Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

OD Ultima RunUO Sunucusu Geliyor..


oduo

Öne çıkan mesajlar

Merhaba, OD Ultima(RunUO) Sunucumuz çok yakında hizmetinizde.. Kalıcı olarak sunmayı düşündüğümüz sunucu, RP Tabanlı olacaktır. Sistemler, Sayın Venüs'ün paylaşmış olduğu World Of UO'nun eşsiz sistemleriyle beraber uyarlanıp açılması planlanıyor, bu sistemleri uyarlayıp kullanabilirsek daha keyifli ve heyecanlı bir oyun sizleri bekliyor olacak. Sunucu sistemlerimizden bahsedicek olursak;

Sunucumuz alt yapısı RunUO 2.1 (SVN 665) olup birtakım özellikler RunUO 1.0'a uyarlanmıştır. Bunu yapmamızdaki amacımız Age of Shadows'a en uygun yapının RunUO 1 olmasıdır, fakat yeniliklerle bu oyunu süslemek diğer bir amacımız. İşte bu sebeple en güncel Ultima Online Emülatörünü sunucu yapısı olarak seçtik.

Pre-AOS oynayıp sunucumuzda oynamaya başladığınızda aşağıdaki farklılıklarla karşılaşacaksınız:

- Bir eşyanız 1,200 gold karşılığı sigortalanabilir (Insurance), öldüğünüz zaman cesedinize düşmez ve canlandığınızda onu çantanızda bulursunuz.
- Evinizi istediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz.
- Büyü okurken öncelikle seçmeniz için hedef çıkmaz, büyüyü okuduktan sonra hedef çıkar ve atacağınız oyuncuyu seçersiniz.
- Kendinize ait bir ahır (stable) bulunur, bineklerinizi burada saklar ve ihtiyacınız olduğunda çıkarırsınız.
- Artifact denilen özel eşyalar bulunur. Bunları Minor Artifact ile Doom Gauntlet Artifactları olarak ikiye ayırırız.
- Minor Artifactlar, Ilshenar'da doğan Paragon yaratıklardan, onların içinden çıkan hazine sandıklarından ya da denizcilerin çıkardığı Ancient S.O.S'ler yoluyla ulaşabileceğiniz Leviathan (deniz ejderhası)'dan çıkar.
- Artifact, Malas'da yer alan Doom zindanı içinde, ancak görevle ulaşılabilen gizli bir yerde bulunan ve BOSS adı verilen 1 + 5 yaratıktan elde edilir.
- Çalınabilir (Stealable) Artifactlar, sadece hırsız karakterlerin Doom zindanının çeşitli yerlerinden yeteneği ile çalabileceği bazı özel eşyalardır.

2003 yılında çıkan Age of Shadows'un o dönemlerindeki dengeleri yansıtacak aşağıdaki ayarlamalar sunucumuz için geçerli olan sınırlardır:

- En hızlı 1 saniyede 1 kez silah sallayabilirsiniz (Swing Speed).
- Büyü okuma en hızlı 2, bekleme süresi en hızlı 6 olabilir (FC/FCR).
- Bir rakibe ya da yaratığa verilen hasarı arttırıcı etki en fazla 2 kat olabilir (Damage Increase en çok 100%).
- Vurma şansı (Hit Chance Increase) ve savunma şansı (Defense Chance Increase) en çok 45% olabilir.
- Büyüleri en çok 40% az mana ile okuyabilirsiniz (Lower Mana Cost).
- Büyülerin hasar arttırıcı etkisi en fazla 15% olabilir, fakat buna GM Inscription'ın 10% luk bonusu dahil değildir.
- Hayvanınıza ilk yemek yedirdiğiniz an onun ölümsüzlük (bonded) süreci başlar ve bu süre 3 gün sonra doluğunda artık hayvanınız ölse de tekrar canlandırılabilir.
- Hayvanların Spawn Süreleri ve Saatleri Konusunda Henüz Bir Belirleme Yapılmamıştır, Belirlendiğinde Forumumuzda Belirteceğiz.

- Savaşçı karakterler, Frenzied Ostard (Zostrich)'a Animal Taming yeteneğini 77.1 yapıp ölümsüzleştirdikten sonra yeteneği düşürerek binebilirler.
- Masum bir kişiyi öldürdüğünüzde sizi rapor ederse (kill verirse) 40 saat sonra suç sayınız 1 azalır. 5 kill alan bir oyuncu Player Killer olur ve ona herkes saldırabilir duruma gelir.
- Doom Gauntlet Artifact şansı en yüksek 0.20%, Minor artifact şansı en yüksek 5.00% olabilmektedir, bu durum Luck değeriniz ile DF/Paragon puanına bağlıdır, [DF yazılarak öğrenilebilir.

Daha fazla bilgi için lütfen konu başlığımızı takip ediniz, sunucumuz hakkındaki son haberleri öğrenmek için;
http://oyuncudunyasi.net/uo/viewtopic.php?f=2&t=6
http://oyuncudunyasi.net/uo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...