Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Deprem fobisi

chrome

Öne çıkan mesajlar

21-22 yaşımdayken bir gece odamda kulaklıkla bilgisayarımdan müzik dinliyordum. İzmirde deprem oldu. O günden beri geceleri kulaklıkla müzik dinlerken deprem oluyormuş gibi hissediyorum ve çok rahatsız oluyorum. 27 yaşıma geldim hala geçmiyor bu durum. Nedenini de biliyorum. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama bir türlü geçmedi bu durum.
Ne yapmak lazım?
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle diyeyim, nemi şu an tedavi gördüğüm rahatsızlık başlamadan önce bu tarz "deprem oluyormuş gibi hissetme ve ani sebepsiz korkular yaşama" olayları geliyordu başıma. Poang'da oturuyordum mesela, o da sallanan sandalye gibi bişey zaten, yaylanıyor. Hiç hareket yokken sanki deprem oluyormuş gibi geliyordu. Bi anlık heyecan yaşıyordum, sonra "poang yaylanıyordur nefes alıp verirken yea" dedim bi süre. Ulan sonra baktım koltuk da yaylanmıyor, sadece ben bi anlık sallanıyor gibi hissediyorum. Böyle avizeye dikkat ediyordum bikaç saniye acaba sallanıyor mu diye fln.

Sonraları günde 2-3 kez olmaya başladı bu, bi süre sona da alıştım. Ama her seferinde ani heyecan patlamaları oluyordu.

Sonra gel zaman git zaman başka olay çıktı. Bununla direkt bağlantısı yoktu ama bu tarz ani heyecan ve streslerin sürekli olarak beyni etkileyerek beynin salgılama sisteminin dengesini bozmasıydı olay. Dolaylı olarak bu tarz şeyler etkili yani.

Ha sende hiç bişey de çıkmayabilir, ama dikkatli olmakta fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...