Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 zoom lens mi yoksa prime mi sorusu tamamen ne tip fotografcilik pesinde olduguna bakiyor. her ortamda fotograf cekeyim, pozlari kacirmayayim lakin kalitesi mukemmel ile mukemmele yakin arasi olsun zaten o kadarini ben secemiyorum dersen zoom al. spesifik fotograflar cekiyorsun, yaninda fazla agirlik tasimayi sevmiyorsun, cektigin fotografin olabildigince kaliteli olmasini istiyorsun ve lens icin daha az butcen var ise prime al. bu avantajlar bir kenara gercek kullanimda iki tip lensin de handikaplari mevcut. PRIME mesela olabildigince rahat bir sekilde dslr+prime takilmak bazi durumlarda lensin seni kisitlamasindan oturu guzel bir kompozisyon tutturmayi veya o ani fotograflamayi imkansiz hale getirebiliyor. dar bir sokakta yururken karsinda ilginc bir nesne gorursun. elindeki prime cok yakina girer istedigin kadar geri git yerin yoktur pozlayamazsin. bina fotografi cekeceksindir yine kadraja alamazsin mecburen yukari dogru kaldirarak cekersin perspektif berbat olur ps de dahi yeteri kadar toparlayamazsin. uzakta bir sey gorursun diger unsurlardan ayirip pozlamak istersin malesef ki prime yeteri kadar yakinlastirmaz ve kompozisyon baya karisik olur (yuksek MP li bir alet ile tabi crop atip bir nebze istedigin sonucu alabilirsin ama crop atinca da odaklama cok onemli olacak. Ayrica asiri net pozlaman gerekicek) ZOOM Ozellikle pro lensler asiri agir. Genellikle yarim kilo uzerinde agirliga sahipler ve ebatca da buyukler. DSRL+ZOOM lens birlikte 1.5kg ustune cikabiliyor. Uzun yuruyusler yaparak fotograf ceken birisi isen bu agirligi tasiyip tasiyamayacagin en onemli soru. Tasiyamayacaksan istersen dunyanin en iyi lensini sec kullanamayacaksin. Kenarda duracak. Zoom lenslerin diger bir handikapi ise prime'lara gore daha dusuk kaliteli sonuc vermeleri. Bazi cok kaliteli zoomlar'da bu fark nerede ise sifira yakin (misal: nikkor 70-200 f2.8 VR2, diger bir deyisle paranin alabilecegi en iyi lenslerden birisi.) Ayrica zoom lensler prime'lara gore oldukca pahalidir. Ve cogu zoom lens haraket eden unsura sahip oldugundan yalitimi zor olmakta ve icine rahatlikla toz kacabilmekte(pro lensler haric). Zoom lenslerin cogunda daha az isik aldigindan ISO yukseltmen gerekicek. Yetersiz bir kameran varsa baya buyuk sorun olabiliyor. Daha detayli anlatilir gerci de yaz yaz bitecek gibi degil. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 işte tam da o nedenden dolayı ara değerler için prime tercih ediyorum ben. Hem pahalı değil, hem de 60 mm çekip napıcam zaten 50 var 70 de var... Hem de ufak, hafif, ve zoom lensten daha iyi diyaframı var. Gidip 200 mm prime dersem bi tarafıma kaçar mesela, onu demiyorum :P Diğer odak aralığı ucunda da -aynı şeyi tekrarlayıp duruyorum evet ama- 14 24 2.8 gibi hayvani bi lens var işte nikonda. Canon'da muadil bişey var mı bilmiyorum (illa aynı odak aralığında lens vardır tabi, kalitesi önemli) ama bu lensi kullanmak için Canon'cuların adaptör falan kullandığını okudum bikaç yerde, onu biliyorum sdfsdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Selam, İlk başta ya esnek bir zoom lens alıp D600'ü body olarak bekletmeyeceğim. Ya da bir tane prime alıp kullanacağım. Hedefim her 8-12 aylık zaman diliminde 1 tane adam gibi bir lens almak. Açıkçası an bir daha kolay kolay geri gelmeyeceği için keskin ve mümkün mertebe an az bozulmaya sahip fotoğrafı çekmek isterim. Elbette en fazla(boyutsal olarak) A4 boyutta baskı alacağım, taş çatlasa da A3 boyutta 4-5 tane/yıl baskı alırım. O sebeple keskinlik ve netlik ne derece önemli o da tartışılır. İçimden bir ses body elimde lens testi ve incelemesi okumaya devam edeceğimi söylüyor :P Oğuz lesnlerinden çalarım artık :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Izleyecegim yol genis bir zoom lens yerine, dar bi walk around lens almak olurdu (17-50, 17-70 gibi) ardindan genel tarzima gore bir prime alirdim. 