Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ultrabook tavsiyesi

antiban

Öne çıkan mesajlar

kzpmaza said:

böyle ultrabook mu olur allasen. 32 gb ssd nedir? bildiğin notebook bu. al bi gt630m ekran kartlı notebook koy üstüne 128gb ssd. ultra ultra ultra book olsun sana. fiyatı da 1700-1800 olur en fazla.

32 gb ssd gayet yeterli sonuçta sık erişilen dosyaları barındıracak orası.
Sosyal ağlarda paylaş

kzpmaza said:

böyle ultrabook mu olur allasen. 32 gb ssd nedir? bildiğin notebook bu. al bi gt630m ekran kartlı notebook koy üstüne 128gb ssd. ultra ultra ultra book olsun sana. fiyatı da 1700-1800 olur en fazla.

bataryası 10 saat gitmesi lazım en azından kağıt üstünde. artı daha ufak ve mümkünse de hafif olmalı.

onun dışında 128 gb ssd benim işimi zaten görmez en az 500 gb olmalı hdd. 500 gb ssd de yok varsa da 1000tl'den fazla eder tek başına.
Sosyal ağlarda paylaş

intel hala ultrabook kriterlerini acikliga kavusturmus degil. Onune gelen kafasina gore biseylere ultrabook diyor.

Bana sorarsan 2.5-3 cm kalinliklikda 2kg ustu 15inch (buna ragmen ekran cozunurlugu 1366x768) lik ultrabook olmaz.

ultrabook dedigin sey
13 inch ve alti
min 6 saat pil omru
yuksek cozunurluklu ekran (min 200ppi)
only ssd
1.5kg alti (ust sinir bu da)
boyle bisey bisey olmali.

Onun disinda bu bilgisayar alinir mi diye soruyorsan;
hayir alinmaz. yil 20xx esprisi yapmak istemiyorum da o cozunurluk ne yani.
Sosyal ağlarda paylaş

antiban said:

kzpmaza said:

bataryası 10 saat gitmesi lazım en azından kağıt üstünde. artı daha ufak ve mümkünse de hafif olmalı.

onun dışında 128 gb ssd benim işimi zaten görmez en az 500 gb olmalı hdd. 500 gb ssd de yok varsa da 1000tl'den fazla eder tek başına.

valla benim sık erişilen dosyalarıma 32 gb yetmez. demek istediğim şey ben bu hp'yi alsam kendimi ultrabook almış gibi hissetmem. kharon'un dediği kriterler bence mantıklı. ayrıca ultrabook dediğin alette iyi bir ekran kartı olamaz bence. çünkü çok ince, bu yüzden de sağlam bi soğutma sağlamaları mümkün değil. onu geçtim, 15'' den küçük bir ekranda zaten oyun oynamak benim için gereksizdir. hp bi dizüstüne göre gayet güzel bi ekran kartı koymuş alete çünkü ısınmayı sorun ettiklerini sanmıyorum. şimdi bir asus ux31'e bak bir de hp'ye hangisi ultrabook sen karar ver. aradaki fark nedir diye sormuşsun. eğer bu hp'lerden birini alıcaksan o en baştakinde ssd olmama ihtimali var bence almadan mutlaka sor. çünkü özelliklerine yazmamışlar diğerleri gibi sadece açıklama bölümüne yazmışlar. o yüzden diğerlerinden ucuz olabilir yani emin değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
MBA dışında hiç bir ultrabook'a kefil olamam sanırım. MBA alacaksan da, 8 gb RAM ve en az 256 gb SSD almanı tavsiye ederim. Altı biraz sıkıntı yaratabiliyor.

Düt: VM üzerinde Windows falan da kullanacağını var sayıyorum tabii, ofis gugıl feysbuk bilgisayarı olarak gayet yeterli 4.
Sosyal ağlarda paylaş

VM ile isin varsa bilemem. Ama ben ayni anda xcode, eclipse, browser, mail ve diger gunluk programlari ayni anda rahat rahat calistiriyorum. Flash tecavuz ediyor alete sadece. Onun haricinde her sey smooth. 1.8 ghz, 4gb ram ile yapiyorum bunu.

Not: Ne diye linux kuruosun development icin? Mac Os da unix environment sagliyor mis gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...