Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Profesyonel paintball videolari

Nefr

Öne çıkan mesajlar

turkiye 'profesyonel' paintball liginden goruntuler. bildiginiz federasyon turnuvasi, memleketimde de var. tanitalim, sevelim. adrenalinin dibine vurmak icin birebir

http://www.youtube.com/watch?v=_sy7auYokeM
http://www.youtube.com/watch?v=fj9OqYMExqE
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel konu aslında bunu konu dışına açmak lazım da.

Demek istedigim bir kaç şey var.

Hayatımda toplamda 10-12 kere paint ball oynadım.
Çok profesyonel şirketler degildi oynadıgım yerler, kursunlar alakasız yerlere gidiyor 15 metreden uzaga kursun gitmiyor, tutukluk yapıyor.

Yok işte 5 metre yakından ateş edemezsin, yarı sahayı geçemezsin gibi bok pörsük kurallar vardı, ve techizat zaten saymıyorum, gözlükten dışarıyı göremiyosun vs.

3-4 ay önce yurtdısında işi harbi iyi yapan teçhizatın efsane güzel oldugu eline aldıgında bile böle malın kalitesinin metalinden iyi oldugunu görebildigin bir yere gittim.

Aynı videodaki oyunu oynadık, ve şunu ögrendim.

Türkiyede bazı paintball firmalarının verdigi silah, teçhizat paintball ile alakasız.

Yurtdısında ki o silahlarda istedigim yere atıyorum sert gidiyor kaçması imkansız gördügüm anda vururum, hızlı olman gerekiyor, gözlük saha efsane.

Demek istediğim şudur ki türkiyede bu işi yapan işte ares paintballtrbeykoz gibi yerlerde oynadıgımız şey paintball degil kesinlikle.

Zevk almanızı bir kenara bırakın oyundan soğutur adamı, asıl paintball adam gibi teçhizatlanıp silah, set giysi vs oynamak asıl o zaman yapmak istediklerinizi yapabildiğimiz için adreanalin oluyor.

Diger türlü adam ortada boş dursa bile silahın mermisi ile vuramıyorsun adamı, bi sağ bi sola bi yukarı alakasız yerlere gidiyor.

Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Sosyal ağlarda paylaş

evet, turkiyede bir denetleme mekanizmasi yok konuyla ilgili maalesef

aslinda federasyonumuz bile var, ama isletmenin federasyona bagli olmasi icin speedball sahasina -hali saha, sisme siper, videodaki sahadan- sahip olmasi sart ki 'spor tesisi' olsun. gelgelelim tum turkiye genelindeki aktif speedball sahasi sayisi bir elin parmaklarini gecmeyince, federasyon denetlemesi de yalan oluyor haliyle. kalanlar 'eglence yeri' yani federasyonla alakalari yok

sikinti surada; speedball sahasi zaten karli bir yatirim degil, aslinda safi zarar maddi acidan. sadece paintballa emek veren sahalarda var o yuzden. e zaten bu sahalarin denetlemeye ihtiyaclari yok, denetleme korkusuyla degil yaptiklari ise saygilarindan dolayi duzgun hizmet veriyorlar. digerleri genelde 'oo gunde bizim gibi 10 grup gelse, paraya bak' kucuk hesaplariyla veya gecici heveslerle paintball tesisi actiklari icin, kontrolsuzluk diz boyu

markerlarin (silahlarin) hiz ayarlarinin duzenli yapilmasi, kullanilan boya topunun iki kurus daha maliyetli ama kaliteli olmasi, guvenlik kurallarinin ve risklerin her oyuncuya duzgunca anlatilmasi ve tesiste en azindan minimal bir konforun saglanabilmesi gibi temel beklentiler bile pek cok yerde karsilanamiyor maalesef
Sosyal ağlarda paylaş

Istanbul'a dönünce yavaştan, emin bir şekilde başlamaya düşünüyorum.

Ne yapmalıyım bu konuda kısaca bir bilgi verir misin ?
Silah, teçhizat almalı mıyım ?
Nereye başvurmalıyım ?

Kısaca newbie birine tutorial yazabilir misin, teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

tabii

neye baslamayi dusundugun onemli. eger 'ben gidip arkaaslarla takilacagim, birbirimiz vurup savas oyunu oynayacagiz' dersen hazirliga gerek yok, begen bir saha oyna orada. istanbulda bolca ticari saha var, zaten tum ihtiyac duyacagin ekipmani ve bilgiyi verirler

su bizim senaryo sahalarindan biri mesela: http://www.youtube.com/watch?v=prOeqcTjgK4

ama dersen ki 'ben spor olarak dusunuyorum, duzenli antrenmanlarina gidecegim, bir takim bulacagim kendime, turnuvalara katilip derece hedefleyecegim', o zaman ekipman da lazim, sana takim ayarlamak da lazim. oynayacagin oyun da ilk posttaki sahada olacak o zaman

ekipman isini yurtdisi baglantin -yani gidip gelen birileri- varsa cok daha ucuza halledebilirsin, ama yoksa ve buradan almak zorundaysan, ikinci el bir elektronik markeri -ki speedball yani spor kismi dersen sart- modeline ve sansina gore 600 - 700 TL den, 2000+ tl ye genis bir yelpazede bulabilirsin

bence onceligi maskeye ver, asil saglam yatirimi ona yap. zaten sifir alacaksin onu, soyle 200-300tl yi gozden cikartip iyi birsey almanda fayda var. daha bir suru irili ufakli ek ekipman var zaten, ama toplamda herhalde baslangic icin 1000 ila 2000 tl yi ayirman lazim.

biz elimizden geldigince yardimci oluruz takim ve ekipman bulma konusunda. ankarada oldugun zaman zaten bizim speedball sahasinda antrenman ucretsiz, isteyen istedigi zaman ekipmani ve topuyla gelip antrenman yapabiliyor ucretsiz olarak, ama istanbulda nasil olur bilmiyorum. oradan bir kontak veririz sana, ona danisirsin
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdışında yaşıyorum ben, tavsiye ettiğin marka silah, maske teçhizat vs var mı onları araştırayım burada.

Gelirken alayım buradan ucuz ise.
Birde istanbulda ANKA ayarında kaliteli iş yapan yerler var mı bildiğin ?

Teşekkürler bu arada bilgilendirmen için.
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu açan genel yönetici olunca kimse trollü bırak komik mesaj falan bile yazmamış lol

20 metrelik dandik minik sahada capture the flag oyununda flagin mavi naylon çöp poşeti olduğu öğrenci silkeleyen dandik bir organizatörün oyununu oynadığımdan beri hevesim yok.

yalnız şu lastikli terkedilmiş fabirkalı saha süpermiş. spor speedball olanı tırt duruyor biraz biz yoldan geçen adamlara, ambiansı eksik ve çok kondisyon eğiştim istiyor gibi.

ama öbürü kötü de olsan bala mala kazanırsın ve eğlenirsin gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...