Meov Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Sonrasında Jython'a dönmeni tavsiye ederim. Programların çoğunun DB gereksinimi duyduğunu düşünürsek, JDBC ile çok daha kolay ilerleyebilirsin. Python'da o bağlantılar gereksiz zorlu. Ama birisi paketini yapmış da olabilir tabi, hiç bakmadım. Son dönemde JDBC baya bir standart oldu ama. Neyse işte, Jython candır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Deacon said: Java veya C ile programlamaya baslamak dunyanin en cirkin seylerinden biri galiba ya. Dedigim gib dil degil kitap oneriyorum direk. /prog/'da basligim da oldu zamaninda tabii ahah. ama bu cok acimasiz olmus. hani C tamamda Java icin bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 ne yaparsan yap objective cden uzak dur... C type syntaxi falan unutacam ios yazmaktan. Ki kabus bir dil ya of Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 valla unide gormsutum de gecen sene ocak gibi javaya sardım bi, öle tepeden. biraz azim kararlılık gerektiyor, vakit falan ayırmalısın ama baya noob friendly dil yani. Anladıkça güzelleşiyor meret. tabi hala çok havada hissediorm kendimi de, olsun yinede güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 scientific computing yapiyorum, c'den java'ya gecenin kafasini kiriyorum ben de o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 niye abi dil dildir. c zaten is piyasasinda ölü. java'dan baya ekmek yersin. ama baslangic icin iyidir c. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 scientific computing diyorum. is piyasasi demiyorum. gidip otomasyon programi yazacaksan istersen S diye dil uydurup onla yaz, ama optimize olan dillerden uzaklasilmaz amac performans ise. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 S var lan. Baska bisey uydurun. http://stat.bell-labs.com/S/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Oncelikle C is piyasasinda olu denmis, lutfen diyorum. Bakin lutfen. Etrafinizdaki her sey embedded sistem. Bunlarin kodunu hangi dille yaziyoruz? Java ile mi? Hayir. C ve C++ ile yaziyoruz. C++ seytan icadi oldugu icin ve generate edilen asm kodunu kestirmek C kadar mumkun olmadigi icin cok kritik islerde C kullaniyoruz. C piyasasi olu falan degil. Sistem programlama dersinde "niye debugger yaziyoruz proje olarak, hayatimizda hic debugger yazmicaz ki" kafasina sahip sinif arkadaslarim icin olu C piyasasi. Ikinci olarak neden java ile baslamak kotu onu soyleyim. Adam daha dongu nedir, if nedir bilmiyor sen onune koyuyosun soyle bi kod class HelloWorld { public static void main(String[] args) { System.out.println("Alt tarafi hello world!n"); } } Kac tane keyword var? Pythondaki hello world ile karsilastirma isini reader'a exercise olarak birakiyorum. Daha hicbir sey bilmeyen adama OOP anlatmaya calismak cok ama cok gereksiz bence. Imperative programlama direk von neumann'in natural kodlama hali oldugu icin flow'u anlamak daha basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 haa tabi sıfırdan başlicak adam aman diyim yani. benim temel vardı yahu, bide kırılma noktalarında yılmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 bu bölüm milletimize nörd yetiştiricek! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Seele said: niye abi dil dildir. c zaten is piyasasinda ölü. java'dan baya ekmek yersin. ama baslangic icin iyidir c. kafana n'den başka şeyler de düşcek yakında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Deacon said: Oncelikle C is piyasasinda olu denmis, lutfen diyorum. Bakin lutfen. Etrafinizdaki her sey embedded sistem. Bunlarin kodunu hangi dille yaziyoruz? Java ile mi? Hayir. C ve C++ ile yaziyoruz. C++ seytan icadi oldugu icin ve generate edilen asm kodunu kestirmek C kadar mumkun olmadigi icin cok kritik islerde C kullaniyoruz. C piyasasi olu falan degil. Sistem programlama dersinde "niye debugger yaziyoruz proje olarak, hayatimizda hic debugger yazmicaz ki" kafasina sahip sinif arkadaslarim icin olu C piyasasi. Ikinci olarak neden java ile baslamak kotu onu soyleyim. Adam daha dongu nedir, if nedir bilmiyor sen onune koyuyosun soyle bi kod class HelloWorld { public static void main(String[] args) { System.out.println("Alt tarafi hello world!n"); } } Kac tane keyword var? Pythondaki hello world ile karsilastirma isini reader'a exercise olarak birakiyorum. Daha hicbir sey bilmeyen adama OOP anlatmaya calismak cok ama cok gereksiz bence. Imperative programlama direk von neumann'in natural kodlama hali oldugu icin flow'u anlamak daha basit. embedded diyorsun ve java yok diyorsun peki usta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Java ile real time sistem programliyolar mi? Nope. Progralamazlar. Is icin mantikli secim degil. Bir kere en onemlisi programin deterministik davranmasi. Sirf generate edilen asm yuzunden C++ kullanilmiyor kimi zaman, Java'nin garbage collector'i varken kullanamazsin onu. Araba giderken "dur ben garbagelari toplucam 1 ms sonra fren yap sen" olmaz, olamaz. Tek exception android telefonlar iste. Onlar da zaten embedded sistem sayilmaz artik. Bildigin PC oldular constraint yok hic. