Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Hehe gule gule kullansin. Bu arada amazon da d600 1665£ a dustu. Ben 1 ay daha bekleyip uzerine 200£ vermelerini bekleyecegim. boyle giderse... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 abi yılbaşı muhabbetine indirim geleceğini düşünüyorum ben. o zamana kadar beklemekte fayda var. bu arada test falan yayınlanmadı mı hiç bir yerde ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Selam, Detaylı inceleme yok gibi. Ama bazı hafif detaylı incelemelerde gayet güzel yorumlar alıyor. Ben hergün bakıyorum :D amazon fiyatı gerçekten güzel iniyor :( TR ne olacak bakalım! Sanki 1 ayda anca pazara girer. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Gordugum testler (tamami inglazca) http://www.techradar.com/reviews/cameras-and-camcorders/cameras/digital-slrs-hybrids/nikon-d600-1096671/review http://gizmodo.com/5946258/nikon-d600-review-images-this-spectacular-have-never-come-so-cheap http://www.trustedreviews.com/nikon-d600_Digital-Camera_review Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Selam, 15-20 gün içerisinde TR piyasasına resmi giriş yapacakmış, Nikon TR öyle dedi telefonda. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Beklemek istemiyorsan ve daha az para harcamak cok daha cazip geliyorsa d600 yerine d7000 de alabilirsin diyip icine bi huzur serpmek isterim. :) Lensler de daha ucuz olacaktir boylece. Genis aci ic mekan cekerken 10-22 veya 11-16 lens kullanirsan zaten 35mm karsiligi 15-16mm e denk geliyor. D600 uzerinde 14-24 taksan ki asiri pahali ve agir bir lens elde edecegin 14mm genisligine epey yakin bir deger olacak. Tabiki genis acida 1mm dahi baya farkedicek ama cok spesifik bir kullanimin olmayacagindan senin icin d7000 + tokina 11-16mm f2.8 bence ideal olabilir. bunu da degerlendir d600 almadan. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 ya o da güzel de ne bilim full frame başka bişe ya sdf. belki de hobi için full frame e o kadar para yatırmak anlamsız. sonuçta profesyonel fotoğrafçı olmayacağız. ben d7000 i de düşüneyim biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 d600 varken d7000 almak nedir? Lens alamayıp ağlarım diyosan bilemem :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 yav işte lensler çok pahalı. alırım da paranın hepsini lenslere mi yatıracaz yani :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 body + 14-24 + 24-70 = 11000tl (yurt dışı fiyatı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Selam, Abi neden bulandırıyorsun aklımızı :P D600 + 24-85 veya 24-120 alıp sonrasında 1 lens/yıl kuralını uygulamayı düşünüyorum :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 jared ilk defa adam gibi bi review yapti o da sansimiza d600 :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Selam, Text olarak yok değil mi? İşyerinde ses yok, evde de ses çok :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Ozetleyim o vakit. Fotograf kalitesi inanilmaz iyi. Hafif ve kullanimi cok rahat. Yuksek ISO da gayet iyi sonuclar veriyor ki 6400 ISO da dahi pro sonuclar elde etti. Yuksek ISO ve hizli cekim icin genelde prolar D4 kullansa da kiyaslandiginda cok asiri bir eksiklik gormedi. D4 tabiki gerek AF olsun gerek daha buyuk ISO araligi olsun ve gerekse hizi olsun cok daha iyi bir alet. DX den gececekler icin alinabilecek en iyi kamera simdilik d600. Eger ki eskiden d700 var ve d600 dusunuyorsaniz da pek bu konuya deginmesede sanirim d800 veya d4 almak daha mantikli demeye calisti. (boyle soylemedi tabi ama genel izlenimim bu oldu) Buffer daha dusuk oldugundan tabi ust modellere gore daha yavas kalabilse de spor fotografciligi yapip kamerayi hayvani zorlasada altindan rahatlikla kalkabildi. Benim cikardigim sonuc d600 alip yanina da sahane bir fx lens cekip para kazandikca baska lens ekleyip en az 4-5 sene makine degistirmeden idare etmek. Tek derdim f2.8 pro lens alip sonra da tasimaya usenecek miyim? sorusu... o yuzden bu aralar begendigim 8-10 tane pro fotografcinin sitelerini arsinlayip ne kullaniyorlar ne kadar ekipman tasiyorlar falan bakiniyorum. kimisi d800 + 28-300VR ile mutlu kimisi de eski usul 14-24 + 24+70 + 70+200 gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Selam, Youtube sayfasında text incelemeyi buldum ve okumuş olarak buraya geldim. Senin de üşenmeyip yaptığın yorumu gördüm; eline yüreğine sağlık :D Abi bir kişi de çıksın kötü desin de kafam bulansın ve acele etmeyeyim ama ı-ıhh. Canon 6D incelemesi hiç okumadım o yüzden kafam şimdilik rahat gibi. İlk etapta 50mm f/1.8 (G veya D artık bilemiyorum) alıp lensiz kalma durumumu ortadan kaldırmayı hedefliyorum. 2013 ilk çeyreğin sonuna doğru da 24-70mm alıp bir köşeye çekilmeyi ve 'Allah'ım ben ne yaptım' diyerek harcadığım paranın ne derece akıllı insan işi olduğunu sorgulamayı planlıyorum :P Battery grip gibi bir şeye gerek yok gözüküyor ama ellerim iri olduğu için 400D ile birlikte alıp rahat etmiştim zamanında. Bunda nasıl olur durum bilemiyorum : Yedek pil ilk etapta kâfi gelir sanırım. Tabi bir de hafıza kartı olayı var; özel bir şey mi almak gerekiyor bunlara bilmiyorum : amazon.co.uk £1639 fiyat veriyor. Giderek fiyat düşüyor orada maşallah. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Heh aynen. Yani bakma ben de cok ilgiliyim d600'a ama suan d90 neyime yetmiyor allah askina? :) sanki dibine vuruyorum aletin de iste limitlerimi zorluyorum da d600 almam lazim gibi davraniyorum. duzenli tuketici olmak boyle bir sey. :) benim halen daha d600 almamis olmamin 2 nedeni var, hatta 3. 1- Iki is yapiyor ve fotografciliga pek bu aralar vakit ayiramiyor olmam(tahminen bir kac hafta sonra duzene giricek hayatim) 2- Evin butun mobilyalarini yaptirmak uzereyiz tonla para harcamam gerekicek. 3- Aletin fiyati surekli dusuyor.Durulacagi yere kadar bekleyip oyle alma derdindeyim. D600 aldiktan sonra aslinda 50mm f1.4 cok tatli olabilir veya bu son 2 gundur gozum eski 85mm f1.4 AF D lense kaydi. Panamoz.com da uygun epey fiyati. Ebay'de de 350-400 pounda gittigini gordum 2 kere. Genis aci tercihim kesinlikle 16-35 f4.0 VR Nikkor. Bunu netlestirdim gibi. Uzerine 50mm 1.4 veya 85mm f1.4 alip az isikli ortamlarin aranilan elemani olmak mhmmmmm bende hali hazirda 70-300 VR lens var ki zaten fx lens bu aralik icin fena performansa sahip degil. Ileride cok lazim olursa ya f2.8 bir lens alirim bu aralik icin, lazim olmazsa da sanki uzun sure idare eder gibi. Tabi bunlarin yanina bonus olarak, sokak fotografciligi ve tatillerde yanimda goturmek icin 28-300VR da aklimin bir ucunda. hafiza karti olayina gelince mumkun mertebe 45mb/sn ve daha hizli yazabilen bir kart lazim. 30mb/sn veya 20mb/sm de calisir calismasina ama pek verimli olmaz. Hele ki video kayit yaparken veya raw formatta yuksek hizda cekim yapiyorsan alet afallar. :) D600 alirsam yanina 2 tane http://www.amazon.co.uk/SanDisk-Extreme-16GB-SDHC-Memory/dp/B005LFT3MA/ref=sr_1_26?ie=UTF8&qid=1349705698&sr=8-26 alicam. 95mb/sn temiz is. Cekecegim RAW fotolar da sanirim 24Mpx icin asagi yukari 25-35mb civari tutacagindan olur da saniyede 3 kare yakalamak istersem en azindan kameranin hakkini verecek kart bulunsun. battery grip ben de dusunmuyorum. d90 icin aldim bir tane pek kullanmadim. ha kullaninca cok rahat ediyorsun falan ama ben sokakta foto cekmeye ciktigimda ne kadar az tasirsam o kadar iyidir mantalitesini sevdigim icin battery grip olmazsa olmaz bir aparat olarak cantamda 2 kereden fazla yer almadi. ;) genelde cantaya 2 tane tam dolu yedek pil atiyorum her turlu isimi goruyor. soguk havalarda da pili sicak tutmak onemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Selam, Ben de ebayde şunu gözüme kestirmiştim; aklın yolu birdir :) D600'ü %20 kapasite ile kulanabilirsem ne mutlu bana. Ama FF istiyor işte deli yürek artık. Koltukları biz de değiştireceğiz, bahara da mutfak yaptırılacak, ikinci çocuk için oda hazırlığı var bir yandan, büyüğü de kreşe bu aydan itibaren veriyoruz, büyük bir yemek masası alma planı var... var da var. İçim karardı : Bu tarz şeyler bekarken daha rahat yapılıyor :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Selam, NR incelemesi: http://www.dpreview.com/previews/nikon-d600/8 Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 azcık off topic olacak ama sokak fotoğrafçılığı için hangi lens tipi uygun? Dyna bişeler yazmış da ondan merak ettim. ben genelde sokaklarda gezip insanları falan çekmeyi hayal ediyorum da, ona göre düşüneyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 acuvue oasys Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 kozalak said: azcık off topic olacak ama sokak fotoğrafçılığı için hangi lens tipi uygun? Dyna bişeler yazmış da ondan merak ettim. ben genelde sokaklarda gezip insanları falan çekmeyi hayal ediyorum da, ona göre düşüneyim. sayfa başı olacağını bilsem atar mıydım? atmazdım elbette Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 TW luğundan utan diyorum başka da bir şey demiyorum aga. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 dert etmeyin lan. 3-5k post atıp sonra atmayacağım. böle bi planım var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 sokak fotoğrafçılığı için net olarak şu lens iyidir demek yanlış. lens değiştirmeyi sevmeyen ve hızlıca fotoğrafı çekeyim diyen birisi isen 3x ve üstü zoom yapan bi lens lazım. lens değiştirmek çok önemli değil diyorsan da daha az zoom aralığına sahip f2.8 veya daha hızlı bir lens seçebilirsin. bu nedenle kimisi 24-70 f2.8 e en baba sokak fotoğrafçılığı lensi derken kimisi de 28-300 daha iyi diyebilir. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar