Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Her devletin hayali

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

insanlara bişeyler anlatmak zordur...çünkü insan şekil vermesi en zor şeydir ''meta'' ''madde'' olarak nitelendirdiğimiz şeyleri şekillendirmek kolaydır çünkü düşünemezler.
ama insan düşünür bu yüzden ona bi şekil vermek anlamasını sağlamak zordur.anlamamak için direnir
1-önce beynini açıcan
2-bilgileri sokucan
3-kapatıcan
ölme eşşeem ölme zor iş.
[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım

[Bu mesaj Natural_Jedi tarafından 07 Kasım 2004 23:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Açıklayayım, devlet artık içinde bulunduğumuz çağda gereken birşeydir. Anarşistliği tam bilmem doğru ama çoğu anarşistin yaptıkları şeyi devleti ve düzeni yıkmak olarak gördüğünü bilirim. Anarşistliği değil ama ben şuzamanda gördüğüm anarşistleri açıkçası kınıyorum. Evrim herzaman iyiye doğrudur ve devlette sosyal bir evrimdir. Devleti yıkmak ve yıkıcı eleştiri yapmak yerine geliştirmek ve yapıcı eleştiriler yapmak gerekir.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben birşeyi bilirim, hiç birşekilde bir olaya nefret, kızgınlık ile yaklaşan düşüncelerini açıklamak gereği duymadan sadece laf sokma çabası içinde olan insanların fikrine hiç bir şekilde saygı duymam. Bir önceki sayfanın sonunda attığım mesajda öyleydi özür dilerim açıklamasını yaptım ve kelimeyi düzelttim.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca Natural-Jedi gerçekten her konu altında seninle aynı fikirleri paylaşmayan insanlar şunu yaparım bunu yaparım şöylesin böylesin diye yaklaşarak kendi fikir ve düşüncelerini sunma yöntemin çok ilginç. Bunu hiç yapma daha iyi.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ardeth, 07 Kasım 2004 23:39 tarihinde demiş ki:
Açıklayayım, devlet artık içinde bulunduğumuz çağda gereken birşeydir. Anarşistliği tam bilmem doğru ama çoğu anarşistin yaptıkları şeyi devleti ve düzeni yıkmak olarak gördüğünü bilirim. Anarşistliği değil ama ben şuzamanda gördüğüm anarşistleri açıkçası kınıyorum. Evrim herzaman iyiye doğrudur ve devlette sosyal bir evrimdir. Devleti yıkmak ve yıkıcı eleştiri yapmak yerine geliştirmek ve yapıcı eleştiriler yapmak gerekir.

kişisel görüşüm anarşizm in şu yaşadığımız süreçte imkansız olduğudur.düzeni yıkmak değildir,düzensizlikte bir düzendir zaten;devleti yıkmaktır...devleti yıkmanın sebebide tabiki insanlığın o bilince erişmesidir ama şu zamanda öle bişey imkansız.
devleti yıkmak ta oldukça yapıcı bi eleştridir zaten o seviyeye gelmek başlı başına bir nitel değişikliktir,yani zaten geliştirmiş yıkıcı bişey yok yok ortada.
herşeyin zamanı gelicektir sosyalizmin de komünizm inde belli süreçler vardırdır bunların devindiricileri vardır.
marxizm'i inceleyin diorum.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

sevgili ardeth(@ fln yerine böloe güzel tatlı şirin hitap sözleri daha iyi olamzmı ey ahali?)
devletsiz bir toplum,bir dünya gördünmiki bmöyle yorum yapabiliyorsun.
inasnlar belli bir seviyeye ulaşna kadar devlet türü yöentici organizsyonalra ihtiyca var bence
ama belli bir olgunluğa bir sevfiyeye ulaşmış insannar hala hiyeraşi altında ezliyorsa,eşitlik sadece rüyada,özgürlük her beş insanın 1ine kaldıysa ben buna devletmi derim
insanlar hayatlarında verimli mulu geçirebiclekken ekmek parası arkasında eziliyotrsa ben buna devletmi derim.
özgürlük,eşitlik ve dayanışma istemek denyoluk olmaz

anarşizm hakkında bişi bilemiyo olabilrsn normaldir.
ama işte denyoluk diye bi giriş yapınca üzdün,sinirlendirdin beni.
günümzdeki anarşistlere gelince
HANİ? NERDELER?
bi ben göremiom be
zor iş valla.
topalnıp parti kurunsnnar orgnize olsunnar onnarda kardeşim :P

inanıyorumki insannalar koyun değil,her insan değerli ve artık günümzde devletler ve bayraklara bağlı olmdanda yaşamlarını sürdürebilcek seviyeye erişiyorlar.
en azından bir bölümü
eh[signature][hline]kapansın camiler
açılsın meyhaneler
için dostlarım bu akşam benim için
için için...

[Bu mesaj DoGMeaT tarafından 07 Kasım 2004 23:48 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj DoGMeaT tarafından 07 Kasım 2004 23:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Benim şikayetimde zaten insanların zaten düşündükleri en son nokta devleti yıkmaktır. Kimse devleti yıktıktan sonra neler olacağını o devleti yeniden nasıl kuracağını kimse düşünmez. Nedir? devleti yıkalıım. Her devlet yıkan adam olsaydı devletler olmazdı zaten, eminim devlet yıkılmalı diyen bir çok insan yıkıldıktan sonrasını düşünmemiştir bile. Herkes seçmiş kendine bir yol ama kimse görmüyor uçurumdan geçtiğini o yolun ancak düşmeye başladıkları zaman, herşey geri çevrilemez hal aldığı zaman fark ediyor ama iş işten geçmiş oluyor ozamanda. Kısa mesafeli düşüncelerdir bize zararlı olan.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ardeth, 07 Kasım 2004 23:44 tarihinde demiş ki:
Ayrıca Natural-Jedi gerçekten her konu altında seninle aynı fikirleri paylaşmayan insanlar şunu yaparım bunu yaparım şöylesin böylesin diye yaklaşarak kendi fikir ve düşüncelerini sunma yöntemin çok ilginç. Bunu hiç yapma daha iyi.

şunu yaparım,bunu yaparım,şöylesin,böylesinlik bir durum yok ortada.
belirt dediğim kelimeleri aha böle böle bunu bunu demişsin de tamam diyim,burda tabiki kendi yorumlarımı(düşüncelerimi,fikirlerimi) yazıcam.aksi taktirde burada bu kadar insanın msg atmasının bir anlamı olmazdı sanırım?
burda gayet normal bi şekilde tartışıoruz.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DoGMeaT, 07 Kasım 2004 23:46 tarihinde demiş ki:
inanıyorumki insannalar koyun değil,her insan değerli ve artık günümzde devletler ve bayraklara bağlı olmdanda yaşamlarını sürdürebilcek seviyeye erişiyorlar.
en azından bir bölümü
eh

Ben öyle bir devlet görmedim tabiki kimsede göremez çünkü içinde bulunduğumuz çağda onca insanların bir araya gelip oluşturduğu devletler arasında ezilip gider o topluluk, kimsenin tanımadığı bir grup nasıl hayatta kalacak ha? Yeri yurdu olmayan insanlar bile devlet kurmak için çabalıyor önce, en azından bir çekit organizyon. Devlet dediğin şeyde organize olmaktır ve değişen sosyal etkiler altında bir çeşit sosyal evrimleşmedir. Şu koşullar altında ise bu evrim yaşayabilmek için gereklidir.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

anarşist düşünce bireyselliğin en son noktasıdır bildiğim kadarıyla eğitimin ve aydınlanmanın(ikisine bağlı kavramlar bence) insanlığı sürüklediği bir noktadır bu yüzden bir devlet eğitime aydınlanmaya sınır koyar.
çok okuyoruz duyuyoruz insan ömrü uzayacak, hastalıklar açlık gidecek diye, bunları gerçekleştirecek altyapıya sahip olsak bile bence devletler bunları her zaman tekelinde tutacak, örneğin x kişisini ölümsüz yapsanız herif elinde sonunda bireysellik olayının bokunu çıkartıp devletten fln kopar kendi kafasına göre takılır, çünkü insan -njedi'in dediği gibi- değiştirelemeyen aynı zamanda değişemeyen(kendinide şekillendiremez kolay kolay) bir varlıktır bunda en büyük etkenlerden biride zamandır insan dediğiniz 70 yıl yaşar bunun 20 yılı ztn bişiyden anlamaz son 10 yılı yine anlayamaz 40 yıl değişmek için cidden kısa bir zamandır

olaydan koptum ya ne diyordum ben?[signature][hline]so far I still know who you are but now I wonder who I was...
Sosyal ağlarda paylaş

hmm madem oyle bende dilim döndüünce nedir arnşizm bi annatim umarım kimse kızmaz

anarşi=(lidersizlik,yöneticisizlik)
anarşizim anasrşiyi yaşatmak isteyen bir teoridir
bireyler özgürce,eşit bir şeklde iç içe yaşayacağı,ama diğer insanlar tarafından yönetilmediği bir topluluk yaratamyı hedefler.

anarşi "kaos" anlamında kullanlr çoğu yerde,bu yannıştır,tü kakadır.
anarşi kelimsei yunancada "yönetim mekanizamsı olamdan" dan türemiştir.

anaşizm otoriyteye,yöneticeiklere,hiyerarşiye karşıdır.
bireylerin diğer biylerden daha falza yetkiye yada güce sahip olamsına karşıdır

anarşi sadece politikada karşısınzada çıkmaz,ekonomi,sosyal ilişklerde,her şeyde anarşizmin hedefleri,standartları var.

bir yönetim biçimi deil yani bir yaşam biçimi...

anaşizmin baya bi dalı var,böyle sosyo anarşizm fln bi sürü,saydırmayında var işte ayrı ayrı ışıltılı

anaşizm tüm bireyler için özgürlük ve eşitilkik ister
anarşizme göre bireyler bir toplum içinde yaşamalı,büyümeli,gelişmelidir,ama bu toplum içinde bireyliklerini asla kaybetmemlilerdir.
anaşizm bu toplumu 3 ana ilkeye dayandırmak ister
1)dayanışma
2)eşitlik
3)özgürlük

özgürlük onemli çünkü bir insan ancak özgür olduunda kendi değerini gösterebilir,yararlı oalbilir,mutlu olabilir
eşitli olamdanda özgürlük olmaz o yüzden eşitklte onemli
dayanişma olamdan bireyler kopar birbirinden,gruplaşmalar olur,ilşkiler kesilir insalnar arasında,eh o da önemli yani

anaşizmin özü:,insanların özgürce dayanışmasını sağlayarak özgürlük ve eşitliğin sağlandığı MUTLU bir toplum yaratmak

eh aklıma gelenelri oyle bi yazdım[signature][hline]kapansın camiler
açılsın meyhaneler
için için...

Sosyal ağlarda paylaş

hayır en azında ben kızmam farklı düşünceleri öğrenmektir öenmli olan ve yazılanlar iyi güzelde ben orda bir devlet kelimesi göremiyorum ve devletin iyi veya kötü var olmak için gerekli olduğunu düşünüyorum. Sonuçta güçlerin toplandığı bir noktada olmalı yoksa bir topluluk içinde birşeylerin ilerlemesi, gelişmesi, bazı kararların alınması çok uzar ve evet bence sonunda ortaya kaos çıkar. anarşisim kaos değildir belki ama o topluluğu kaosa götürebilir.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

işte yeternice iyi eğitimle,bireylerinin arasında iletişimin ve dayanışmanın olduğu bir toplum kasosa sürüklenmez.
aynı tür bir toplumda hızlı kararlar alınması için toplumun başnd eli deynekli bir rbunun durmasınada geerk kalmaz.

öyle işte[signature][hline]kapansın camiler
açılsın meyhaneler
için için...

Sosyal ağlarda paylaş

şu anda düşünürken bile böle bişeyin imkanlı olmasına inanamiosunuz tabiki...bende inanamiorum 1000-2000 sene sonra insanlığın aşamaları sonucunda anarşizm olabilir diorum.
daha önceki toplumlarda olduğu gibi herşey dönüşüm halindedir,değişim hep vardır...şu anda içinde yaşadığımız düzende bu evrelerin bi parçasıdır.
herşeyin zamanı gelecektir:D[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

natural jedi'a katılıyorum şu anda anarşizm çok uzak ama ileride kesinlikle olacağı bir nokta var, yani şöyle diyebiliriz uzaylılar anarşist hehe :)
bu fikride bi bilimkurgu yazarı atmıştı, uzaylılar düşünce ve bilim olarak o kadar gelişmişlerdir ki, onlarda toplumlar 2 yada 3 kişilik anarşist gruplardır fln diye.
bana çok doğru gelmişti, bilimden gelen güç varlıkları çok bireysel yapacaktır.[signature][hline]so far I still know who you are but now I wonder who I was...
Sosyal ağlarda paylaş

hmm bence böle devasa değişklik ya çook ÇOOOOK uzun zaman içnde kadedeme kademe olur onuda ne ben nede torunum görür
yada çok deişik bir şey oalmlı dünyada,devasa bir afet,bir savaş,bir kıtlık
ki insanalr yenhi arayışlara girsin.[signature][hline]kapansın camiler
açılsın meyhaneler
için için...

Sosyal ağlarda paylaş

Dünyanın gidişatı herzaman insanları örgütleyip ve malsef gütmesi gereken bir toplum olduğunu gösteriyor. Nitekim bu konunda başındaki sorununda belirttiği gibi hiç bir toplumu %100ü eğitimli ve bilinçli değil. Ancak öyle olursa bir alternatif düşünülebilir, ama gene dediğim gibi öyle bir durumda bile güçlerin bir yerde toplanmaması bir sürü fikir çatışması, kavga ve kararsızlığa neden olabilir. Ama içinde bulunduğumuz çağda anarşistliği savunmanın mantıklı bir yanını görmüyorum.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

anarşi kavramıının ortaya cıkısı devlet kavramıyla eszamanlıdır.bir yonetici bir otorite oldugu muddetce anarşi her zaman olmustur.insan dogasının temelinde olan bir gududur isyan.şiddet gudusune baglı olarak.anarşist toplum ideasında belli bir yonetim wardır.federasyoınlarla saglanması dusunulur.cunku federasyonlar en basit otorite bicimlerinden biridir.ayrıca kolayca dagılabilirler.ki anarşist toplum duzenine geçiş ancak cok buyuk aşamalardan geçilerek olusabilir.şu anda oyle bir toplum hayali koleci toplumdayken sanayi toplumunu hayal etmek gibi bir sey olur.sınıflar çatışması ise bizi ister istemez komünist toplum yapısına itecektir.kapitalizmin evrimini hızlandırmıs olması aynı zamanda kendi sonunu hazırlamaktadır.iç dinamiklerini incelersek gayet açıktır.en basitinden tamamen tuketim uzerine kurulu bir duzen ne kadar saglıklı olabilirki.tabakalar ve sınıflar arasında buyuyen farklar ister istemez sistemde derin çatlaklar yaratacaktır.sermayenin memleketinin olmayişi fikri,aynı zamanda ezilen sınıfların ve emekçilerin memleketi olmaması antifikrini uretmiştir.gunumuzde globalleşme denen olayda kabaca budur.yapılan paktlar ve antlasmalar kulturlerin kaynaşması zaten bir nevi sınırları kaldırmakta ve toplumları yaklınlaştırmaktadır.sermaye sınıfının başta işine yarayan bu sureç zaman içinde karşıt sınıflarıda birbirine yakınlastırmaktadır.komünist toplum düzenindede sınırların kalkacagını dusunursek.kurdugumuz denklem son derece mantıklı bir hal alıyor.elbette bunun için uzun bir süreden bahsetmek gerekir.burada bu olay gerceklesir gerceklesmez tarıtısması yapmak bizi konuyla ilgili kesin bir yargıya goturmez.ki zaten komünist sisteme gecene kadar bircok ara evreden gecilecektir.bu evreler icinde bahsi gecen kulturlu ve egtimli insan zaten yetişecektir.daha dogrusu yetiştirilecek.[signature][hline]kofte+piyaz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...