Trans Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 şimdi nette sql tutolarına bakıyordum da,karşıma böyle saçma bir soru geldi,basit aslında ben böyle saçmaladım SELECT m.title FROM movie m INNER JOIN casting c ON c.movieid=m.id AND c.actorid IN (SELECT id FROM actor WHERE name='Harrison Ford'); bana demişki Harrison Ford un onadığı tüm filmleri getir bakayım,ben üstteki gibi saçma bir biçimde yaptım,içime sinmedi yani.doğrusu nedir bunun? join konusunu çok fazla kavrayamadım gibi geldiği için böyle tuto bakıyorum artık. 3 tablo var movie actor casting id id movieid title name actorid yr ord director budget gross Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 düzgün bi cevap geldi diye sevinmen için yazdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Inner join yazmana gerek yok, join le inner join ayni sey, SELECT m.title FROM movie m, actor a, casting c WHERE c.movieid=m.id AND c.actorid = a.id AND a.name = 'Harrison Ford' bu olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 sağol nedanko,inner join olayını left right joinlere alışmak için bilerek yazıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 nested filan ne gerek var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 ha anladim, zaten left right ayni query de varsa, inner yazmakda iyidir rahat ayirtetmek icin query okurken, tek inner join varsa normalde anlamli degil. ama tercihtir her zaman oyle bilmiyosan diye not olarak soyledim. inner join le equality, yani benim yaptigim arasinda bi fark yok. Daha az sey yaziyosun, pratiktir. left right joinler de explicitly kullanman gerek. Genelde querylerinin %90 ininda inner join kullanirsin, ama left right outer vs bunlari ozumsemen gerek tabii.. Bak burada da guzel ornekler vermis gormediysen. http://en.wikipedia.org/wiki/Join_(SQL) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 ne bileyim beynim aktı,nested kullanayım dedim,ama kullanırken daha basiti illaki vardır diye sorayım dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 ha bu arada lazım olan olur belki şurada güzel tuto lar var,onları yapıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 yepyeni bir soru :D sorumuz şu:Which were the busiest years for 'John Travolta'. Show the number of movies he made for each year. normalde query lerin cevaplarını vermiyor,sadece istediği tabloyu cevap olarak veriyor,ya da query leri cevap olarak var da ben bulamamışta olabilirim. üstteki tarzdaki sorularda bakış açım nasıl olmalı? bu arada bu soruya şu tarz bir cevap vermiş cevap SELECT yr,COUNT(title) FROM movie JOIN casting ON movie.id=movieid JOIN actor ON actorid=actor.id WHERE name='John Travolta' GROUP BY yr HAVING COUNT(title)=(SELECT MAX(c) FROM (SELECT yr,COUNT(title) AS c FROM movie JOIN casting ON movie.id=movieid JOIN actor ON actorid=actor.id WHERE name='John Travolta' GROUP BY yr) AS t ) daha basiti var mıdır yoksa böyle anlamak için kıvranıcakmıyım illaki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Count la group by kullanman gerek tum icinde oldugu filmlerin yillarini cikardiktan sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Cok kotu o SELECT yr, count(m.yr) as yearcnt FROM movie m, actor a, casting c WHERE c.movieid=m.id AND c.actorid = a.id AND a.name = 'John Travolta' ORDER BY yearcnt GROUP BY yr LIMIT 1 Bunun olmasi gerek, denemek gerek tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 yok olmadı,neyse bu queryi çözemeye uğraşayım bari,akıttı beyni gece gece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar