Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ben beceremedim şu video kaydını bir türlü...(Nikon D600)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam,

Video kaydı sırasında konu hareket ettiğinde veya ben zoom in/out falan yaptığımda netliğin otomatik olarak korunmasını nasıl sağlayacağım? Türkçe kitapçık vermişler, gıcık oldum!

400D sonrası Maslak 1453'den konut alıp çağ atlamış gibi hissediyorum kendimi :D

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Selam,

Abi AF-C seçili (belki de AF-A şimdi hatırlayamadım)
AF'de en geniş alan seçili ve belirlediğim bir nokta ile AF yapıyorum.
Shutter'a yarım basım netliyor ve kayda başlıyorum. Sonrasında her netlik bozulduğunda shutter'a yarım basmam gerekiyor tekrardan. Bir yerde hata yapıyorum ama nerede :

50mm falan alamam. UV, CP, hafıza kartları, kart okuyucu, ekran koruyucu falan derken Şubat ayına kadar daha para istemesin bu meret benden :P Sonrasında bakarız :D

Saygılar.
Mesaj tarihi:
video da otofokustan bir şey beklemeyin manuele alın yada geniş açıda yüksek f değerlerinde kullanın. O yaşadıklarınız sorun değil sistemin yetersizliği d7000'de de var pek bir halta yaramıyor.
Mesaj tarihi:
abi liveview'a al makineyi, lensin yanındaki focus ayarlama zımbırtısını autoya getir sonra tuşuna basarak(o şeyin ortası tuş ben makinayı ilk aldığımda fark etmemiştim :D) diallerden birini çevir af-s af-f olcak, af-s de sabit objeler falan, denklanşöre basınca focusu kitler. af-f de continus olarak çalışır sen denklanşöre basana kadar süreki tarama yapar. af-f ye getir ordan sonra neye göre netleme yapıcağını seçiyorsun yok geniş alan yok yüz tanıma yok nesne takibi falan ama kısaca hepsi işe yaramaz belki geniş açıda wide seçeneğine alıp elde takıldığın durumlarda biraz iş görebilir ama videoda autofocus olayı sıkıntı direk, bu arada bu bilgiler d600'de de geçerlidir sanıyorum hiç kullanma fırsatı yakalayamadım ama d7000'den aklımda kalanlar bunlar.
Mesaj tarihi:
Selam,

Hani video kabiliyeti hiç önemli değil, fotoğraf için aldım ama yanımda Sanyo'yu taşıyana kadar bununla o işi de halledebilirsem edeyim istedim. Sanki pek olmayacak gibi :) Akşam yine denemeler yapacağım.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Selam,

Sanyo DMX-CA100 var bende. Keyifli bir cihaz. Özellikle yazın denizde falan ufaklıkları çekmek için çok kullanışlı :D Gün ışığında güzel FullHD kayıt da yapıyor ama loş ışıkta ı-ıhh.

Ben bu Nikon'u çözerim... kafaya koydum...

Saygılar.
  • Yeni Oluştur...