Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hostgator %50 indirim, 7 saat kaldi

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

di said:

Pek bi para degil istedikleri ama bahsettikleri kadar "unlimited" degiller bilginiz olsun. Ufak tefek siteler icin efektifler, olaylar buyudukce iskence cekmeniz gayet olasi -ki sirf bilin diye yaziyorum zira o paraya bu kadarini almaniz gayet normal.

Di günde 10k sayfa görüntülemeyi falan kaldırabilir mi? Sanırım bi tecrüben var kendisiyle o yüzden sana sorayım dedim ?
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Pek bi para degil istedikleri ama bahsettikleri kadar "unlimited" degiller bilginiz olsun. Ufak tefek siteler icin efektifler, olaylar buyudukce iskence cekmeniz gayet olasi -ki sirf bilin diye yaziyorum zira o paraya bu kadarini almaniz gayet normal.

Hakkaten gunluk 10K hit alan forum sitesinde nasil bir his yaratir?
Sosyal ağlarda paylaş

CPU load ve MySQL query gibi resource limitleri var. Onlara takilmazsan sorun yok. Takilirsan var. Limitleri nedir bilmiyorum tam olarak, sitenin birinde yaziyordur muhtemelen.

edit : Forum sitesi dediginde her bir visit 30 kadar MySQL query yaratiyordur en assa. Bu site global bir site degilse, Turkceyse mesela, 10k ziyaretcinin cogu 10 saatlik bir zaman diliminde gelecek diyebiliriz. Haliyle 10 saatte 300K query demek saniyede 8-10 query demek. MySQL limitleri user basina 20-25 query/second ile sinirli diye biliyorum. Kabaca yogun saatlerde sikinti yaratmasi muhtemel diyebiliriz.

Diger yandan forumlarin ve eklentilerinin cogu kaynak katili resmen. Haliyle yine yogun saatlerde cpu limit'inden patlama olasiliginiz var.

Denemeden bisey demek sacma olur ama.
Sosyal ağlarda paylaş

eksiden birinin yazdigina gore site biraz fazla hit aliyosa sorgusuz sualsiz alassaga ediyolarmis :)

benimde hostgator altinda forum sitem var;

http://popiler.dubebe.com

aslinda benim bi bot var surekli siteyi guncelliyo son haberlerle, bu suretle ara ara google dan ilginc boyutta trafikler aliyorum zaman zaman. su ana kadar hostgatorden bi uyari gelmedi ama bende inanmiyorum sinirsiz muhabbetine,

cok fazla query falan donerse kesin cucugumu keserler bende o gunu bekliyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...