35mm, 50mm, 85mm gibi. Genis zoom kaliteden cok fazla odun vermek demek sonucta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Fotolardan para kazanmiyorsan sanirim f2.8 pro lenslere girmemek gerek. Hem cok agirlar hem de pahali. Hele ki d600 gibi saglam yuksek ISO performansli alet ile gezeceksen zaten tr de gunesin iyi aydinlattigi bir yerde f5.6 ile f8.0 da yine yeterli shuter speed e ulasirsin. yetmediginde ISO 1600 de bile cok net foto cekilir. 28-300 vr dahi gayet iyi is cikarir yani. yanina da mesela 85mm 1.8G prime cekersin, guzel bir bokeh ile portre icin ve kapali alanda az isikli yerleri kapatirsin, isigin yetmedigi gunlerde kullanmalik. bir tane de genis aci prime veya zoom attin mi tamamdir. ic mekan mimari cekerken zaten tripod oturtup 1-2 sn pozlama ile yeteri kadar isik alirsin ki f2.8 e gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Selam, AF-S 24-85mm f/3,5-4,5 G cepte. İlk etapta bununla cihaza alışmak daha mantıklı :P Sonrası Allah kerim. Hanım bu rakamlara hiç sevinmeyecek X( Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 DynamicK said: Fotolardan para kazanmiyorsan sanirim f2.8 pro lenslere girmemek gerek. Hem cok agirlar hem de pahali. . kesinlikle katiliyorum, hem artik ISO/asa'yi INANILMAZ rakamlara fazla dusunmeden cikarabiliyorsunuz..(inanilmaz kelimesini uzerinde ne kadar dursam azdir. Gunluk kullanimda bile f4-f5.6 diyaframlarda Shutter rahatligi cok yeni birsey insanoglu icin.:) ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 bu aletin yalnızca 500 gram olması ne kadar güzel bir şey ya her şey bir yana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Hakikaten yeni birsey, zira ben hala iso 400 un uzerine cikarken parmaklarim titriyor. Diyafram ftw =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Selam, Ben 100 ile 200 arasında hep gidip geldim. İncelemelerde 800 ve 1600 hatta 3200 görünce garip geliyor. Göz hep netlikten uzak ve noise dolu fotolar arıyor. Gerçi artan çözünürlük de baskıda bu olumsuzlukları çok rahat örtüyor :) Ama mantık hâlâ f/2 veya f/2,8 peşinde koşturuyor insanı. ISO 400 sonrası günah sayıyorsun. Canon'un 102k ISO değerlerini görünce vade retro satanas diyesim geliyor! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Gece yıldızları falan yakalamak istiyorum, hatta tarlaya çıktım, en yakın şehir 15 km ötede, burda kamp kurdum falan diyosan tripoddaki makinede gökyüzüne çevirip kökleyebiliyosun isoyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 KHaRoN said: Hakikaten yeni birsey, zira ben hala iso 400 un uzerine cikarken parmaklarim titriyor. Diyafram ftw =P heheh aynen ama d700/d3s/d800/5dmark3'u gorup denedikten sonra acikcasi umrum olmaz iso 1600 ust limitim diyebilirim, yani shutteri dusuk tutma riskini goze alamam imaj kalitesi bu noktalara geldikten sonra. (sozum studyo ortamindan disari) hatta d800de U1/U2 modlari olsaydi, ben kesinlikle bir tane U moduna auto iso1600 yada 3200 koyardim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 abi diyaframı neden sadece ışık açısından ele aldınız ki? mesela benim amacım arka planı uçurabilmek fotolarda. bilmiyorum fotoşopta vs yapılabiliyordur bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Selam, PS ile yapılamayan bir şey kalmadı sanırım :P O da kesin yapılıyordur! Ben o mereti anlamıyorum, öğrenmek zorunda kalmak da istemiyorum. Fakat şu lensin optik bozulmalarını başka nasıl düzeltiyorlar merak ediyorum : PS kafa basmıyor, olmuyor!!! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 PS'te yapılır da anlamsız uğraş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 hehe yok alan derinligi olarak da cok onemli tabiki, fotosopta ikiyede catlasaniz aynisi olmuyor hatta, ama gel gorki gercek pratik hayatta tele objektif icin konusmuyorsak 1.4ler 1.8ler baya hassas focus isteyen cok ugrastiran degerler.. Ondan dedim. genelleme yapmis gibi olmusum, yanlis demisim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Selam, 50mm f/1.8 ile çekilmiş benim ufaklığın bir sürü burnu net olan ama gözleri flu olan fotoğrafı mevcut :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Af c olmali bi de aperture priority modda cek bari 2,8 falan yapip Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Selam, Acemiyken f/1.8 ile çok çekmiştim. "İnşallah" D600 ile daha düzgün yapacağım. Tabi bir makinam olursa :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 benim temiz d90 ve saz arkadaslarini satayim iste dslr arayan varsa? sudan ucuza gelir, kalan para ile 2 kere tatile cikip bol bol foto cekersiniz. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Selam, Sete istediğin rakam nedir? Lensler neler? D90 almayı planlayan biri var, seninkini önerebilirim. Kullanım şekli benden pek farklı olmayacak birisi :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Nikon D90 (43k actuations, temiz sorunsuz, yaninda gelen lcd koruyucu plastik uzerinde cizikler var ama lcd ekranda toz dahi yok ki bu koruyucu ile kullanilan butun ikinci el Nikon'lar boyledir) 18-105mm f/3.5-5.6G ED AF-S VR DX ( UV filtre takili 2 ay kadar kullanildi, yep yeni) 50mm f1.8 Nikkor (UV filtre takili 2,5 yil kadar kullanildi gayet temiz) 11-16mm f2.8 Tokina pro dx (UV filtre takili 2 yil kadar kullanildi gayet temiz) 70-300 mm f/4.5-5.6G IF-ED AF-S VR Nikkor (UV filtre takili 2 yil kadar kullanildi, gayet temiz) Yaninda nerede ise hic kullanilmamis digital battery grip ve 2 yedek yan sanayi pil + AA kalem pil yuvasi Ayrica bir tane de digital remote release var (kablosunun ucunda cikma var ama alet sorunsuz calisiyor. zaten buna para almam ucretsiz veririm) 9, 10 veya 11 ekim aksam saatlerinde istanbul'da elden teslim edebilirim. onun disinda zor olur. almak isterse arkadasin hepsi icin veya ayri ayri fiyat verebilirim. bir piyasaya bakmam lazim fiyat belirlemem icin ama normalin altinda olur verecegim fiyat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Selam, Hemen mail ile copy/paste yolladım. Linki de ekledim :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Tesekkurler. Satarsam zaten dedigim gibi kisa bir sure icinde d600 e gecis yapicam. Satmazsam da buyuk ihtimalle 1-2 ay daha bekleyip d600 alip d90'da satana kadar yedek body yaparim. Herhangi bir sikayetim yok zira oldukca sevdigim bi alet. Sorun falan da olmadigi icin nikon hic firmware guncellemesi dahi yapma geregi duymadi. Saat gibi isliyor alet. :) Tekrar belirteyim 9 ila 11 ekim gunleri arasi Tr'de olucam. Daha oncesi ve sonrasinda Ingiltere'deyim. Posta ile gondermek falan mantikli olmaz pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Selam, Eşşek arkadaşım indirim sitelerinden birinden Canon 600D almış! 1.600 küsür TL vermiş. Kendisini tebrik ettim! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar