Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ataturk'cu Dusunce...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ataturk buyuk bir lider ve dusunce adamıdır turkiyenınde kahramanıdır ve bir turk olarak bende onun fikirlerine ve goruslerine inanıyorum ama sunuda belirtiyim bir dusunceye(bu ataturkçuluk olur baska bir dusunse olur)koru korune baska hiçbir fikre açık olmamacasına baglanmak bana kalırsa baglanzlıktır ve ataturk soledir boledir baska bisey bilmeyiz tarzı laflar edenlerin alayı bagnazdır bence insan bi dusunceyi dogru bulabilir hatta savunabilir ama diger butun olusumlarada kulak tıkamamalı[signature][hline]Gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz
Mesaj tarihi:
valla ben sanırım böyle ölçsem 50 ye yakın çocuk romanı her biri 250 sayfadan ve bi okadarda frp kitabı falan okudum 500 sayfalık serileri bitirdim
ve noktalama işaretleri kullanmayı çok iyi biliyorum
niye kullanmıyorum
çünkü yazarken yazıyı düzeltmek dakkalar alıyor ve topic alıyor başını gidiyor[signature][hline]The original chemical posts are all copyrigted by Chemical post factory and mixing, touching, looking, distprpuvs vs vese vese hadi daalın lan okumayın böyle şeyleri...
Mesaj tarihi:
atatürkçü düşünce anti emperyalist ya da emperyalisttir gibi bir sınıflandırma yapılamaz.
iyide hangi emperyalizm devlet için faydalıdır ki?
doğal olarak anti-emperyalizme çıkıo.o yüz den atatürkçü düşünceye rahatlıkla anti-emperyalisttir diebiliriz.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım
Mesaj tarihi:
said:
fizban, 10 Kasım 2004 22:16 tarihinde demiş ki:
körü körüne atatürkçülük denilen şey yenilikçiliktir.

ama sen şurada iki tane noktalama işareti bile koymuyosan ki virgül bile yok, atatürkçülük o mudur bu mudur diye tartışamazsın. çünkü bir insanın noktalama işaretlerini kullanmayı bilmemesi - ki kusura bakmayın kimsenin üşeniyorum cevabını kabullenmiyorum - kitap okumamasına bağlıdır.

kitap okumayan insan da atatürkçülüğün ne olduğunu kimseye gelip anlatmasın mümkünse.

forumun gıdısatını bozmamak ıcın degıstırdım mesajı...

[Bu mesaj Razu tarafından 10 Kasım 2004 22:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Xaer_Aloneheart, 10 Kasım 2004 22:18 tarihinde demiş ki:
ok natural çok popülerite sahibisin.
B@b th3 k3nk pls lol.. napmaya çalışıyosan..

asıl sen neapmaya çalşıosun?
tarih bölümünde söylediğim o lafın burayla hiç bir alakası yok.

adama dedim ki orda madem bu kadar türklüğe düşkünsün o zaman gerektirdiği gibi davran...isteyen davranır isteen davranmaz illa davranıcak die bi kaide yok.
buray bunu yazmanın ''atlamak'' tan farkı yok.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
ha bi de atatürkün çatık kaşlı tanrısal resimleri yerine gemide salıncakta sallandığı, bastonunu tüfek yaptığı, siyah mayosuyla denizde su sıçrattığı fotoğraflarını görmemiz daha şahane olurdu. atatürkü bir tanrı değil, bu milletin borçlu olduğu sevdiği bir insan olarak yeniden doğru bi şekilde tanımamız hakkını geç de olsa teslim etmemiz gereklidir. çünkü atatürk o günleri bugünler için yaşadı.

eh. belki de kenan evrenin tekrar kilitlediği kasanın açılmasını beklememiz gerekicek.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz
Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Mesaj tarihi:
said:
EfsaneUye, 10 Kasım 2004 22:23 tarihinde demiş ki:
Atatürk'ün düşüncelerini benimseyebildiğiniz kadar benimseyin, bağmazlıkla hiç alakası yok

ya olay dusunceyı benımsemek degıl dusunceye her ne olursa olsun baglı kalmak...[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Mesaj tarihi:
said:
fizban, 10 Kasım 2004 22:21 tarihinde demiş ki:
şöyle bir durum var ki, ali nesin ve dolayısıyla horas haklı. yani atatürkçülük atatürkün resmine bakmak değildir. ama 9 u 5 geçe bir insan caddedeki herkes dururken yürüyorsa kusura bakmasın onun yaptığı şekillere bağlı kalmamak değil açık açık kendisini bugünlere getiren insana saygısızlıktır.

aradaki ince çizgiyi görmek lazım.

:) ehu. tamam da nerden çıktı ki o?[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Mesaj tarihi:
said:
fizban, 10 Kasım 2004 22:24 tarihinde demiş ki:
ehe, atatürk emperyalist devletlere her zaman karşı çıkmamıştır, 39 da ingiltereyle ve fransayla yapılan sözleşmenin eşiğine atatürk döneminde gelinmiştir; çünkü devletin o zamanki çıkarı onu gerektiriyodu.

eh oakdar karşı çıkmamış olsaydı ''buyrun efenim vatan sizin '' gibisinden şeyler söyleyip teslim ederdi ülkeyi.tabiki ülkenin çıkarları onu gerektiriodu,ama emperyalizm yanlısı olsa ülkeyi paylaşan onca ülkeye karşı savunmazdı.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
Atatürkçü düşüncenin bir başka güzelliği de işte bu. Bağlı kalsan da benimsesesen de aynı kapıya çıkıyor. Ortada dogma sıfatını taşıyabilecek birşey yok. Ama hala hadis gibi mantalite yerine kelime kelime söylediklerine inanırsanız gelip burada atatürkçülüğü eleştirme ya da yerme gibi bir lüksünüz de yok ne yazık ki...
Mesaj tarihi:
said:
Divin, 10 Kasım 2004 22:28 tarihinde demiş ki:
Atatürkçü düşüncenin bir başka güzelliği de işte bu. Bağlı kalsan da benimsesesen de aynı kapıya çıkıyor. Ortada dogma sıfatını taşıyabilecek birşey yok. Ama hala hadis gibi mantalite yerine kelime kelime söylediklerine inanırsanız gelip burada atatürkçülüğü eleştirme ya da yerme gibi bir lüksünüz de yok ne yazık ki...

ya burda ataturkculugu elestırmıyoruz,ataturkculuge koru korune baglı kalmayı elestırıyoruz...[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Mesaj tarihi:
insan doğru olduğuna inandığı ve bunu destekleyecek şeylerle kemikleştirdiği düşünceye bağlı kalır. bunda acaip bişi yok. sorgular ama bağlı kalır.

uçurumdan aşağı düşerken en sağlam dalı ararsanız yere düşüp patlarsınız. önce bi yere tutunmak lazım.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Mesaj tarihi:
said:

elestırmeden kabul etmek en kotusu bu sanırım...[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Mesaj tarihi:
anlamak istemediğin olay da aslında eleştirdiğin olguların gerçek atatürkçülükle uzaktan yakından alakası olmadığı.. Atatürk kendi ağzından söylemiştir, dogma tarzı sözlere bağlı kalınmaması gerektiğini...
Mesaj tarihi:
tmm zaten atatürkçülüğe dogmatik demedik,bunu bu şekilde empoze edenlere dedik.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
Atatürkçe Düşünce Dizgesi(Sistemi) nediri merak edenler için zamanıyla harp okullarının sitesinden çektiğim güzel bir yazı var onu tavsiye ederim : http://www.geocities.com/mamoroou/248-ataturkcudusuncesistemivelaiklik.htm
Ayrıca bu Atatürkçülüğe körü körüne bağlı kalmak çok muğlak bir kavramdır, yani Atatürkçülğün esaslarına bağlı kalmak ana ilke olmalıdır, zaten bu dizge aksayan yönleri olabileceğini de tahmin etmiş ve devrimcilik diye bir ilkeyi de içine katmıştır. Bu ilkeye sahip bir dizge durmadan kendini yenilemek ve yetersiz kaldığı noktada yeni düzene göre değişme demektir. Onun için körü körüne bağlı kalmak aslında her an değişime hazır olmak ve ayak uydurabilmek anlamına da gelmektedir.
Mesaj tarihi:
said:
Razu, 10 Kasım 2004 22:34 tarihinde demiş ki:
said:

elestırmeden kabul etmek en kotusu bu sanırım...

eleştirilmediğini kim söyledi ki? papağan gibi sağdan soldan duyduğun lafları yarım yamalak birbirine yamayıp yazarak da eleştiri yapılmıyor malesef..
Mesaj tarihi:
said:
Natural_Jedi, 10 Kasım 2004 22:36 tarihinde demiş ki:
tmm zaten atatürkçülüğe dogmatik demedik,bunu bu şekilde empoze edenlere dedik.

o zaman konu başlığınız "atatürkçü düşünce adı altında dogmatük düşünce empoze etmek.." olmalıymış üzgünüm ben türkçemle bu kadarını anlayabildim şu anki başlıktan..
Mesaj tarihi:
said:
Razu, 10 Kasım 2004 22:34 tarihinde demiş ki:
said:
Mesaj tarihi:
said:
Divin, 10 Kasım 2004 22:39 tarihinde demiş ki:
o zaman konu başlığınız "atatürkçü düşünce adı altında dogmatük düşünce empoze etmek.." olmalıymış üzgünüm ben türkçemle bu kadarını anlayabildim şu anki başlıktan..

topiğin içini okuyunca ne anladın peki?
sadece başlık mı okuosun?[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
atatürkçülüğü eleştirmiyorum ama burası özgür bi ortam olduğu için böle bi lüxünüz yo diyemezsin herkesin fikri kendide ve burası bi tartışma ortamıysa herkes herkesi eleştirir belli bi sınır içinde..[signature][hline]itiniayla sabanci böcegi öldürülür..
Sabancı üniversitesinde saat 4'tür Cafe Dorm'da Dela Xaer ve Penth muhabbet etmektedir. Adamın tekinin bodruma ikamet ediyo gözüküyo ama yurtta kalmadigini soyler dela.. penth: e nasil her gün gidip gelio
Mesaj tarihi:
ya neden elestırmıyelım elestırmeden bu dogrudur veya bu dogru degıldır mı dıyelım?burda bende haksız olabılırım ama sanırım benım bu fıkrı elestırmek gıbı bır hakkım var...[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Mesaj tarihi:
eleştirdiğiniz konuyu tam anlatın o zaman da ne eleştirdiğinizi anlayalım. Yukarıda bık bık birşeyler eleştirelim de eleştirelim diyorsunuz, iyi güzel. Ancak eleştirmeye çalıştığınız kavramı ne yazık ki yanlış tanımlıyorsunuz ve bu nedenle de eleştirdiğiniz olguların eleştirdiğinizi söylediğiniz olguyla uzaktan yakından alakası bile yok.
  • Yeni Oluştur...