fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 70 küsur yaşında adamın neden öldüğünü tartışmak biraz abes kaçmıyor mu? Yok israil zehirlemiş, yok aids miş yok şuymuş yok buymuş. Duyanda adam ölümsüzdü de birileri buna son verdi sanacak.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
mexinth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 hmm kaldırayım onu o zaman[signature][hline]sonunda yeniledim.
mexinth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Güneri Civaoğlu'nun yorumu: Türkiye açısından dikkatimi çeken bir şey oldu. Bayraklar yarıya indi. Devlet Başkanı gibi görüldüğü için yapıldı bu. Bununla yapılmadı, abartıldıkça abartıldı, bugün bir TV kanalında, bir arkadaşımız "Atatürk gibiydi" yorumunu yaptı. Biraz fazla oldu bu. Oturumu yöneten arkadaşlar da seslerini çıkarmadılar. Önce etikten başlayalım. 5 Eylül 1938, Dolmabahçe Sarayı'nın 71 numaralı odası. Duvara dayalı bir karyola, beyaz cibinlik, yatakta Atatürk, H.Rıza Soyak'ı çağırıyor. "Gel çoçuğum" diyor. "Vasiyetname meselesi, o işi artık bitirmeliyiz" dedikten sonra el yazısı ile yazıp, notere tasdik ettirip, başucundaki komidine yerleştiriyor. Vasiyetname vefatından sonra açılıyor. Ama ince bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Atatürk 1933 yılında kendisi için tek kişilik bir kanun çıkarıyor. Atatürk, mirasını sadece kardeşine, yakınlarına bırakmak istemiyor. Onlara çok küçük hisseler vermek istiyor. Bunu da uyguluyor. Arafat'ın insanları sefil halde yaşıyor. Gelen yardımlar Arafat'ın kişisel hesabında. 4.5-5 milyar dolardan bahsediliyor. Böyle bir Arafat ve Atatürk, nasıl ikisi biraraya konabilir. Atatürk'ün yaşamı boyunca bir tek terör öylemi yoktur. Arafat bir teröristti, böyle bir örgütten gelmişti. Münih olimpiyatlarında 11 İsrailli sporcuyu öldürttü. Atatürk'ü böyle bir kıyaslamanın içine nasıl oturtursunuz. Bütün devrimler, kurulan cumhuriyet ve dahası... Bir tanesinin eşi Latife Hanım, boşandıktan sonra dahi dışarı çıkmıyor, sırlarıyla ölüyor. Öbür tarafta milyarlar üzerinde konuşmaya çalışan bir Süha Hanım, evlendikten sonra Paris'te yaşayan, kürkleriyle hastane önünde bekleyen bir kadın. Arafat, 48 yıldır bu örgütün başında ve esir bir haldeydi, Ramallah'ta... Devlet nedir? Sınırı belli değil, toprağı belli değil. Bu nasıl devlettir, nasıl devlet başkanlığıdır ve nasıl Atatürk'le mukayese edilir. Bir Filistin Kurtuluş Mücadelesi başlattığını kabul ediyor, rahmetle anıyorum ama bizimkiler de Atatürk'le kıyas etmesinler diyorum. Hiçbir diktatörün saygınlığı yokken, Atatürk yattığı yerden en büyük saygıyı görüyor. Bunların ikisini kıyas etmek, saçmalamak değil, zırvalamaktır.[signature][hline]sonunda yeniledim.
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 said: bayat, 11 Kasım 2004 23:38 tarihinde demiş ki: Abdullah Ocalan da guneydogudan bir parca istiyordu, tipki Filistin'in Israil'in bir parcasini istemesi gibi. Ucmıyalım hele bi yacas, 1000 yıldır orda yasıyan bı halk var bi kez ki onlar filistinliler 40 larda kurulmus bı devlet var ortada Israil, sana sorarim o toprak kiminde kim kimden geri almak ıstıyor bı dusun once @mexinth Arafata diktator demek yanlsıtır hemde cok yanlsıtır, halkını hıc bı zaman zorla yonetmemıstır. munih olimpiyatları dısında yaptıklarının terorizminle ılghısı yoktur, Filistinin yaptıgı butun eylemler israil cercevesinde kalmıstır, Ve Israilin baslattıgı savasa, para ve toprak ıcın baslattıkları savasa sivilleri katanda israil olmustur, bu durumda asıl teroristde Israildir. bu ne bıcım Devlet basklanlıgı demıssın, Belkı sana gore sınırları veya halkı bellı degıl, ama bıde tankalra taş atan filistinlilere sor derım, hem bana hem onlara göre sınırları, halkı toprakları hakları dilleri başkanları belli bir devlet var ortada. 90 yıl oncede Ortada Türkiye diye bir devlet yoktu, ama Biz Mustafa Kemali devlet başkanı yaptık, ne halkımız belliydi ne dilimiz ne sınırlarımı, işgal altındaydık, filistinden hicbir farkımız yoktu. Ayrıca Dıktator kelimesini kullnırken dıkkat et derim "Dictate" kelimesine bi goz at istersen.[signature][hline]
SimasheR Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 http://users.pandora.be/simasher/abd/arafat.htm
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 said: Cuce, 12 Kasım 2004 16:00 tarihinde demiş ki: said: bayat, 11 Kasım 2004 23:38 tarihinde demiş ki: Abdullah Ocalan da guneydogudan bir parca istiyordu, tipki Filistin'in Israil'in bir parcasini istemesi gibi. Ucmıyalım hele bi yacas, 1000 yıldır orda yasıyan bı halk var bi kez ki onlar filistinliler 40 larda kurulmus bı devlet var ortada Israil, sana sorarim o toprak kiminde kim kimden geri almak ıstıyor bı dusun once Afedersin abi, o zaman yarın hemen evimi terkedip anahtarını götürüp bir Rum'a veriyorum. İzmirliyim çünkü, bizden çok Rumlar yaşadı İzmirde. İstanbul'da aynı şekilde. Biz işgalci miyiz, terörist miyiz?[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse Delanoresse : olm imansiz pic olarak destek vermen lazim bana Penthesilea : tamam abi hemen
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Ya, Kurtuluş Savaşı yıllarındaki Türkiye'yi Filistinle; liderimiz Atatürk'ü Arafatla bir tutuyorsunuz. Allah size akıl fikir versin.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse Delanoresse : olm imansiz pic olarak destek vermen lazim bana Penthesilea : tamam abi hemen
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 said: mexinth, 12 Kasım 2004 12:54 tarihinde demiş ki: Güneri Civaoğlu'nun yorumu: Türkiye açısından dikkatimi çeken bir şey oldu. Bayraklar yarıya indi. Devlet Başkanı gibi görüldüğü için yapıldı bu. Bununla yapılmadı, abartıldıkça abartıldı, bugün bir TV kanalında, bir arkadaşımız "Atatürk gibiydi" yorumunu yaptı. Biraz fazla oldu bu. Oturumu yöneten arkadaşlar da seslerini çıkarmadılar. Önce etikten başlayalım. 5 Eylül 1938, Dolmabahçe Sarayı'nın 71 numaralı odası. Duvara dayalı bir karyola, beyaz cibinlik, yatakta Atatürk, H.Rıza Soyak'ı çağırıyor. "Gel çoçuğum" diyor. "Vasiyetname meselesi, o işi artık bitirmeliyiz" dedikten sonra el yazısı ile yazıp, notere tasdik ettirip, başucundaki komidine yerleştiriyor. Vasiyetname vefatından sonra açılıyor. Ama ince bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Atatürk 1933 yılında kendisi için tek kişilik bir kanun çıkarıyor. Atatürk, mirasını sadece kardeşine, yakınlarına bırakmak istemiyor. Onlara çok küçük hisseler vermek istiyor. Bunu da uyguluyor. Arafat'ın insanları sefil halde yaşıyor. Gelen yardımlar Arafat'ın kişisel hesabında. 4.5-5 milyar dolardan bahsediliyor. Böyle bir Arafat ve Atatürk, nasıl ikisi biraraya konabilir. Atatürk'ün yaşamı boyunca bir tek terör öylemi yoktur. Arafat bir teröristti, böyle bir örgütten gelmişti. Münih olimpiyatlarında 11 İsrailli sporcuyu öldürttü. Atatürk'ü böyle bir kıyaslamanın içine nasıl oturtursunuz. Bütün devrimler, kurulan cumhuriyet ve dahası... Bir tanesinin eşi Latife Hanım, boşandıktan sonra dahi dışarı çıkmıyor, sırlarıyla ölüyor. Öbür tarafta milyarlar üzerinde konuşmaya çalışan bir Süha Hanım, evlendikten sonra Paris'te yaşayan, kürkleriyle hastane önünde bekleyen bir kadın. Arafat, 48 yıldır bu örgütün başında ve esir bir haldeydi, Ramallah'ta... Devlet nedir? Sınırı belli değil, toprağı belli değil. Bu nasıl devlettir, nasıl devlet başkanlığıdır ve nasıl Atatürk'le mukayese edilir. Bir Filistin Kurtuluş Mücadelesi başlattığını kabul ediyor, rahmetle anıyorum ama bizimkiler de Atatürk'le kıyas etmesinler diyorum. Hiçbir diktatörün saygınlığı yokken, Atatürk yattığı yerden en büyük saygıyı görüyor. Bunların ikisini kıyas etmek, saçmalamak değil, zırvalamaktır. Bu herifi sevmem, ama ara sıra çok güzel yazılar yazıyor ve az önce birini okudum. Teşekkürler paylaştığın için.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse Delanoresse : olm imansiz pic olarak destek vermen lazim bana Penthesilea : tamam abi hemen
Apache Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 said: mexinth, 12 Kasım 2004 11:18 tarihinde demiş ki: Ah ah biraz dışarıdan bakabilsek ve ülke için hangisinin daha kârlı olacağını anlasak ta şu aptal müslüman kardeşler söylemini yemesek ne iyi olacak nee... dost israil söylemini yiyeceğime,aptal müslüman kardeş söylemini yemek bana daha makul geliyor.[signature][hline]shinsetsu desu..
Natural Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 bugünde görüğldüğü gibi bayraklar yarıdaydı. okulda ve diğer resmi dairelerde bayrqklar yarıya indirilmişti. söz şimdi penth de??[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki: Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Ciddi misin?[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse Delanoresse : olm imansiz pic olarak destek vermen lazim bana Penthesilea : tamam abi hemen
Natural Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 evet bu olay gerçekleşti.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki: Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 edik : haklısın ardeth [Bu mesaj Penthesilea tarafından 12 Kasım 2004 17:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Hep derim kızgınlık pişmanlık getirir.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Apache Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 said: Penthesilea, 12 Kasım 2004 17:03 tarihinde demiş ki: BAŞLARIM BEN BÖYLE HÜKÜMETE DE, ONA OY VEREN TÜRKİYE'NİN 44% ÜNE DE O ZAMAN! ADAMI SİNİR HASTASI EDECEKLER, HER ŞEYE KAPAKLARI HAZIR, "YOK HEDE YAPTI YOK HÖDÖ YAPTI". EĞER AZICIK CESARETİN VARSA AÇIK AÇIK ÇIK GERÇEK NEDENİNİ SÖYLE. BIKTIM YA, NASIL BİR ÜLKE HALİNE GELDİK 81 YILDA AKLIM ALMIYOR BENİM. O ATTIĞINIZ 6 SIFIR ... [Bu mesaj Penthesilea tarafından 12 Kasım 2004 17:04 tarihinde değiştirilmiştir] Kendine gel.Burada yaşadığın ülkenin hükümetine laf etme hakkın yok senin.Beğenmiyorsan gidersin beğendiğin ülkeye.Halk-yönetim doğru olanı yaparken populıst dusuncenın aptal takıpcılerı 'farklılık' yaratmaya calısarak gelıp herkese acık forumlarda yasadıgı ulkenın hukumetıne laf edemez.[signature][hline]shinsetsu desu..
rarebee Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 en azından dost israil dediklerimiz bizi altına karşılık satmadı.onları da sevmiyorum yanlış anlamayın ikisini de yemeyelim bence[signature][hline]RareBee
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 said: Penthesilea, 12 Kasım 2004 16:59 tarihinde demiş ki: Ciddi misin? Son derece cıddı senın saydırmana katılabılır mıyım ..?[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul... Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
wanderer Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 ne demek hukumete laf edemezmis? istedigi gibi eder. devlet ayri hukumet ayri. kavramlari karistirmayin.[signature][hline]templars of steel
Cermy Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 said: Cuce, 12 Kasım 2004 16:00 tarihinde demiş ki: said: bayat, 11 Kasım 2004 23:38 tarihinde demiş ki: Abdullah Ocalan da guneydogudan bir parca istiyordu, tipki Filistin'in Israil'in bir parcasini istemesi gibi. Ucmıyalım hele bi yacas, 1000 yıldır orda yasıyan bı halk var bi kez ki onlar filistinliler 40 larda kurulmus bı devlet var ortada Israil, sana sorarim o toprak kiminde kim kimden geri almak ıstıyor bı dusun once @mexinth Arafata diktator demek yanlsıtır hemde cok yanlsıtır, halkını hıc bı zaman zorla yonetmemıstır. munih olimpiyatları dısında yaptıklarının terorizminle ılghısı yoktur, Filistinin yaptıgı butun eylemler israil cercevesinde kalmıstır, Ve Israilin baslattıgı savasa, para ve toprak ıcın baslattıkları savasa sivilleri katanda israil olmustur, bu durumda asıl teroristde Israildir. bu ne bıcım Devlet basklanlıgı demıssın, Belkı sana gore sınırları veya halkı bellı degıl, ama bıde tankalra taş atan filistinlilere sor derım, hem bana hem onlara göre sınırları, halkı toprakları hakları dilleri başkanları belli bir devlet var ortada. 90 yıl oncede Ortada Türkiye diye bir devlet yoktu, ama Biz Mustafa Kemali devlet başkanı yaptık, ne halkımız belliydi ne dilimiz ne sınırlarımı, işgal altındaydık, filistinden hicbir farkımız yoktu. Ayrıca Dıktator kelimesini kullnırken dıkkat et derim "Dictate" kelimesine bi goz at istersen. ilk paragrafında diyosun ki orda yasıyan bi 1000 yıllık HALK bide 40 larda kurulan bi DEVLET. birinde halktan dierinde devletten bahsediyosun. israilliler o devlet kurulmadan evel kaç bin yıl ordaydi biraz fikrin varmı ?[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok işte ben..!
mexinth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Yahudiler isa'dan önce de kudüste yaşıyorlardı. O zamanlar filistin yoktu, 40 lardan sonra gelenler nasyonel sosyalist partiden kaçan yahudilerdir. Bu ülkeye tarih reformu lazım peh peehh[signature][hline]sonunda yeniledim.
mexinth Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 ntv den güzel bir yazı okuyalım öğrenelim cahil kalıp bol keseden sallamayalım[signature][hline]sonunda yeniledim.
Dev Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 dün sabah öldü işte... pek de üzülmedim ya ....[signature][hline]Temiz Flip G.t İster Biraz Hani... Öyle herkes temiz flip yapabilse , tony hawk pavyona düşerdi
Cermy Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 said: mexinth, 12 Kasım 2004 18:56 tarihinde demiş ki: Yahudiler isa'dan önce de kudüste yaşıyorlardı. O zamanlar filistin yoktu, 40 lardan sonra gelenler nasyonel sosyalist partiden kaçan yahudilerdir. Bu ülkeye tarih reformu lazım peh peehh bemde onu demek istiodum ztn..[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok işte ben..!
Öne çıkan mesajlar