Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pc toplama yardım

SNA1L

Öne çıkan mesajlar

şimdi bütçe 900
alınacak parçalar:işlemci,ram,anakart
psu gücü 390 watt(önemlimi bilmiyorum yaziyim dedim)
ekran kartım var zotac geforce 9800gt 1gb 256bit ddr3
işte oyunlarda kasmasın fln 3-5 yıl idare etsin yeter.
önceden amd kullanıyodum işlemciyi pek memnun kalmadım bide intel deniyim diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 550W 80+ olmayan bir psu kullanıyorum sorun çıkmadı şimdiye kadar hiç, 80+ olan psular cidden pahalı çok aşırı high end pcler dışında gereksiz bana göre.
390W yetmez gibi.
Bilgisayarcı benim sistem için 550w tam sınır demişti benzer pcler olur amd fx alırsan, benim ekran kartı sapphire markanın 1gb bir modeli işte
İşlemci olarak amd 4 çekirdeklerden 3,6ghz
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle PSU larda 600 hatta yeni kartlardaki düşük enerji tüketimine bakınca 550 ( yukarda gösterdiğin ) işini görür.
Verimlilik açısından 80+ olması hem o PSU da belirtilen güce yakın bir güç tüketimi sağlaması ( hakkını verir diyelim ) hemde boşa elektrik faturası ödememen anlamına geliyor.

İşlemci olarak INTEL şu durumda bariz bir üstünlüğe sahip ancak bütçe açısından seni zorlar. AMD olarak FX yerine Phenom x6/x4 bulabilirsen ( zaten oyun için alıyorsun ) o ekran kartıyla senin işini rahat rahat görür.

Artan parayı RAM e yatırabilir yada ileriye yönelik ( FX destekli mesela ) bir anakart alarak makineni yavaş yavaş yükseltebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...