mono Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Donanim bolumu oldugunu dusunursek sorum su sekilde, NEDEN klavyelerdeki space dugmesi ergonomik olarak verildigi deger kadar software'de, islevsellikde kullanilmiyor? sozum butun isletim sistemleri icin gecerli, biri bana ne olur aciklasin ehue...iOS, Linux, Win95, 3.1, Win8 adini siz koyun.. Farkindayim "touchscreen" arabirim tasarim anlayisi yeni yeni oturuyor ve gelecekte tamamen hakim olacak...benim sorum gunumuz ve gecmisimizle ilgili; Gunluk kullanim icerisinde kafam kadar kocaman dugmenin nasil olurda 2 adet islevi olur? biri bosluk birakmak, digeri oyunlarda ziplamak...e text based (kelime arasina space basmaca yazi yazmaca form-field bolumleri komputer kullaniminin "gunumuzde" %kacini olusturuyor?) kismi haric...neden baska kullanim alani yok?... lafim kisaca, "backspace" tusunu browserda space'den COK daha ise yarar birsekilde butun isletim sistemlerinde kullanabiliyorum..space in gunahi ne? (evet txt halen teknoloji ilerlemis olsada en onemli en cok kullanilan alanlaradn biri buna okey'im, e ama o anda aktif olan pencereye gore backspacein gorevi (shortcut atama vs) degisiyorken..kafam kadar space dugmesi neden uvey evlat/kutsal tabu olarak birakiliyor? fikri olan? sacma bulan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 saçma buldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 cunku bosluk hem cok kullanılıyor hem de bi anlam ifade etmedigi icin suursuzca ve hızlı bir sekilde basılabiliyor ve bunun icin buyuk ve el altında yani sen buna oyle bisey atamalısın ki cok hızlı ve sık yaptıgın bisey olsun var mı oyle bisey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 bencede sacma genel olarak. Fakat mantik olarak onunde duran klavyeye baktiginda en cok yer isgal eden dugmenin sadece ergonomi bahanesi altina yatirilmasini soruyorum. (yaklasik 6 dugme kadar yer isgal ediyor 2x basparmak icin) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Fistan said: cunku bosluk hem cok kullanılıyor hem de bi anlam ifade etmedigi icin suursuzca ve hızlı bir sekilde basılabiliyor ve bunun icin buyuk ve el altında yani sen buna oyle bisey atamalısın ki cok hızlı ve sık yaptıgın bisey olsun var mı oyle bisey butun kavgam zaten bu soru icerisinde. butun default browserlardan tut, yeni cikan win8/iOS mantiginda app storelu touch based uisletim sistemlerinde bile 2 hatta 3cul efekt ile atanmis bir dugme..bildigin zavalli...(yanlis olmasin umrumda degil space dugmesi dedigim gibi 5 yila touchscreen selametle herkesin evinde, maksadim fikir ogrenmek) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 10 parmak yazı yazarken ellerin saga sola gidiyor ama sag ve sol el bas parmakların space'in ustunde geziyor dikkat edersen kucultursen basparmagın altında baska buton olur o da bence hos olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 hayır, space tusunun tasarımı cok basarılı. klacye ergonamik bi allet değil olamazda, ayak bile değil el bu. her insanda baska. kullanıcı elini nereye koyarsa koysun, eli ne akdar büyük olursa olsun ne kadar kücük olursa olsun, tek elle kullansın, cift el kullansın, tek parmakla yazsın, 10 parmak yazsın her zaman space tusunu rahatca basabilemsi lazım. space tusuna ayrılan hacmın ve kıymetli bolgenın oranı ne kadar sık kullanıldığıyla ilgili değil bitek yanı. space kullandırtmıyan bı durum varsa onun suuc ınterfacetir, kalvye tasarımı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Çünkü 10 parmak klavye kullanırken ellerinin birleşiminden doğan başparmak çakışması hizası spacein boşluğu kadar yere denk geliyor hemen hemen. Dil ne olursa olsun boşluk sürekli ve refleks gibi kullanılan bir olay her kelimeden sonra, tam ortaya küçük bir tane yapsan, sağlak solak farkından ötürü sorun olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 arkadaslar, derdim space dugmesinin sekil itibari ile tasarimi degil, sofftware acisindan verilen onem..bu kadar ergonomik olarak EN kritik bir dugme var..adi da space..gel gorki browserda bile "backspace" dugmesi daha cok ise yariyor..deneyin gorun. kesinlikle katiliyorum dediklerinize, text based form mantiginda zaten yazi dilinde bosluk birakmak en en en onemli sey..e peki "menu/interface" e indiginde is? i - ih.. hic bi tik yok.. edit: hani zaten yazi yazacagim alana "klikledigimde" space in gorevi space olmali..e yazmadigim vakit? ziyan bir dugme...onu oneriyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 abi dedikya hızlı ve refleksle basılabilen dugmeye niye ise yarayacak bi islev atayasın ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 abi tamam benim de kafam guzel ama bu nedir ya ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Fistan said: abi dedikya hızlı ve refleksle basılabilen dugmeye niye ise yarayacak bi islev atayasın ki? afedersinde 88-105 tus arasi degisen keyboad secenekleri ile hepsinde ortak nokta olarak kafam kadar bir adet dugme olmasi, ve bu dugmenin halen 1980-1990 mantiginda sadece bosluk birakilmak icin kullanilmasi....oyunlarda ziplamayi ayri tutuyorum. xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 yazilimda kullanmama sebebimiz metin yazma amacli tirivirilardan evrilmis bir cihaz olan klavyeyi benimsemis olmamiz sanki yazilim sonradan bu noktaya geldi, klavye ayni kaldi simdi input yontemlerimiz degisiyor iste direk app ekseninde degil genele yayarsan oyunlarda sunda bunda refleks olarak ziplayan insanlar var hani ornegin hepsi de space klavyemde en eskimis gozukenlerden biri de space katilmiyorum yani kullanmadigimiza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 da iste, durmadan foksiyon atıyamyosun space'e. backspace bile kıllık yaratıren space hic cekilmez scrolldan fazla bişi yaparsa browserlarda. browserları bi kenara bırakırsan, space coğu zaman cok kilit bi tus. photoshopta en cok kullanılan tus olabilir, bütün video, sound edit programlarındada cok sıkca kullanılıyo, video izleme programlarında play/pause gidi cok temel bi fonksiyonu var, oyunlarda ya sık, yada acil kullanılası gereken bi foksiyona karsılık geliyo. cok hakkı verilmiyen bi tus değil yanı space bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 ayrıca Cuce'ye de katılıyorum sadece bosluk ve oyunlarda zıplama degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 hatta düşünüyorum, temel fonksiyonu yazı yazmak olmıyan hiçbi programı spacesiz kullanamam sanırım su anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Fly said: yazilim sonradan bu noktaya geldi, klavye ayni kaldi simdi input yontemlerimiz degisiyor iste bende benzer dusunuyorum sanki..o nedenle touchscreen (input) degisecek diye ucunu acik biraktim. Evet photoshopundan zibilyon movie editing vs de ENCOK kesinlikle kullanilan space, kendi program/kanvas duzeninde...e isletim sistemleri dokunmuyor o yayvan geldi sadece.. keske; iOS = ac bana dashboardu Win8= ac bana start screeni Linux= ac bana..err...sudo komutu hazir promtu? xD diyorum ya, bugun yarin zaten kalmayacakda..backpage icin tus atiyorsun default olarak, e bari forwardpage icin koy "space" tusunu..tasarimci mantiginda neden uvey evlat birakildigini merak ettim sadece :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 autocadde enter yerine geciyo el kaldırmadan komut vermek için zorunlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 input yontemimiz değişirde elbette, tactile feedbacki olmayan "touch" bir yontem olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 mobil cihazlar tetikledi ama sanki input degisim geyiklerini de elimi ekrana surerek kod yazdigimi dusunemiyorum hele of igrenc ogk valla osx icin ozellikle spotlight'a cmd+space ile girmek refleks oldu desktopta ikona tikladigimi animsamiyorum 1-2 yildir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 yanlislik olmasin, autocad pshop, aftereff, 3dmax, maya, finalcut(derp) ayri tutmak lazim cunku "standart kullanici", yani PCyi hayat tarzina bir yanci olarak kullanan insanin pek super hakim olamayacagi biraz ileri seviye programlar. ben nedense oyle takildim..diyorum ya, o anda aktif olan programda (standart kullanici tabirim icinde) kapladigi ebat kiyaslandiginda zavalli bir etkisi var isletim sistemlerinde..desktopunuzda o koca dugmeye basinca hec birsey olmuyor..Text field disinda ise bari "return to desktop" falan gibi bir etkisi olsa..i ih...yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 olmasın da zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 space'e katılacak en baba sey modifier key yapmaktır aslında. zaten coğu software semi-modifier key olarak kullanıyo space'i. ama os'in kendinde modifier yapmak hos olmıyabilir asıl kullanılması gereken yer cok temel bişi olduğu ıcın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 mono said: yanlislik olmasin, autocad pshop, aftereff, 3dmax, maya, finalcut(derp) ayri tutmak lazim cunku "standart kullanici", yani PCyi hayat tarzina bir yanci olarak kullanan insanin pek super hakim olamayacagi biraz ileri seviye programlar. ben nedense oyle takildim..diyorum ya, o anda aktif olan programda (standart kullanici tabirim icinde) kapladigi ebat kiyaslandiginda zavalli bir etkisi var isletim sistemlerinde..desktopunuzda o koca dugmeye basinca hec birsey olmuyor..Text field disinda ise bari "return to desktop" falan gibi bir etkisi olsa..i ih...yok. abi.. hiçbişeyi kullanıyan insan zaten bi el klavyede surf yapmıyoki internette, yazı yazıcaksa klavyeye geciyo. yoksa tümüyle mouse'da. mouse'a ctrl, ctrl+w tusu atadığımdan berı bende öleyim nerdeyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 altgr ve sagdaki şiftte ilginçtir mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar