Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nikon D600 - En ucuz ve ufak boyutlu fx dslr

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

Mr_Hand said:

Eh, 3000 küsur TL fark var D800 ile. Fark az olsa dahi kullanımına göre D600 almalısın bence para. hiç öyle daha yüksek Mp diye kafanı karıştırma boşuna.

(tu)

Katiliyorum. uzerine dusununce, ve TL ye cevirince...BAYA yuksek rakamlar cikiyor. Su anda aramizda konusuyoruz falan iyi hos, fakat dedigim gibi TL ye cevirince aradaki fiyat farkina hayatinda yapabilecegin, alabilecegin, harcayabilecegin seyler bir ust modeli aldiginda kazanacagin seyler ile uyumsuz ve dengesiz bence. Demek istedigim profesyonel standartta bile d600 (yada d6) muhtesem makinalar.

tekrar ekleyeyim basitce; d800 alirsan 1bin TL sadece megapixele vereceksin. en olmadi o parayi lense yatir, cekmek istedigin seyleri gelistir bence...yada kendine ve ailene/arkadaslarina 3 ay boyunca kral sofrasi ziyafet cekersin.

inan o kadar fark yok. yani var, ama o fiyat araligina ancak "butun gelirini" o mpixellerden kazaniyorsan var...yada maddi olarak bir kaygin yoksa...var.

edit: rakamlari update ettim insallah tutturmusumdur.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Oturduğum binaya cephe giydirme yapmaya karar verdiğim an D800 daha bir net olacaktır kafamda :P

Ellerimizi bağlayıp bekliyoruz D600'ü :) Olay netleşene kadar sorayım; evde ve parkta falan koşturan benim ufaklıkları çekmek amacıyla kullanacağım nasıl bir lens önerirsiniz? Keskinlik, chromatic aberration falan filan bilmem ben :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

o halde 50mm 1.4g nikon lensden uzak dur. (aka kenrockwell gavati yanlis biliyor) :)

autofocusu yavas. efsane falan degil. ben minimumdan max islevselligi kovalayan bi dusuncedeydim, ve yaklasik 7 yildir dunyanin en ucuz AF lenslerinden 50mm 1.8 AF yi mutlulukla kullandim.

fiyat/performans olarak acik ara taptigim bir lenstir o ozellikler. En son d800 aldim, almisken eski dostum olan 1.8 50mm'yi yenileyip 50mm 1.4G aldim. otofokus durumu ilk denediginde fark edicek kadar yavas. (ekipman hastalari icin orneklersem bence %30-50 daha yavas....ha sagolsun ama sessiz.....meeh)

hani haraket eden, enerjik cocuk, veya...err..sahne cekimek istersen o lensi onermem acikcasi. yamulmuyorsam (kendim deneyemedim) 1.8 50mm G cok daha iyi sonuclar veriyor hem hiz hem, genel *kalite olarak..err..hemde fiyat olarak :)

*kalite = chromatic abberation, image distorion.

henuz deneyemedim ama medium range zoom lensler kalite fiyat olarak baya oturdu diye duyuyorum..bir bakmak lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

yep mevcut sanirim, kendim test etmis degilim ama ortalamanin baya uzerinde sonuc gosteren ve tatli fiyat araliginda lens mevcut.

Nikon AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR
Nikon AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR
bir bak bakalim bunlara...fiyat araligini kenara birakirsak..herzaman daha iyisi MEGA SUPER OFFF versyonu var (bkz. 24-70mm)

ama ilk iki onerdigim baya ortalamanin uzerinde olmasi lazim..ben 24-85 eski versyonu ile calistim bir sure..gundelik kullanim icin ne kadar kotu olabilir ki diye dusunuyorum?

ps. ha mutlaka 50mm 1.8G cepte dursun onun yeri ayri.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
paramecium said:

Selam,

Resmi bayinin satış fiyatı 5.680 TL
http://www.refleksfoto.com/Nikon-D600-Body,PR-15125.html

Ama daha stok yok sanırım.

Saygılar.

ahah nuublar halen daha rumor tutuyor urun detayında
af motoru olacak
gps olmayacak

birisi dürtüp ürün piyasada ve satıyorsun sen desin sunlara :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
grey import yapabilirsin.
panamoz.com ve digitalrev.com dan bazi urunler deli ucuza alinabiliyor. tr e gonderiyorlar diye bilmekle beraber gumruk de takilirsa kendileri oduyor diye biliyorum (veya senin odemen gerekirse faturasini adamlara gonderiyorsun para iadesi yapiyorlar).
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

50mm f/1.8 G (veya D) almaya gerek var mı? Zoom lens yerine 2-3 tane prime daha mantıklı olur mu; 28mm, 50mm ve 85mm gibi? Sonuçta FF makina olduğu için crop faktörü ortadan kalkınca 'daha geriye git' cümlesi unutulacak.

Lensleri zar atıp almak daha kolay olacak sanki!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla benim ilerlediğim doğrultu şöyle; geniş zoom var işte elimde şu an. 50 mm prime da var. 70 - 200 veya 80 - 200 almayı planlıyorum yakında... Araya belki 35 mm prime eklerim. 24 - 70 falan gibi bi lense eşşek yüküyle para dökeceğime o aralığı çok daha keskin ve büyük diyaframlı prime ile yamarım diye düşünüyorum. Başka lense de ihtiyacım olacağını sanmıyorum zaten. Çooook ilerde belki tilt-shiftlere sararım ama o şu an fantezi direkt benim için :D
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Prime fiyatlarını pek araştırmadım, şu sıralar paso inceleme okumaya çalışıyorum. 85mm f/1.8G veya 85mm f/1.4G gayet keskin lensler. 1.4 belki fiyat olarak çok yüksek kalacaktır ama 1.8G memnun edici neticelere sahip.

24mm ve 28mm prime lensler ise fiyat konusunda can yakıcı olabiliyorlar. 3 tane lens ile güzel sonuç alınır diyorum. 24-70 yerine daha gündeliğe 24-85 f/3.5-4.5 VR de alınabilir. Yeni cihazlar güzel yüksek ISO performanslarıyla 24-70'leri aratmaz diye düşünüyor ve dua ediyorum :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...