Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2012 Hypervisor mantığına GUI ekleyerek temelde "basit" ama etkili bir mantık ile işletim sistemi yapmış amcalar. QubesOS. Citrix'in kullandığı Xen tabanını almışlar. Çok enteresan bi yapısı var doğal olarak, mesela atıyorum firefox 3 farklı ortamda aynı masaüstünde çalışabiliyor. Bunların hiç biri diğeriyle etkileşime girmiyor, tamamen farklı "ortamdalar". Yani saçma bir örnek ama 2 numaralı firefox ortamı bir şekilde malware vs. indirdi, diğerleri bu durumdan tamamen steril. Malware için firefox 1 ve 3'ün olduğu oramlar tamamen farklı bilgisayarlar gibi kalıyor. Sanallaştırma tabanlı olduğu için de "Linux altında windows yazılımı çalıştırmak" gibi işler için de ciddi potansiyeli var. (bir sonraki sürümde olacakmış zaten) Anneye anlatır gibi: Şimdiye kadar bildiğiniz OS deneyimini 2 lt'lik kova olarak canlandırırsanız, bu aynı kovanın içindekileri deney tüplerine koymak gibi bişey oluyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2012 Bir nevi iOS'daki sandboxing mantığı değil mi bu? Yoksa ben mi yanlış anladım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2012 Benzer. Ama bunda daha köklü bi ayrıştırma var. aynı işletim sistemi altında farklı ortamlar gibi değil de tamamen farklı işletim sistemleri bir arada çalışıyor. Eğer sorunsuz ilerlerse bu projenin hedefi gerçek evrensel masaüstü diye tanımlanabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Eylül 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2012 Güzel bir haber teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar