Pluton Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Selamlar, bu olayı uzun zamandır araştırıp öğrenmek istiyordum tamda karşıma çıktı. Şimdi bu soket programlamada öğrenmek istediğim olay "soket bağlantısı açmak v.s" gibi temel bilgiler değil. Daha çok programlara göndereceğim paket verileri (sanırım böyleydi ya) nasıl öğrenebileceğim. Yani mesela şuanki program oyun sunucusuna notice gönderiyor. Ben bu noticeyi nasıl gönderdiğini takip edip aynı işlemi php'de nasıl yaptırabilirim ? Umarım anlatabilmişimdir. Hala google'da aramalar yapıyorum ama burayada yazmak istedim ilginç ve iç açıcı guideler veren olur , tavsiyeler veren olur hepsi kabulumdur. Şimdiden teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 açılmıştı zaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 bkz: RFC ve RTFM. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 wireshark PHP ile paketleri nasıl inceleyebileceğini bilmiyorum ama wireshark ile inceleyip daha sonra PHP ile taklit edebilirsin sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Deli mi optu abi, cekilir cile mi o ? Encrypted ise napican ustelik ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Wireshark ile bakıyorum aslında olur gibi ama istediğim şeyi yakalamak baya zor olacak gibi. Şimdi şunu sorayım, aynı makinede a.exe var bu noticeyi asıl gönderen program birde b.exe var buda ynetim aracı gibi birşey , bundan notice gönderdiğimde a.exe'ye yolluyor oda hadi bakalım diyor. Buna göre wire sharkdaki Source -> Destination olayı Local IP -> Local IP olmaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 programlar ip soket ile haberlesmiyorsa ethernet/wireless/etc interface'ini gozetledigin vakit bir sey goremezsin diye tahmin ediyorum sordugun soru elimde x programi var haberlesme yapan ben bunu y php scripti ile taklit etmek istiyorum ise wireshark vb bir sey ile disariya gidip disaridan gelenlere bakacaksin sifreleme kismi aplikasyon tarafindaysa ve asil programi yazan en azindan ayni seyi ikinci yollayisinda farkli bir sonuc cikarttiriyorsa gecmis olsun evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Abi hadi onu geçtim bir şekilde bulurum. Hatta bir forumda eleman yazmış notice gönderen paket budur diye ama tabi bir cacık anlamadım. Opcode falan görüyorum heryerde millet yazmışda satırlarca kod var. Neyin ne işe yaradığını bilmeden örnek kodda kullanmak istemiyorum. Bunun ne oldugu açıklayabileniniz var mıdır ? Ne oldugunu bile bilmediğimden aratacak kelime bile bulamıyrum [C->S] opcode : 0x7203 [word] : module id [byte] : flag. 0x04: send notice [byte] : 0x40 (unknown) if (flag == 0x04) { [string] ascii message } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 opensource vs bir seyin parcasi mi bu, anlamadim koydugun yapi tam olarak nereye gelmeli bana izah ettigi tek sey 64 bit (?) bir wordluk (islemci contextinde mi baska contextte mi ? ilki pek mantikli degil) 1 byte 1 byte ? byte seklinde paket yolladigi ve ?'nin boyutunu belirten zimbirti olmadigi icin ayni turden iki pakedi ard arda atarsan yeni pakedin bir oncekinin parcasi olarak algilanmasi gibi sorunlarin olmasi baya olasi dolayisiyla saf tcp yerine mesaj bazli bisey kullaniliyor da o yuzden gerek duymamislar ya da null terminator geldigi vakit tamam paket bitti diye kabul ediyorlar fonksiyon olarak da 1 bytelik ilk field cekili ise de ?'da opcode icin arguman gelmis remote ahmet(mehmet) cagirisini ahmet icin olan opcode, cekili flag ve "mehmet" stringi diye paket seklinde yapiyorsun muhtemelen gibi uydurabilirim hani projenin tam adresini verirsen daha net izah eden cikar belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 aklıma niyeyse sendpacket olayı geldi sphere server zamanından. http://wiki.sphere.torfo.org/index.php/Sendpacket Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 olay bunun gibi birşey zaten ya. Soket ile bu apayrı şeyler mi yoksa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 soketle yollanacak pakette takilmissin sanirim sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 Aynen soket açmak kapatmak zart zurt biryana şu yukardaki dediğim olayın mantıgını anlayıp nasıl gönderileceğini bilsem. Gönderilecek paketleri bir şekilde bulurum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 byte byte yollayacaksin ? struct { uint16_t opcode; uint32_t moduleid; uint8_t flag1,flag2,*string; } format; ... void out(struct format data) { char buf[256],bufptr=buf; memcpy( ((uint16_t*)bufptr)++,&(data.opcode),sizeof(uint16_t) ); memcpy( ((uint32_t*)bufptr)++,&(data.moduleid),sizeof(uint32_t) ); ... memcpy(bufptr,data.string,strlen(data.string)+1); send(fd,buf,bufptr-buf+strlen(data.string)+1,0); } gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar