Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nikon D600 - En ucuz ve ufak boyutlu fx dslr

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

• Admin
böyle durumlarda her forumda bi tane kharon olmalı yani. salıyorsun bütün bilgiyi edinip anlayacağımız dilden özetliyor mis gibi. :)

ben 1 ay daha almadan beklerim önemli değil. bu aralar gerçi kafamda acaba d800 mü alsam hazır fiyatı da 1950 pound civarına düştü aletin sorusu dolanıyor :P
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Saolasın :) İlk kez Nikon aldım elime ve Canon sonrası çok garip geliyor :S

Hemen ufaklıkları çektim ilk iş olarak. Hemen ekran koruyucu sipariş ettim ;)

Buluşup deneyelim; hoş ben alışana kadar makinaya oldukça zaman gerekecek gibi.

Not: Abi lens sök/tak yönü bile Canon'un tersi olur mu yahu!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
bu aralar baya yogun oldugumdan karar vermeye dahi fırsat bulamıyorum. d600 tam alacakken sensörün toz toplaması olayı canımı sıktı beklemeye basladım. bu süreç içinde de fiyatı düşmeye devam edince gayet düşeş bi karar oldu.

şimdilerde ise d800 fiyatı 1950 pounda düşmüşken onu mu alsam diyorum. sevmediğim yegane şey d800 e koydukları cf ve sd card yuvası yerine d600 deki gibi çift sd olmaması. çift sd çok daha işime gelirdi.

ha bir de u1 ve u2 tuşları lazımdı bana.

ne zaman hangi aleti alsam diye düşünürken sürekli kafamı d7000 al arkana bakma kalan para ile de 1 tane en iyisinden lens alayım fikri çeliyor.

kafamın daha karışık olduğu bir an hatırlamıyorum. :D

sonunda olacağı söyleyim, d800 amazon.co.uk dan siparişi vericem. panamoz.com dan ise 16-35 f4.0 vr alıcam.

ileride de 70-200 f4.0 satışa çıkınca bir tane edinicem. iki lens arasını da ya 50mm f1.4 ya da 85mm f1.8g ile kapatıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

An itibarıyla kitapçığı hatim ettim... hiç bir halt anlamadım :P Benim 400D gayet sadeymiş yahu! Deli menü sokuşturmuşlar.

Şu lensin zoom için Canon ile ters düşen döndürme hareketi gıcık ediyor; hâlâ alışamadım.

Her fonksiyon için bir tuş bulunması ve U1/U2 çok süperler. ISO tuşunun D800'e oranla daha ergonomik olduğu da bir gerçek :)

Keşke daha önceden Nikon kullanmış biri olsaydım, bu kadar acemilik çekmezdim diye düşünüyorum.

Seri no 880xxxx ve şimdilik toz olayı yok gibi. Hatta daha da kötüsü bazı kısımlarda boyada soyulma sıkıntısı da var D600 için. D800'de de toz sorunu ile şikayetler okudum. Genelde Nikon bu konularda daha fazla şikayet alan bir marka gibi. Çekim kalitesi çok memnun ettiği için vallahi toz hiç umurumda değil şu an :D

Hand strap sipariş verdim, boynuma asmak hiç alışmadığım bir şey :

D800'ün gövde tokluğunu herkes methediyor ama bu beni paklar. D800 DynamicK seni paklar =)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
KHaRoN said:

Mr_Hand said:

o toz muhabbeti varken iyi cesaret edip aldın abi ya.

o parayi harcayacakti herturlu, niyeti bozmustu bi kere.
Diger para sacma alternatifler daha riskli ve pahali gelince ilk goz agrisina dondu =P

Adam ruhumu okuyor :D

Toz muhabbeti sebebiyle yetkili dist garantili aldım zaten. Hiç toz sorunu yaşamayanlar da var ve git gide tozu azalanlar da(nasıl bir tabir ise) var. Dediğim gibi TR'e geç girmesi sayesinde son üretimlerden olduğunu düşünerek aldım. Hem buna benim ufaklığın parma ile diyaframına dokunma şansı da yok (KHaRoN anlamıştır ;)).

Hafıza kartları henüz gelmedi ama kart okuyucum mevcut :) Lens şu an canım cicim döneminde olduğu için UV filtresini sipariş ettim. Bir de polarize filtre sipariş edeceğim ama 72mm nedir abi yaa!

@Flameoffear
Gün ışığında çekim kolay, hatta şimdi dışarı çıkıp çekeyim.
Gece nasıl bir şey istiyorsun; evde, ay ışığında dışarıda?

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
bugün mağazada adamlardan bi d800 bir de d600 istedim test etmek için. ellerinde bir tane d800 oldugundan dokundurtmuyorlar kimseye d600 vardı onu verdiler.

70-300vr taktım üstüne high speed de shutter a basılı tutup zevke geldim eaheau. çok şukela shutter sesi. yüksek ISO çekimleri de epey tatmin etti hele ki d90 kullanıcısı oldugumdan ötürü.

asıl guzel haber piyasada bulmaya zorlandıgım 16-35 f4.0 vr lensi jessops getiriyormus 2 haftaya. fiyatını da 829 pound dediler şaka gibi. amazonda dahi 920 civarı ve hong kong fiyatı zaten 975 pound. :)

d800 veya d600 aldıgım gibi 16-35 ile taçlandırmak farz oldu bu fiyata :)

benim halen daha pek foto çekmeye vakit ayıramayacak olmam ise beklemede kalmamı daha mantıklı yapıyor. fiyatlar da düşüyor hem :)

bu süreçte bir adet NAS system edinebilirim. 2 * 3TB hdd alıp Raid 1 çakıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...