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 java ile bi ton real time sistem var, ne anlamda dedin anlamamis olabilirim gerci. java oldukca performant. c ile kiyaslanir kiyaslanmaz, ama bi ton real time, mission critical, high load sistemler var java ile yapilmis. bayagi olgundur o konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Ornek alabilir miyim? Cidden bilmedigim icin gormek istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 somut ornek veremeyecegim ama c sharp ile otomasyon robotu tasarlayan arastirna gorevlimiz vardi, smart cardlar icin de java bytecodeu kullanimi var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Anladim sanirim ne demek istedigini, evet belli spesifik turde applicationlar icin uygun degil, ama bugun milyon oyunculu oyun sunuculari yaziliyor java da, ornegin websocket/flashsocket alaninda oyunlarda, applerde oldukca fazla kullaniliyor. Ayni sekilde bir cok java ile yazilan sunucu var gerek in house gelistirilen ve milyonlarca concurrent kullaniciya real time hizmet veren, gerekse open source da var. Solr mesela tamamen java ile yazilmis bi search engine ve large deploymentlara sahip. Apache Casssandra facebook un inbox search i icin gelistirilmis, yine cok buyuk deploymenta sahip bi software, yine java ile. Yani real time derken anliyorum sanirim ne dedigini, ama cok fazla high load, real time senaryolarinda kullaniliyo zaten hali hazirda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2012 Deacon said: Ikinci olarak neden java ile baslamak kotu onu soyleyim. Adam daha dongu nedir, if nedir bilmiyor sen onune koyuyosun soyle bi kod class HelloWorld { public static void main(String[] args) { System.out.println("Alt tarafi hello world!n"); } } Kac tane keyword var? Pythondaki hello world ile karsilastirma isini reader'a exercise olarak birakiyorum. Daha hicbir sey bilmeyen adama OOP anlatmaya calismak cok ama cok gereksiz bence. Imperative programlama direk von neumann'in natural kodlama hali oldugu icin flow'u anlamak daha basit. şurayı okudum, javayla başlamış biri olarak anlayamadım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 abi ilki class o konuyla ilgili şeyleri içine koyuyosun ikincisi metod bişeyler çalıştırıyo filan .... anlamadıysan özele gel dalga tabi dgdfg of canım sıkıldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Myshkin said: şurayı okudum, javayla başlamış biri olarak anlayamadım ben. Python da görmüş olsaydın anlardın muhtemelen. Yapmak istediğin şey hello world yazdırmaksa, HelloWorld diye bir class yaratman gerekiyor ya Java'da; bunu yapabilmek için baya bir kod yazıyorsun. Aynı işi Python'da yapmak için yazman gereken tek şey print "Alt tarafi hello world!" Bunu yapabilmek için bilmen gereken tek şey "print" keyword'u ve bir miktar programlama mantığı. Bu nedenle insanlara döngünün ne olduğu, basit trick'ler vs. python'la daha kolay anlatılıyor. İnsanların kafasında yöntemler oturduktan sonra işin içine OOP vs. sokmak çok daha kolay. Ama henüz "print"in ne olduğunu bilmeyen adama System.out.print nedir diye öğretmeye çalışınca, bir de yok args vs. girince, kişinin kafasının karışmaması mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 abi karışmalık bir durum yok ki yani. public class ve static void main bütün programlarda başa yazdıgın bir şey. sen print için farklı olara sadece system out printi yazıyorsun, yani print için kullandığın esasında tek satır. bütün hepsinin başına public class, public static yaza yaza elin alışıyor zaten. en bilgisayar kabzımalı adamlar bile gözümün önünde çok rahat öğrendi javayı. diğer dillerle karşılaştıramam da javanın kafa karıştırıcı olduğuna kesinlikle katılmam yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Bence java gayet guzel bi dil Az miktarda c ve c++ bilgim var karsilastirma yapamam adam gibi ama javanin coollugu ezer gecer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2012 Myshkin said: bütün hepsinin başına public class, public static yaza yaza elin alışıyor zaten. Niye her metodu public ve static yapalim? :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar