asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 said: screamer, 10 Kasım 2004 20:37 tarihinde demiş ki: Feci gereksiz İngilizce eğitim ama bunu bazı hocalar ayrıcalık olarak gerekiyor Ben hajettepe de elektronik i ingilizce okuyacam diye bir şey anlamıyorum çünkü 1970 lerde yazılmış bir manyetik kitabını anlmam mucize gibi bir şey prof un anlattıklarından sonra ancak anlayabiliyorum düşüncelerine katılmıyorum. İngilizce eğitimin yararı dünyanın herhangi bir tarafında yayınlanan bölümünle ilgili makaleyi anlayabilmen örneğin. 1970 lerde yazılmış bir kitabı anlamaman henüz gerekli altyapıya sahip olmadığını gösterir. İnsan bir anda terimleri sökemez değil mi? Bir kaç ay-dönem sonra göreceksin ki anlayacaksın... He birde yabancı dilde eğitimde (belki saçma ve kısır bir mantık ama) öğrenci anlamadığı zaman araştırma gereği duyuyor. Ve konuyu o şekilde öğreniyor. Böylece araştırma alışkanlığı kazanıyor. ( Hani memleketimizde araştırma çok yaygın(!) ya o açıdan dedim) İşte ifade etmek istediğimiz de gerekli altyapının küçük yaşta kurulması. Ve öğrencilerimize İngilizce = Gereksiz ders demek olmadığını ve ingilizce öğrenmenin gerekliliğini aşılamalıyız...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Ne kadar gereksiz bir olay :) [Bu mesaj asinanyavuz tarafından 10 Kasım 2004 20:46 tarihinde değiştirilmiştir]
screamer Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 İngilizce gerekli gözükebilir ama benim hayatım boyunca kullancağım şeylerin İngilizce anltaılması mı daha mantıklı Türkçe mi ben o dersi Türkçe olarak daha hızlı anlarım İngilizce yi hayatımın her döneminde rahat rahat öğrenirim ben bu elektroniği 4 sene içinde öğrenmem gerekiyor çünkü pratiği İngilizce den baya bir zor bilmem anlatabiliyor muyum[signature][hline]Your feelings I can't help but rape them I'm sorry, I don't feel the same My heart inside is constantly hating I'm sorry, I just throw you away [Bu mesaj screamer tarafından 10 Kasım 2004 20:47 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj screamer tarafından 10 Kasım 2004 20:53 tarihinde değiştirilmiştir]
armra Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 şimdi bilim de teknikte çok hızlı gelişmeler oluyor. bu yıllarda ingilizce bilmek ortak bir dil olması sebebiyle şart ! bunu tartışabilirsiniz ancak bu böyle :P yani alman kardeşimiz de bulduğu bir hedeyi ingilizce yayınlıyor. sen bir mühendis bir bilmem ne yani akademik eğitim almış bir insansan, takip etmen gereken konular var. yani okul sonrası eğitimi en azından çevirileri beklemeden devam ettirebilmek için şart! kaynak sayısı v.s. bir çok faydası olacaktır. ama eğitim dilini ingilizce yapmak bir adım ötesi --------> insanı terminolojik olarak da yeterli yapar. yüktür, öğrenene zordur, doğrudur.[signature][hline]Show No Mercy
Berk Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 said: wanderer1985, 10 Kasım 2004 20:10 tarihinde demiş ki: bilimadami yetistirmeye yonelik ozellesmis bazi okullarda ingilizce egitim verilmesini anlarim. ama turkiyede calisacak bir muhendisin egitimini yabanci dilde almasini nasil savunabiliyorsunuz anlamis degilim. Şöyle savunuyoruz wanderer, ben konu için bilgisayar mühendisliğini örnek vereceim, yaptığın meslekte sırf Türkler değil dünyanın heryerinde çok sayıda insan çalışıyor ve bu insanlar yayınladıkları tutoriallarda, Howtolarda veya düzenlenen konferanslarda hep İngilzice kullanıyorlar. Eğer sen elemanını string nedir iblmeden yetişrir, adama sadece karakter katarını öğretirsen, o zaman o tutorialların türkçesi çıkana kadar adam oturur bakar. Belki kodlardan brşeyler çıakrabilir ama esas anlatımı ve teoriyi tamamen kaçırırı. Sonuç ufacık bir yerde -dünyaya kıyasla - daracık bakış açılı bir eleman yetiştirmiş olursun. Sonra da ah niye bizden bilime hiç katkı yok dersin. Bilime katkı yapmak için önce o seviyeye ulaşmak lazım.
