Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SALEM - Sandbox Permadeath MMO


sQu

Öne çıkan mesajlar

Selamlar, biliyorum konu başlığı var fakat 26 sayfalık oyun bilgilendirmesini kimsenin okumayacağını düşündüğümden ve amacımın da biraz farklı olmasından yeni konu açmak istedim.

Öncelikle Salem nedir? Java platformunda grafikleri öyle süper falan olmayan ama içerik açısından inanılmaz gelişmiş bir crafting mmosu. Oyunda permadeath mevcut, yani diğer oyuncular sizin karakterinizi öldürürse yeni bir karakter açıp devam etmek zorunda kalıyorsunuz. Eviniz -claiminiz- ve claiminiz içerisindeki herşeyi yeni açacağınız karakteriniz ile miras olarak alabiliyorsunuz. Yani öyle kastım kastım karakterim öldü diye üzülmüyorsunuz, eskisinden çok daha hızlı bir şekilde yeni karakterinizi yapıyorsunuz.

Oyunda level sistemi yok, aynı Ultima Online gibi skill sistemi var fakat bu da yaptıkça değil inspirationals dediğimiz kullandıkça skill kazandıran itemlarla ilerliyor. Bunun haricinde 4 adet ana statsiniz var Blood,Phlegm,Yellow Bile ve Black Bile (hp,endurance,dmg,mental) ve bu statlerinizi da geliştirmek için çok değişik bir gluttony sistemi var. Oyun içerisinde üretilmiş yiyecekleri yiyerek statleriniz artıyor ama tabi sistem baya bi karmaşık, oyuna başladıktan sonra öğreniyorsunuz.

Peki neler var bu oyunda, ne yapıyoruz? Öncelikle karakterimizi ufaktan geliştirip (yaklaşık 12-24 saat arası) hemen kendi arazinizi alıyorsunuz, oyun içerisinde bu hep claim olarak geçiyor yani size ait alan. Bu alan size oyun başında itemlarınızı ve depoladığınız şeylerinizi diğer oyunculardan korumak için imkan sunuyor (tabi hırsızlık gibi skilleri olan oyuncular bunlara pek bi önem göstermiyor ve çalıyor). Daha sonra bu claim üzerine kendi village yani köyünüzü kuruyorsunuz. Oyun içerisinde topluluklar birbirlerine raid yaparak köylerini yok ediyor ve lootluyor böylece gelişiyorlar. Karakterleri öldüğünde lootladıkları yiyeceklerle, çiftliklerden aldıkları ekinlerle ve diğer şeyle karakterlerini hemen geliştiriyorlar. Bu yüzden tek başınıza değil, en az 3-4 kişilik gruplarla oynamanız lazım.

Skiller arasında agriculture (çiftçilik), carpentry (marangozluk), balıkçılık, aşçılık, madencilik, denizcilik, silahşörlük gibi bir çok seçenek var (hep yeni şeyler ekleniyor, mesela witchcrafting geleceğini biliyoruz) ve yolunuzu istediğiniz yönde belirliyorsunuz. Oyunda purity sistemi denilen birşey var ve bu sistem ile yaptığınız şeyler çok daha kaliteli oluyor ve etkileri de çok fazla oluyor. Örnek vermek gerekirse purity seviyesi yüksek tohumlarla mısır ekmiş bir çiftçi, bu mısırdan un yapıyor ve bu unu yüksek kalideli başka bir malzeme ile birleştirip (tuz,et,su gibi) daha kaliteli bir ekmek yapıyor sonra bu ekmek ile kendi yetiştirdiği hindiyi kesip sandwich yapıyor. Yada başka bir örnek olarak purity seviyesi yüksek bir maden bulan madencinin çıkardığı iron barları örnek verebiliriz.

Oyunda combat sisteminde şu anda fencing(kılıç) ve firearms(silah) mevcut. Baya eğlenceli bir combat sistemi var ve çok fazla aksiyon oluyor. Forumlar hele inanılmaz ötesi dramaya sahne oluyor, oynayan oyuncu kitlesi bunları kaldırabilecek kişilerden oluşuyor.

Drama spoiler

Chief diye bilinen ve oyunda kendilerini yerliler olarak gören bir grubun yaptığı kafaderisi avcılığı. Oldukça eğlenceli ve griefing konusunda en üst seviyede kişilerden biri
http://forum.salemgame.com/viewtopic.php?f=6&t=1054



Eee peki napalım ? Forumlarda hep görüyorum, UO gibi bi oyun çıkmadı diye yakınıp duruyor insanlar. İşte size UO gibi bir oyun. Şu anda oyun içerisinde 3 server var ve kısa zamanda bu serverlar arasında seyahat mümkün olacak (gemiler ile - bkz seamanship) ve combat seviyeleri daha da artacak. Dikkatinizi çekerim transfer değil seyahat, yani diger servera gidip işinizi bitirip geri dönmeniz gerekiyor. Karakteriniz hiç bir şekilde oraya taşınmıyor, tabi isterseniz orada kalıp 0'dan başlayabilir siniz. Oyunda aktif grupların başında Ruslar geliyor, her oyunda olduğu gibi bunda da gruplaşmış ve çok iyi bir şekilde diğer şehirleri yok ediyorlar. Benim de şu anda geliştirmekte olduğum bir şehrim var ve katılıp benimle birlikte oynamak isteyenler olursa diye burada belirtmek istedim. Oyun içerisinde her türlü yardımı yapmaya hazırım, zaten şu anda yaptığım şehir yeni karakterleri hemen ileri seviyeye taşıma üzerine odaklı. Fakat tek ricam, oyuna girip daha hiç bir şeye bakmadan yardım istememeniz. En azından işin basit kısmını kendiniz halledip diğer taraflardan yardım istemenizi rica edeceğim.

Son olarak da bir kaç video ile bitirelim





Mirgorod, the City of Russians





Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...