Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

seçimler

spurdo

Öne çıkan mesajlar

Valla ben Obama gibi goruyom da bi farki yok aslinda birbirinden ikisinin. Asil merak ettigim soru maine eyaletinde yapilan referandum. Gay marriage oylaniyor bugun. Burada presidentten cok bunla mesgul insanlar. Tum afisler de daha cok buna dair. YES TO QUESTION ONE yaziyo bi suru yerde. TVde ise anti propaganda reklamlari donuyor.

En cok yayinlanan, bi evsahibi, lesbiyen diye bir cifte evini kiralamamis, lesbiyen cift dava etmis bunu kazanmis 30k para. Amman siz siz olun evet demeyin diye televizyonda surekli. Bir de Vermont'dan bir dugun salonu sahibi kari koca cikiyo, gene lezbiyen bi ciftin dugununu yapmayi reddettik gittiler baska bi yerde evlendiler ama bizi dava ettiler, kapandi canim dugun salonu SAY NO TO QUESTION ONE dio bunlar da.

Ben bu oylamanin sonucunu merak ediyorum dogrusu.
Sosyal ağlarda paylaş

Buradaki seçimlere gittik izleyelim diye. Her seçmen iki A3 benzeri kocaman bir sayfa ile giriyor. kalabalık eyaletler bu işi monitör başında yapılıyormuş. Burada ellerinde ÖSS gibi kurşun kalemle işaretliyorlar seçimlerini

http://www.maine.gov/sos/cec/elec/2012/CITIZENS%20GUIDE.pdf

Bahsettiğim eşcinsel evliliği sorusu ve diğer referandum soruları sayfa 3'de görebilir merak edenler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ehehehe çok haklısın, ben merak ederim işte.
Sandık görevlileri nasıl?
Ortam bizimkine benziyor mu?
Seçim yasakları/kuralları var mı?
Millet sandık önü politika konuşuyor mu?
Bişeyler ikram edebileceklerini düşünüyordum, comunity women bilmemne yararına kurabiye ve blubery suyu satılıyordu.

Şimdi buradan ve TV'den izlicez, hanım popcorn patlatçak ben çay yapıyorum. Hatta Dill veya Angus King kazansın istiyorum burada hepsinin tanıtım kampanyaları gözümüzün içinde oldu.

Boş işleri merak konusunda rakip tanımam.
Sosyal ağlarda paylaş

NTV'deki Amerikanın seçimi zamazingosunda konuşan adam çok bomba lan. Adam Obamacı tamam ama...
"Romney Bush'tan kötü değil. Daha kötü olamaz zaten. Bir kötü özelliği var. Baya geri zekalı ama idare edilir."
"Bu iki ıı eyalett ıı ya o kelimeyi kullanmak istemiyorum... Bu iki eyalet biraz YAVVVVVŞAK. Bi o yana bi bu yana kayıyolar."

Ne diyim? Böyle bir ülkede gazetecilik, yorumculuk, köşe yazarlığı... kısaca medya sektöründeki herhangi birisinin iş yapması o kadar kolay ki. Bir tarafı seçiyorsun ve öteki tarafa hakaret ediyorsun.

ahaa şimdi bide bunu dedi. "Obama Romney gibi özürli birine karşı oy kaybetti."
Sosyal ağlarda paylaş

harbi amerika icin utanc meselesidir mormon birinin baskan olabilmesi.

hani hristiyanlik, muslumanlik anlarim bi derece de, mormonism direkt sahtekarlik yani. Joseph smith zaten sahtekar bi adam zamaninda, 4 kere sahtekarliktan tutuklanmis biri.

dinin her yeri kokuyo yani. joseph smith cok esli biri zaten. yine uckur keyfine milyoinlarin beyni yikaniyo. lan ne guclu hormonlarimiz var.

yazik.

http://www.youtube.com/watch?v=ixvi4sQx-aA
Sosyal ağlarda paylaş

cogu eyalet in zaten onemi yok secimde. gonulden demokrat/cumhuriyetci olan bi ton eyalet var.

bazi anahtar eyalatler var her secimde secimin sonucunu belirleyen, asil savas orada.

ohio yu kaybeden hic bi zaman secimi kazanamadi benim bildigim. su ana kadar da obama nin ustunlugu goruluyor mesela.

obama goturur zaten bu isi.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

cogu eyalet in zaten onemi yok secimde. gonulden demokrat/cumhuriyetci olan bi ton eyalet var.

bazi anahtar eyalatler var her secimde secimin sonucunu belirleyen, asil savas orada.

ohio yu kaybeden hic bi zaman secimi kazanamadi benim bildigim. su ana kadar da obama nin ustunlugu goruluyor mesela.

obama goturur zaten bu isi.

abi kritik eyaletler.. ok

ama neden orta kısım bu kadar gerizekalı ki?
Sosyal ağlarda paylaş

ya obama ya karsi uzun suredir buyuk bi karalama kampanyasi var. cumhuriyetciler resmen nefret ediyor. uzun suredir hic bi demokrat a karsi boyle bi kampanya yurutulmemisti, milletde etkisinde kaliyor tabii.

bi de artik bi cok eyalet partilerin kalesi oldu, partiye oy veriyolar adaydan ote.

http://en.wikipedia.org/wiki/Red_states_and_blue_states
Sosyal ağlarda paylaş

ben şunu iddia ediyorum, tamamen bağımsız bir araştırma yapsak. sponsor olan arkadaşları işin içinden çıkartarak, sadece sıradan vatandaş olan atıyorum 40K vatandaşı alıp incelesek, republican olanlar democrat lardan daha aptal çıkacaklardır. fazla değil 2puan falan aptal çıkarlar büyük ihtimalle ama daha aptal çıkacaklardır.

harita üstündeki bölgelerde ise kesin orta kısımlar -arada dikkate değer farklar bırakarak- salak çıkacaklardır.

>>cıks böle bi dağılım yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...