Loras Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Üzgünüm ama ingilizce öğrenilmemesine çevirdiniz konuyu ki bu bu tip tartışmaların rayından çıkmasını sağlayan ana etkendir. Azcık mantık ve zeka sahibi bir insan tabi ki yabancı dil öğrenilmesinin gerektiğini bilir ve kabul eder. "Bir dil bir insan" gibi sözlerde bunun çok bariz kanıtıdır. Ayrıca normal bir insana ingilizcenin temel mantığını ortaöğretim ve lisede verip; onun üzerine evrenkentte dalı hakkında ona has ve özel olan teknik ingilizce ve o konunun terminolojisiyle özel olarak yoğrulur. Ve asıl dersler türkçe olduğu için konusunu çok daha hızlı ve rahat öğrenir. Ayrıca aldığı dil eğitimiyle dünyada çıkmış her makaleyi okuyacak seviyede de bulunur. Zaten ingilizceyi hayatında sıklıkla kullanması gerekirse aldığı eğitim ona yeterde artar bile çünkü o konuda pratiği arttıkça zaten dili kendiliğinden gelişir. Burda güney sahillerimizde rahatça almanca öğrenenler örnek verilebilir ama tabi ki bu tip bir yetişme yanında kendi konusuna özel terminoloji hakkında özel olarak yabancı dil dersleri aldığı için uluslararası alanlardan zorluk çekmez ve herkesle eşit bir durumda olur. [Bu mesaj Loras tarafından 10 Kasım 2004 21:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 hoca ingilizce konuşamıyor arada bi ton anlam kaybı, ben ingilizceyi tam anlamıyorum yine anlam kaybı, soru soruyorum yine kayıp. bir de çoğu hocanın telafuzu da iğrenç ötesi oldu sana gazoz. 2 sene ing. müh. lik okudum şu andaki bölümüm türkçe ve hayatımdan gayet memnunum. cidden çok farketti. lisede ve ortaokulda doğru düzgün ingilizce eğitimi verilsin, lise ve üni. de kaynak kitaplar -ve hatta ders kitaplarının bazıları- yabancı seçilsin, tercüme yaptırılsın.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Gallant Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Dikkat yazılanlar üniversite lisans ve lisanüstü eğitimi kapsar. Yabancı dilde eğitimi kaldırın demek ne bir çözüm, ne de tamamen türkçe eğitim vermek. Sadece yabancı dilde eğitim durumunda Türkçe terimlerin hiçbirine vakıf olmadığınızdan işyerinde ebelek gibi kalırsınız eğer Türkiye de çalışıyorsanız. Çalışma ortamında muhattap oldugunuz kişiler sürekli sizinle aynı eğitim seviyesini almış insanlar değildir. Ustabaşına işi izah edemezseniz sorumlu sizsinizdir. Adam zaten 10 senedir oradadır. Tamamen türkçe eğitim durumunda, yeniliklere kapalı dışarıyı takip edemeyen birilerinin fii tarihde çevirdikleri kaynaklara bağlı kalırsınız. Uluslararası bir firmada iflahınız kesilir. Yukarıda denilmiş ki hoca kötü anlatıyor ingilizce anlamıyoruz türkçe anlatsın anlarız. Bu tamamen hocadan kaynaklan bir sorundur. Kadronuz yetersiz ise sistemi yermek mantıklı değil. Zaten bazı hocalardaki en büyük sorun öğretmen, öğreten insan kapasitesine sahip olmamalarıdır. Bu bir bilim adamı için sorun değildir. Ama öğretim üyesi için sorundur. Dünya çapında araştırmalara sahip ama ders anlatamayan çok insan var. Zaten yabancı dilde ders anlatmak her yigidin harcı değildir. Deneyim gerektirir. Yabancı dilde düşünmeyi gerektirir. Bu da biraz geçmiş eğitim ve yurtdışı deneyimine bakıyor. Sanki öğrenciler çok matah. Şu anda yapılması gerek her iki dilde de en iyi olan eğitimin verilmesidir. Eğitim yabancı dilde yapılmasına karşın türkçe terimler türkçe açıklamalar verilmelidir. Zaten bazı okullardaki türkçe derslerin kaynakları dahi ingilizcedir. Yukarıda terimlerin zaten türkçe olmadığı yabancı dilden aldığından bahsedilmiş. Ve fizban çok güzel ifade etmiş: Bilim üret ki dil üretesin. Newton kanunlarını newton yerine hasan bulsaydı bugün Hasan kanunları olacaktı. Şu anda ilim dışarda. Burada üretemezmiyiz. Üretiriz. Ama başlangıç için amerika yı yeniden keşfetmeye gerek yok. İmkan varken alalım geliştirelim olmadı taklidini yapalım.
Dralnu Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 ingilizce egitim gormek benim icin bir motivasyon. seviyorum.[signature][hline]Hi, I'm Affinity, and I'm still completely insane in every format that doesn't have Null Rod. Now if you'll excuse me, I'm here to rape your horses and ride off on your women, and there's nothing you can do about it.
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2004 said: BonePART, 11 Kasım 2004 01:08 tarihinde demiş ki: ben keske inglizce orenim alsam diyorum nasıl olsa turkce terimleri max max 3 ay gibi bir surede ogrenirim yane elektrik okuyorum terimlerin hepsi zaten turk-inglizce kondansator enduktans LED(light emitting diyot ki diyotta gavurca) opamp(gunnerce urastım en oldugunu anayana kadar operational amplicater mis ayric akeske inglizce okusaydım unutoyurm resmen işnglizceyi ) baştan bizim okula gelicektin.. Komplexli hocalar ve dersleri başına kakan ruh hastaları.. Baylar bayanlar karşınızda Üsküdar amerikan lisesi ve mezun olduktan sonra ingilizceyi unutmakla yüzyüze gelen Xaer..[signature][hline]itiniayla sabanci böcegi öldürülür.. Sabancı üniversitesinde saat 4'tür Cafe Dorm'da Dela Xaer ve Penth muhabbet etmektedir. Adamın tekinin bodruma ikamet ediyo gözüküyo ama yurtta kalmadigini soyler dela.. penth: e nasil her gün gidip gelio [Bu mesaj Xaer_Aloneheart tarafından 11 Kasım 2004 02:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar