Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Canon EOS 6D

Kharon

Öne çıkan mesajlar

Selam,

400D'i sattım. Tam Pentax K5-II için niyetlenmiştim ki Nikon D600 ve şimdi de EOS 6D... 2 katı bütçeye değer mi FF almam diye düşünmekten kendimi alamıyorum :( Adam gibi geniş açı çekebilmek istiyor bu deli gönül...

Canon ve Nikon'un lensleri için sağlam da bütçe gerekiyor, o daha yıpratıcı. Pentax K3 dedikoduları dolanıyor ama dah ortada tık yok. 2013 1inci çeyreğe kaldı sanırım. Halihazırda elimde lens de yok, her tarafa yatabilirim :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Kiyasladigimda benim kullanimima D600 cok daha uygun. Fiyat olarak da daha ucuz. (6D daha pahali olacagi duyumlari dolasiyor)

wireless ve gps built in yaziyor, aynisini nikonrumors da yazmisti sonra duzelttiler d800 icin. d600 de hic bulasmadilar bile. 6d de bu ikisi olursa fiyati da ona gore artacak. bence olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

K5'in iso performansını gördükten sonra AF problemleri düzeltilmiş K5-II testlerini görmeyi bekliyorum. 1300USD body fiyatı mevcut. D600'ün CMOS ile piyasaya çıkacağı belirtilen K3'ün performansını daha çok merak eder oldum.

Canon ve Nikon lens fiyatları sebebiyle beni ürkütüyor. Pentax o bakımdan daha rahat oyun alanı bırakıyor :P Ayrıca firmanın ürettiği K5'in fiyat/performans oranı ortada ;)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
canon veya nikkor lens almaktansa alternatif markalara bakabilirsin.

ornegin tokina lensler ozellikle dx kameralar icin cok cok iyi. sigma'nin da gayet uygun ve kaliteli lensleri var. fiyat acisindan cok avantajlilar.

canon veya nikon kamera yatirimi yapmak ilerisi icin daha mantikli. eger ki kamera aparati alacaksan, ivir zivir ne gerekiyorsa bu iki kamera icin her yerde bulunabiliyor.

tabiki de ikinci el acisindan da bu iki kamera digerlerine gore daha buyuk avantaja sahip.

foto kalitesi'ni bahsetmeye gerek yok zaten.

(tabi hepsi bir kenara kullanim ve ne amacla alindigi daha onemli.)
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben pek anlayamadım,

d600 ile 6d arasındaki farklara bakacak olursan hangisi üstün geliyor ki? tabi testlerini de beklemek lazım karşılaştırma yapabilmek için.

ben 600D mi değiştirmeyi planlıyorum önümüzdeki dönemlerde ama nikona mı geçsem diye düşünüyorum. 6D bu düşünceden vazgeçirebilir mi ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Canon / Nikon
sensor: 20.2MP / 24.3MP
ISO: 100-25600 (50, 51200, 102400 option) / 100-6400 (50-25600 with boost)
White balance presets: 6 / 12
Number of focus points: 11 / 39
Viewfinder coverage: 97 / 100 [%]
Maximum shutter speed: 1/4000 / 1/4000
Built-in flash: No / Yes
External wireless flash: No / Yes
External flash: Hot shoe / Hot shoe
Continuous drive: 4.5fps / 5.5fps
Storage types: SD/SDHC/SDXC / SD/SDHC/SDXC x 2 slots
GPS: build-in / optional

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
tekrar dusundum de bununla angry birds oynanmiyor, alinmaz.

bu arada kullanimi, ergonomisi ve sonuclari daha bilmeden gordugum kadari ile her halukarda d600 agzina agzina vuruyor bence. yani asil isi fotograf cekmek ve kaliteli fotograf uretmek olarak gordugumuzde gereken ozellikler acisindan ISO disinda hepsinde d600 daha ustun.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

ISo yüksek duruyor ama noise yoğunluğu ne derece bakalım. Eğer deli noise ile resim kalitesi kötüyse örneğin 6400 seviyesinde falan, ne anladım yüksek iso değerlerine çıkmaktan.

Bence Canon sırf yapmış olmak için yaptı. Upgrade yapan Canon kullanıcılarının Nikon tarafından akıllarının çelinmesini önlemek için yani. 7D bile çok daha iyi bir makina bana göre.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Hepimiz biliyoruz ki tum mevzu sensor de, ve canon 5d mk3 ile de ustune basa basa vurguladi ki , isik hassasiyeti > mp

bunu goz onunde bulundurarak iki kamerayi kiyasladigimizda nikon un daha basarili oldugunu gozlemledigim noktalardan biri x3 kadar fazla focus point.

Digeri de kamera hizi. acikcasi 4.5frame budget full frame icin az olmasa da , ihtiyac oldugunda ah dedirten bi mevzu.

nikon daha iyi diyenlerin sebeplerini merak ediyorum su anda acikcasi. d300s ve 450d yi aktif olarak yaninda gezdiren birinden gibi dusunun soruyu. iki tarafa da bir fan veya hater ligim yok. =P
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Öncelikle ergonomi. 2 command dial olayını asla değişmem ve ayrıca yerleri mükemmel nikon'da

canon 20MP, Nikon 24Mp. 4mp fazla olup ustune 1fps fazladan sunması pro work için kullanılması açısından fark yaratıyor.

canon 11 af noktası, nikon 39 adet... AF noktaları zaten kullanım sırasında baya bi kolaylık sağlıyor. D7000 süper dx alet, aynı konforu sunuyor d600
Canon da sadece 1 cross type var...

kim ne derse desin ben built-in flash seviyorum. sırf flash olarak kullanma dışında harici flash kontrol ederken de on numara. ayrıyetten aparat almana gerek yok. bazen yanında hiç bir şey yokken elinde yinede kullanabileceğin bir flash olması iyi ;) canon'da built-in flash yok, nikon'da var.

canon shutter ömrü 100k, nikon ise 150k. bu kameraları alacak kişi için çok önemli zira 100k harbi düşük rakam.

canonda sadece 1 tane sd card slot var. d600 de çift yani böylece aynı anda ikisine de kaydederek yedek alabiliyorsun. veya bir tanesine sadece videoları diğerine fotoları veya bir tanesine RAW format diğerine jpg kaydedebiliyorsun.

canon 6d %97 viewfinder , nikon d600 %100. (arada dağlar kadar fark var)

canon 3.0" lcd ekranlı iken nikon 3.2"

belki son belki değil ama Nikon'da bulunan dx Crop mode ile nikon ailesinin bütün lensleri ile uyumlu olan bir full frame kamera olması da bitiş düdüğü ile 10. golü atıyor.

Canon sadece ISO'da daha cazip rakamlar gösterdi bana. Lakin bir düşündüm de ben elimdeki dslr'ı alalı 3 yıl oluyor, max ISO da kaç foto çekmişimdir? %0.1 den düşük toplam harcadığım shutter sayısına bakınca...
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Nikon daha iyi deniliyor ama kağıt üstünde ibaresiyle :)

Sonucu elbette detaylı incelemeler belirleyecek. O aşamaya kadar 'en azından 7D'den alaydın AF sistemini' diyeceğiz :D

5D mark III'e gerek yok, Pentax K5 bile yüksek iso değerlerindeki düşük noise değerleriyle dövüyor bir çok modeli. AF sistemi azıcık sorunluydu ve o da K5-II modeliyle çözümlenmiş diye tahmin ediliyor.

400D makinamı sattım ve hafta sonu arkadaşa teslim edeceğim kısmetse. FF veya değil; ne alacağıma bir türlü karar veremedim :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...