Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

makinacılar ve kendini mühendis hissedenler: klimam çalışmıyor


roket adam

Öne çıkan mesajlar

Yazlıkta Arçelik 4710AA marka modelli bir split klima ve dış ünitesi mevcut. 18000BTU olması lazım soğutmada, ısıtmada ise 19000 miydi öyle bir şeydi. Neyse, yazlıkta olduğu için kimse kullanmıyor çok uzunca bir süredir, 2 senedir falan takılı alet.

Ben de gitmeden bir açayım, deneyeyim dedim ki, soğutması çalışıyor okey, bir sıkıntı yok. Isıtma moduna getirdiğimde bir kez çalıştı, ondan sonra kapattım. bi süre sonra tekrar açtım, ısıtmaya geçtiiğinde dış ünite 'çiiuuuffffyy' tarzı gaz kaçağı ile demirin bir şeye sürtmesi arası bir ses çıkartıp kapanıyor, iç ünite ise o sırada hava üflemeye devam ediyor ama tabii sıcak değil, ortam havası. Vantilatör gibi yani.

Neden olabilir bu? tamir mi lazım direkt yani bu alete şimdi? Sigorta mı attı acaba dedim ama yok, gayet açık konumda hepsi. hata kodlarına nereden bakılıyor bulamadım. zaten elimde rehberi falan da yok.

meh.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gaz kaçağı olsa soğutmaz da ama. Alet gayet güzel soğutuyor, hani dışarıdaki havayı alıp üflemiyor, bariz bir soğutma var. Sadece ısıtmada, dış ünite devreye girdikten kısa bir süre sonra kapanıyor aniden. Sigortalık bi durum mu acaba, aletin içindeki bi koruma devresi mi, çözemedim. Bi bakayım nasıl çalışıyor bu aletler ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

klima ilk alındığında nasıldı hiç kullanmadığım için bilmiyorum ama nette şöyle bir şey okudum. adamda da aynı sorun olmuş, bir servis kompresör değişecek demiş, 400 lira istemiş. adam tanıdık bir arçelik servisi çağırtmış, sonra bakmışlar, ısı alışverişini sağlayan 3 yollu boruda bir bant varmış 7-8 santimlik, o bant hava akışının dağılım dengesini bozuyormuş, hava sıcaklık sensör üstüne daha çok geliyormuş, dolayısıyla alet her dakika 'heh soğuk oldu tamam' deyip kapanıyormuş. bantı çıkarmışlar sorun çözülmüş. böyle bir mühendislik faciasıyla karşılaşırsam kırırım bu klimayı.

şu aşamada yapabileceğim bir şey yok gibi görünüyor. seneye kaldı artık. kışın gelip tamir ettiricem ya da. zaten kıl oluyorum, böyle aptal sistem mi olur? içerideki hava sıcaklığı kaç olursa olsun dış ünitenin iki çalışma modu var:

çalışıyor
çalışmıyor

anasını satayım yavaş çalışsn falan tarzı bişi neden yok? inverter neden inanılmaz bir teknolojiymiş gibi lanse ediliyor? yıl 2012, split klima teknolojisi neden bu kadar dandik? söyleyim bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Video çekip istanbula gidince bir gösterteyim servise aletin videosunu diye başladım çekmeye, 4 dakika oldu alet gayet güzel çalışıyor. Sanırım ben bir sıcak bir soğuk yaptım diye saçmaladı alet. Termodinamiğin eline verdim 'eneea sıcak da veriyo düt soğuk da versin ehehe' diyerek. Teşekkür ediyorum yorumlar için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...