paramecium Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Selam, Video kaydı sırasında konu hareket ettiğinde veya ben zoom in/out falan yaptığımda netliğin otomatik olarak korunmasını nasıl sağlayacağım? Türkçe kitapçık vermişler, gıcık oldum! 400D sonrası Maslak 1453'den konut alıp çağ atlamış gibi hissediyorum kendimi :D Saygılar.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 af-c'de kalmalı bi kere. Bi de değişik dinamik odaklama modları var D90da olmadığı için ezbere söyleyemiyorum, onları kurcalaman lazım biraz.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Bi de zoomu falan boşverip 50 mm 1.8 gibi bi lensle f1.8'de kayıt yapınca çok keyifli oluyo...
Flameoffear Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Autofocus yok mu abi kamerada? Belki kapalı geliyordur. Bi bak ayarlara.
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Selam, Abi AF-C seçili (belki de AF-A şimdi hatırlayamadım) AF'de en geniş alan seçili ve belirlediğim bir nokta ile AF yapıyorum. Shutter'a yarım basım netliyor ve kayda başlıyorum. Sonrasında her netlik bozulduğunda shutter'a yarım basmam gerekiyor tekrardan. Bir yerde hata yapıyorum ama nerede : 50mm falan alamam. UV, CP, hafıza kartları, kart okuyucu, ekran koruyucu falan derken Şubat ayına kadar daha para istemesin bu meret benden :P Sonrasında bakarız :D Saygılar.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 sıfırı 300 küsur TL lens be =) af-a ise sorun yaşayabilirsin. af-c yaptığına emin ol. geniş alan olayını da kullanmadan dene bi...
7thBreath Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 video da otofokustan bir şey beklemeyin manuele alın yada geniş açıda yüksek f değerlerinde kullanın. O yaşadıklarınız sorun değil sistemin yetersizliği d7000'de de var pek bir halta yaramıyor.
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Selam, AF yapmaya çalışmıyor bile, hani denese de yapamasa eyvallah diyeceğim ama ı-ıhh tık yok : Akşam biraz daha kurcalayayım. Saygılar.
7thBreath Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 abi liveview'a al makineyi, lensin yanındaki focus ayarlama zımbırtısını autoya getir sonra tuşuna basarak(o şeyin ortası tuş ben makinayı ilk aldığımda fark etmemiştim :D) diallerden birini çevir af-s af-f olcak, af-s de sabit objeler falan, denklanşöre basınca focusu kitler. af-f de continus olarak çalışır sen denklanşöre basana kadar süreki tarama yapar. af-f ye getir ordan sonra neye göre netleme yapıcağını seçiyorsun yok geniş alan yok yüz tanıma yok nesne takibi falan ama kısaca hepsi işe yaramaz belki geniş açıda wide seçeneğine alıp elde takıldığın durumlarda biraz iş görebilir ama videoda autofocus olayı sıkıntı direk, bu arada bu bilgiler d600'de de geçerlidir sanıyorum hiç kullanma fırsatı yakalayamadım ama d7000'den aklımda kalanlar bunlar.
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Selam, Hani video kabiliyeti hiç önemli değil, fotoğraf için aldım ama yanımda Sanyo'yu taşıyana kadar bununla o işi de halledebilirsem edeyim istedim. Sanki pek olmayacak gibi :) Akşam yine denemeler yapacağım. Saygılar.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 öyle sanyo gibi boş beleş değil işte =) hakim kullanırsan çok kaliteli video elde edersin...
Flameoffear Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Abi nettin sanyo filan valla karşılaştırmak bile ayıp yani. :D
7thBreath Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 abi manuel focus ta kullan, niye sanyo falan taşıyorsun hakkaten hakaret gibi :D
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 beklentiler çok yanlış yerlerde belli...
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Selam, Sanyo DMX-CA100 var bende. Keyifli bir cihaz. Özellikle yazın denizde falan ufaklıkları çekmek için çok kullanışlı :D Gün ışığında güzel FullHD kayıt da yapıyor ama loş ışıkta ı-ıhh. Ben bu Nikon'u çözerim... kafaya koydum... Saygılar.
Öne çıkan mesajlar