Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Axis&Allies


Apache

Öne çıkan mesajlar




Atarinin son oyunu Axis&Allies çıktı.Oyun dergilerde ve nette pek yankı uyandırmadı ancak normalin dışında güzel bir sistem üzerine oturtulmuş.Harita olarak Risk oyunundaki gibi bir harita kullanılmış.Burada Hearts of Irondaki gibi birimler tank,piyade vb. şekilde yerinden oynatıp düşman topraklarına saldırtabiliyor veya bulunduğumuz toprakları savunabiliyoruz.Oyun sadece saldır/savun sistemi yerine teknoloji gelişiminede önem vermiş.Hoi deki kadar ayrıntılı olmasada teknolojik gelişimler savaşta az birim ama güçlü birim olayını net görmeyi sağlıyor.Oyun grafik bakımından generals'i baz alırsak ondan daha iyi ve sistemi hiç bir şekilde yavaşlatmıyor.Ses olarakta arka müzikler ve savaş sesleri,birimlerin sesleri çok süper olmuş.
Haritayı genel olarak çok fazla inceleme imkanı bulamadım ancak oyunda seçebileceğimiz ülkeler Japonya,Almanya ve Rusya,Büyük İngiltere,Çin (benim gördüklerim bu kadardı oyunu çok fazla araştırma fırsatı bulamadım) olabiliyorsunuz.Ayrıca oyunun bir farkıda mesela Almanya seçildiğinde Rommel gibi ünlü komutanları seçebiliyoruz.Eisenhower, Yamamoto, Zhukov ve Montgomery gibi her ülkenin farklı komutanları var,bunların hepsinin artı ve eksileri bulunuyor.

oyun içinden bir görüntü

Birimleri ilerlettik,RTS savaş ekranına geldik.İlk başta grafiklerin güzelliğin dikkati çekiyor hemen.Sonra savaşı yaptığınız topraklara göre hava değişiyor ve oyuna direk epey bir etkisi var hava koşullarının.Daha öğrenme fırsatı bulamadım ama sanırım çöllerde tanklara kum kaçması,askerlerin soğukta donarak ölebilmesi gibi değişiklikler var.Sonra savaş sırasında birimlerinizin deneyimine göre korkabiliyorlar veya daha taktik savaşarak ufak bir tümen,karşısında sayıca fazla düşmanı püskürtebiliyor.Eğer hızlı bir yenilgi alınırsa birden birimler dağılıyor ve korkarlarsa savaş alanından kaçmaya başlayabiliyorlar.Oyunda para 1sn de 1 altın şeklinde.Bu yapılan supply ler,yağ istasyonlarına göre değişiyor.Elinizin altında gereği kadar hammadde yoksa tanklarınıza yağ-benzin yetiştiremiyorsanız savaşın ortasında durarak büyük bir yenilgi alınabilir veya silah deposu olmazsa bir süre sonra savaşırken askerlerin kurşunu bitebilir ve süngüde pek aktif bir silah değil.
Düşmanın yapay zekası oyunun zorluk seviyesine göre değişiyor.Easy de devamlı bir taktiği uygularlarken Hardda direk taktiğe dayalı savaş başlıyor ve eğlenceliside hard bence.
Oyun bir nevi Hoi,Risk ve Generals karışımı diyebiliriz.Ufak tefek yenilikler ve farklı üniter sistemiyle denenmesi gereken bir oyun bence.[signature][hline]shinsetsu desu..

[Bu mesaj Apache tarafından 04 Kasım 2004 21:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Torrentbits te ilk gördüğümde masaüstü oyunun bilgisayara uyarlanmış hali sanmıştım ama closed combatımsı grafiklerden anlaşıldığı kadarıyla.[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

salla hocam kalabalık olunca elinden kaçıyo savas, close combat ayrı tabi ama şu anda panzers phase 1 adlı bi oyun var ben ona takılıyorum çok iyi bi oyun. adamlarım bi sonraki levela xp li olarak geçiyor yanlız az bölümü var ve tank çeşidide az bu yüzden eksisi var. ama piyadeninde iş yaptığı iyi bir oyun tavsiye ederim bi bakın.(bu arda IS - 2 ile alman tanklarını bi dağıtıyosun OFF OFF) (King tigerda beni dağıtıyo bi tanesi 2 tankıma mal oldu (t34 85)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...