Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Macbook Pro'da boyle bir sorun ?

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

Birincisi donanim hakkinda hic bisey soylemeden soru soruyorsun.
Hangi mbp? 13? 15? 17? hangi sene?

ikincisi dogru teshis yapilmis gayet, sorunun ne oldugunu bilmiyorsun, ne olmadigini nasil biliyorsun?

ekran karti gg demek yanlis degil ama daha ziyade ekran kartinin kullandigi ramler sikintili. 1080p video izlenebilir olmasi aksini kanitlamiyor. Logic board da baska bi sikinti da olabilir ama modeli bilmedigimiz icin ona yorum yapilamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Birincisi donanim hakkinda hic bisey soylemeden soru soruyorsun.
Hangi mbp? 13? 15? 17? hangi sene?

ikincisi dogru teshis yapilmis gayet, sorunun ne oldugunu bilmiyorsun, ne olmadigini nasil biliyorsun?

ekran karti gg demek yanlis degil ama daha ziyade ekran kartinin kullandigi ramler sikintili. 1080p video izlenebilir olmasi aksini kanitlamiyor. Logic board da baska bi sikinti da olabilir ama modeli bilmedigimiz icin ona yorum yapilamaz.

http://i50.tinypic.com/3451k5g.png

soyle her seyle birlikte gostermis olayim. 17 inch.2012 basi aldim. 2011 sonbaharinin modeli.
Sosyal ağlarda paylaş

abi torrent indirirken(utorrent-rus torrent sitesi-1080p yani 30-32 gb dosya boyutu) oldu. en son utorrent i kapattim. torrent i falan sildim arka da sacma salak bazi live wallpaper - growl tarzi appler vardi kaldirdim tamamen. kapagi acip sogutucuyla birlikte calistirdim. 1 saat falan bir tik olmadi. yani olmuyorda. uzun sure kapanmamisti makine. dinlendirince oldu. eger dediginiz gibi logicboard gitse surekli yapardi. bir de evin ici cok sicak ee kucagimda da olunca cok isiniyordu. ben bundan kaynakli oldugunu dusundum. umarim bu yuzden olur. eger logicboard ise evet bilgisayar degil ben direk gg durumunda olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

Repair permissions yap bakalim bi disk utility'den. Belki ondan da olabilir, sanmiyorum ama denemekte fayda var.

Logic board ise surekli yapardi gibi bi mantik yok, surekli degil arada bi yoklayabilirde. Belli olmaz :P

Benchmark olayini dene dedigi gibi, ekran karti ve ram icin. Hatta hdd icinde dene.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
merhaba benim sevdicegim, konum.

arkadaslar uzun sure gecti. yogunluktan da bit turlu aletle ilgilemedim.

ustalara bi sorum var. soyle girerek sorumu anlatayim.

zamanim olmadigindan goturememistim. rusya da olup bir de mac e ait parcalar daha yuksek fiyata sahip oldugundan burada bilmeyen adama gecirme muhabbeti turkiye ye gore daha yuksek ihtimal. bilmeden gitmek istemiyorum.

1 haftadir sogutucu uzerinde kapagini acarak kullandim bir kere bile kapanmadi alet. yeniden baslama ve ya isinma olmadi. son 1 aya kadar ki 10 aylik bir urun hep isindiginda fanlar otomatik hizlanirdi, kapagi cikarmadan onceki gunlerde farkettim ki sadece fan donuyor ayni sabit hizda hic o hizlanmayi yapmadi. derece 48-60 arasi oluyor idi.

lutfen cevap yazarsaniz pek makbule gececektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ben yazayim kendi konuma.

yarin bi gun birilerinin basina gelirse belki google dan falan gorurler..

sorun bir cok mac kullanicilarinin basina gelen bir durummus. Ram soketlerinin oldugu yerden kaynaklaniyor. bilgisayari kapatip arka tarafini acin ve fanlarin temizligini kontrol edin. ram leri cikartip tekrar takin. ram leri taktigimiz yerde oynama olabiliyormus. hic mi hic bana misin demedi hic kapanmadi alet bir daha o sekilde.

ya da master dalga gecti benimle. ama olay bu. bye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...