Uzun Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Bazen haberleri izlerken icimden bir ses bu haberler insanlari kandirmak icin bilerek yanlis .yapiliyor diyor, cok mu ucuyorum bilmiyorum ama bana hep oyle geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2012 turkiye'de dogru haberlerde var tabii ki, ama bilerek carptilmis haberlerde var. gecen gunku ressam konusu mesela bir ornek. ucuncu sayfa haberlerinde icerik dogru olsada, olayin kendisi, roportajlar vs bilmem neler carpitilmis olabiliyor daha ilgi ceksin diye. siyaset konularinda isimiz genelde daha kolay. yeter ki haberleri bir kaynaktan almayalim. common sense sart her haberi okurken, ama bi de gidip dinci gazete nasil yorumlamis, pkk nin haber kaynaklari olayi nasil yorumlamis vs bakmak gerekiyo ozellikle onemli konularda. mesela pkk konularinda eskiden devlet haberi verirdi gazetecilere onlar yazardi, bunu tespit etmenin en kolay yonu haberi kim yazmis diye bakmak. IHA vs yaziyosa, zaten benzer kelimeler olmasi kolay. Ama bazen yazari vermezler, o zaman suphelenin. 3-4 gazetede haber ayni kelimelerle cikmis mesela, ozellikle siyasi konularda bu olur tabii. haber kaynagi da saibeli, devletin haber ajansi veya adami adiyla yayinlanmis, suphelenin icerigin dogrulugundan. karsi goruslerin oldugu yerlerden onaylayin. Ornegin daha gecen okudugum bisi, semdinlide oyle PKK gucu yoktur vs diyolar, bakiyim dedim o taraflar ne diyor. Orada da diyolar ki burada devlet yok, PKK hakimiyetinde tamamen, camilerde kahvelerde konusmalar yapiyolarmis o kadar devlet hakimiyeti kaybetmis. (Bu tek basina hangisi dogru yanlis diye suphelenmenize yeter, ama hangi tarafin dogru oldugunu soylemez) Koylulerle konusuyolar bu arada, koylulerin lafi bunlar. Ardindan demisler ki, butun gazetecileri davet ediyoruz buraya, gelsinler kendileri ceksinler gorsunler. Simdi bunu yapan gazeteci yoksa halen, yani devletin hakimiyeti oldugunu onaylayan birileri, sadece devletin verdigi haberler konusuluyosa, o zaman benim common sense im der ki, eed devlet hakimiyeti kaybetmis. Her zaman onaylayin ve acik fikirli olun, cogu zaman yanlisi dogrudan ayirirsiniz. Ama kafaniz bastan tarafli ise bu da ise yaramaz, once open minded olmak gerek. Yani ateistsiniz diye butun dinci gazetelerin dediklerini bastan yalan diye yaklasirsaniz, zaten mainstream medya ile gidersiniz, onuda dogrulamak zaten sizin umrunuzda olmaz. Siz sadece duymak istediklerinizi okumak isteyenlerden biri olursunuz. Amaciniz bilgiye ulasmak degil, tatmin olmak olur. O zaman sirf kurt gazetesi, srif dinci gazetesi, sirf devlet gazetesi okuyun hangisi size yakinsa ve gidin. Bir ornek haberlerin nasil degistirildigi konusunda. Biz 7-8 arkadas erzincana gitmistik, rafting vs yaptik etraftaki sehirleri erzurum u onu bunu gezdik. Bi tane gazeteci, sanirim sabah gazetesinde calisiyo o bolgede, bizim haberimizi yapmak istedi. Iste resmimizi cekti firat nehri kenarinda otururken, o kadar. Bizle muhabbet etti ama roportaj yapmadi. Sonra bi kac gun sonra gazetede (sabahin dogu ekindeydi sanirim) bizim resim var, altinda da soyle bi haber. "Erzincana gezmeye gelen gencler soyle konustu. Arkadaslarimiz ilk doguya gidecegimizi duydugunda cok sasirdilar, oraya niye gidiyosunuz orasi cok tehlikeli dediler. Biz yine de gittik, ve bolge halkini cok sevdik" vs. bundan daha coktu da aklimda degildi. Tek kelimesini soylemedik yani. Bazen iyi niyetli bazen kotu niyetli bunlari yapiyolar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar