Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Canon EOS 6D

Kharon

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Çok kabaca anlatırsam:

Fx (FF) makinelerin sensörü DX (Crop) makinelere göre daha büyük. Bu da demek oluyor ki sensöre düşecek ışık daha geniş alana düşmeli. Fx lensleri ise buna özel olarak üretiliyor. Kabaca DX'lerin içindeki cam daha ufak alanı kapsıyorken FX ler daha geniş.

Sonuç ne?

Fx lensleri üretmek daha pahalı ve Fx body üstüne FX lens kullanmak gerek. Dx lensler daha ucuzken Dx body üzerine istersen Fx veya DX takabiliyorsun. Lakin Dx body üzerine takılan Fx veya Dx lens arasında bariz bir fark kesin olarak var denemeyeceğinden ötürü ve fiyatları daha ucuz olması ile Dx lens tercih etmek daha mantıklı.

Fx body geçiş yapacaksan en önemli şeylerden birisi alacağın lenslerin daha pahalı olacağını bilmen. Ayrıca crop factor'un avantaj olarak görülen bir özelliği olan yakınlaştırma da ortadan kalkacak. Bu da demek oluyor ki eğer vahşi yaşam vb fotoğraflıyorsan ve yakına girmen gerekiyorsa 200mm üstü lenslere para yetiştirebilmek için bir böbreği satman lazım. Malum fx lensler içinde 300mm bir lens ateş pahası...

Tercihen yavaş bir lens (mesela Nikkor 70-300mm VR) kullanılabilir ama pro çalışmalar için kullanılacaksa tekrar paraya kıyıp 300mm f2.8 çekmekte fayda var.

Lens dediğin şey kameranın gözü. Kendi gözünü değiştirebildiğini düşünsene. Gider en kalitelisini alıp takardın öyle değil mi? :)
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

Öncelikle ergonomi. 2 command dial olayını asla değişmem ve ayrıca yerleri mükemmel nikon'da

canon 20MP, Nikon 24Mp. 4mp fazla olup ustune 1fps fazladan sunması pro work için kullanılması açısından fark yaratıyor.

canon 11 af noktası, nikon 39 adet... AF noktaları zaten kullanım sırasında baya bi kolaylık sağlıyor. D7000 süper dx alet, aynı konforu sunuyor d600
Canon da sadece 1 cross type var...

kim ne derse desin ben built-in flash seviyorum. sırf flash olarak kullanma dışında harici flash kontrol ederken de on numara. ayrıyetten aparat almana gerek yok. bazen yanında hiç bir şey yokken elinde yinede kullanabileceğin bir flash olması iyi ;) canon'da built-in flash yok, nikon'da var.

canon shutter ömrü 100k, nikon ise 150k. bu kameraları alacak kişi için çok önemli zira 100k harbi düşük rakam.

canonda sadece 1 tane sd card slot var. d600 de çift yani böylece aynı anda ikisine de kaydederek yedek alabiliyorsun. veya bir tanesine sadece videoları diğerine fotoları veya bir tanesine RAW format diğerine jpg kaydedebiliyorsun.

canon 6d %97 viewfinder , nikon d600 %100. (arada dağlar kadar fark var)

canon 3.0" lcd ekranlı iken nikon 3.2"

belki son belki değil ama Nikon'da bulunan dx Crop mode ile nikon ailesinin bütün lensleri ile uyumlu olan bir full frame kamera olması da bitiş düdüğü ile 10. golü atıyor.

Hepsi kullanici bakis acisina gore makul noktalar.

+4 mp nin cok buyuk bir nokta oldugunu dusunmuyorum, hatta bu sensorde isik duyarliligini azalttigina dair cok buyuk bir emare ki iso degerleri ortada olmasa dahi soylenebilecek birsey.
Evet hic bir zaman max iso ile fotograf cekmiyoruz ama goreceli yuksek isolarda daha yuksek kalite elde edilecegine dair en buyuk gosterge de budur ayni zamanda.
Fakat daha yuksek cozunurluge ragmen +1frame capture ve 2 sd kart islemcisinin daha guclu oldugunun hintlerini veriyor.

AF noktalarini asla verimli kullanamamis , acikcasi fazlasinin da bir getirisi oldugunu dusunmeyen biri olarak onun sadece wowfactor oldugunu dusunuyorum. Gercekten ise yaradigini duzgunce kullanabilen veya ornekleyebilen biriyle karsilasana kadar anlayamayacagim galiba.

Built in flash sevmiyorum ve kullanmiyorum ama olmasinin da zarari dokundugunu dusunmuyorum, bence de olmaliydi.

Fakat oradaki esas tasarim fikri muhtemelen daha hafif ve durable bir kamera yapmakti. Ki benim 450d ile gezmemdeki en buyuk sebep hafif ve saglam olmasidir.
Aradaki o boy farki ve ~100 gr lik fark (770gr vs 850gr) gercekten cok fazla sey degistiriyor.

LCD konusunda yanlisin var, ikiside 3 inch, canon da 1040000pixel, nikon da 921000 var. Buyuk fark degil , ama yuksek cozunurluklu ekrani tercih ederim.

viewfinder kesinlikle hayal kirikligi. %3 fark kim icin buyuk tartisilir ama benim kafama cok taktigim birsey. 1:1 olmaliydi kesinlikle. Muhtemelen body boyu ve asiri buyuk sensor farki bunun sebebi, kucuk body de FF yuzunden anlasilabilir buldum.

Wifi ve gps cok hosuma gitti.

Kamerasina camera armour giydirip atlayip ziplayan biri oldugum icin full frame weather proof kucuk/hafif body, ve fotografi cektigim yeri takip eden bir gps tag fikri cok basarili.
24-70L II ile daha iyi bir kombo dusunemiyorum.

EK.

ergonomi ve kullanim kolayligi olarak yeni nesil canon lar kesinlikle nikonlardan ustun bu konuda. Fakat alisan icin 2 way dial kesinlikle birakmasi cok zor bir aliskanlik katiliyorum. Her kamera degistirdigimde 30sn lik bir reboot sureci gecirdigim icin ne demek istedigini cok iyi anliyorum asdf =P
Sosyal ağlarda paylaş

abi af noktası bana önemli geliyor, kendim d7000 kullanıyorum işlerde 5dmkii kullanıyoruz en basitinden ürün çekerken bile az af noktası olunca makrolarda uğraştırabiliyor çok küçk bir şey ama günde 200 ürünün fotoğrafını çekince uğraştırdığını hissediyorsun, hareketli bir şey çekerken ki önemini bahsetmeye gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
KHaRoN said:

Hepsi kullanici bakis acisina gore makul noktalar.

+4 mp nin cok buyuk bir nokta oldugunu dusunmuyorum, hatta bu sensorde isik duyarliligini azalttigina dair cok buyuk bir emare ki iso degerleri ortada olmasa dahi soylenebilecek birsey.
Evet hic bir zaman max iso ile fotograf cekmiyoruz ama goreceli yuksek isolarda daha yuksek kalite elde edilecegine dair en buyuk gosterge de budur ayni zamanda.
Fakat daha yuksek cozunurluge ragmen +1frame capture ve 2 sd kart islemcisinin daha guclu oldugunun hintlerini veriyor.

AF noktalarini asla verimli kullanamamis , acikcasi fazlasinin da bir getirisi oldugunu dusunmeyen biri olarak onun sadece wowfactor oldugunu dusunuyorum. Gercekten ise yaradigini duzgunce kullanabilen veya ornekleyebilen biriyle karsilasana kadar anlayamayacagim galiba.

Built in flash sevmiyorum ve kullanmiyorum ama olmasinin da zarari dokundugunu dusunmuyorum, bence de olmaliydi.

Fakat oradaki esas tasarim fikri muhtemelen daha hafif ve durable bir kamera yapmakti. Ki benim 450d ile gezmemdeki en buyuk sebep hafif ve saglam olmasidir.
Aradaki o boy farki ve ~100 gr lik fark (770gr vs 850gr) gercekten cok fazla sey degistiriyor.

LCD konusunda yanlisin var, ikiside 3 inch, canon da 1040000pixel, nikon da 921000 var. Buyuk fark degil , ama yuksek cozunurluklu ekrani tercih ederim.

viewfinder kesinlikle hayal kirikligi. %3 fark kim icin buyuk tartisilir ama benim kafama cok taktigim birsey. 1:1 olmaliydi kesinlikle. Muhtemelen body boyu ve asiri buyuk sensor farki bunun sebebi, kucuk body de FF yuzunden anlasilabilir buldum.

Wifi ve gps cok hosuma gitti.

Kamerasina camera armour giydirip atlayip ziplayan biri oldugum icin full frame weather proof kucuk/hafif body, ve fotografi cektigim yeri takip eden bir gps tag fikri cok basarili.
24-70L II ile daha iyi bir kombo dusunemiyorum.

EK.

ergonomi ve kullanim kolayligi olarak yeni nesil canon lar kesinlikle nikonlardan ustun bu konuda. Fakat alisan icin 2 way dial kesinlikle birakmasi cok zor bir aliskanlik katiliyorum. Her kamera degistirdigimde 30sn lik bir reboot sureci gecirdigim icin ne demek istedigini cok iyi anliyorum asdf =P

gps güzel evet ama pili sağlam tüketir bu arada unutmamak lazım.

bu arada ekran boyutu olayında yanlışın var.

dediğim gibi canon 3.0 ve nikon 3.2

http://www.nikonusa.com/Nikon-Products/Product/Digital-SLR-Cameras/25488/D600.html#tab-ProductDetail-ProductTabs-TechSpecs

detay

Monitor Size
3.2 in. diagonal
Monitor Resolution
921,000 Dots
Monitor Type
Wide Viewing Angle TFT-LCD
Monitor Angle of View
170-degree wide-viewing angle

dxo mark da d800 elde ettiği puanın çok gerisinde kalmayacaktır diye düşünüyorum ben d600. medium format kameraları yakalayan tek dslr oldu d800. foto kalitesi acısından saglam bi sonuc vermeli kesinlikle d600 de. d800 36mp olmasına rağmen ISO performansı d700 gerisinde kalmıyor. D700 yüksek ISO da canavar bir aletti.

dslr lar tank gibi abi camera armor ne uğraşıyorsun ehuae. o kadar hırpalayacak birisi isen sen de herhalde Mytheril Armor falan çekiyorsundur üstüne ?:D

bu arada fx alette çift hafıza kart yuvası konmaması aile arabasında yedek lastiksiz yola çıkmak gibi. çocuklar heba olur yolda yapmayın etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben çok fazla tele kullanmayacağım için, yani işim düşmez, FF makina çok istiyorum ama rakamlar ve performans değerlerini görmek gerek ilk önce.

Canon hep sevmişimdir; analog/dijital SLR, compact falan kullandım. Nikon ise hiç elimi sürmediğim bir marka.

5D-III çok iyi testlerde falan ama rakam çok yükske :( IS'li lenslere değinmiyorum bile.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

vay anam vay birkaç gün internetten uzakta gezmelerdeyken neler olmuş
canon 6D'nin çıktığını pati'den öğreneceğimi tahmin etmezdim =p

özelliklerine bakınca 5Dc kullanan beni cezbeden neredeyse hiçbir şey olmadı yav. eskiden gerçi şu makinenin AF sistemi iyi olanını yapsalar ya ne iyi olur diyodum ama şimdi bunun için 2k dolar verecek durumda da değilim ve sanırım ihtiyacım da yok zaten. 770 değil de 570 gram olsa gene belki kalbim pırpır edecekti heh.

bana tek yol aynasız bu saatten sonra:)o
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...