan yardım bekliorum.

[Bu mesaj Bolubeyi tarafından 13 Kasım 2004 20:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Modemi pppoe modundan çıkarın ve Bridge modunda bağlayın. Kullandığınız işletim sistemini windows olarak tahmin ediyorum. Bridge yaptıktan sonra geniş ağ bağlantısı kurun.

Kolay gelsin....[signature][hline]LoVe iS a NaMe,SeX iS a GaMe... So FoRGeT tHe NaMe,LeT's PlaY tHe GaMe:)
  • Yeni Oluştur...