Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programlama 101-

Meov

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar, bir programlama dili öğrenerek, bu sektörde gerek iş, gerekse kendime yarayacak bir şeyler için imkan yaratmak istiyorum bir. Bir hobi olarakta diyebilirim ama ciddi bir hobi olacak.

Sizce hangi programlama diliyle başlamalıyım? bazıları c+ diyor bazıları java diyor. Birde baya site linki var şuan internet bölümünde vs ama bilemedim, şöyle tam güvenilir eğitim amaçlı bir site var mı bildiğiniz?

tavsiye üzerine deitel c++ how to program ebook olarak indirdim ama sizede sorayım dedim. şöyle güncel bir şeylerle başlasak :)

ciddi olarak ilgileniyorum bu arada, hacker olmayı düşünmüyorum ^^
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

gun gecmiyor ki ben programci olmak istiyorum hangi dili ogreneyim diye kararlı bir genc gelmesin.

hangi dili öğreneyimden kastımda hangi dil ile başlayayım olacaktı. mümkünse sınırlarım dahilinde tüm dilleri öğrenmek isterim.

trolleyip yorma beni şükrü :)
Sosyal ağlarda paylaş

ulan 11 yıldır şu forumdayım yanlış saymadıysam.

adam gibi yardım istedim bir kereliğine. chatroom mu burası arkadaşım!

hehe ^^

başlangıç için öğrenebileceğim dilleri ve kullanım alanlarını liste olarak istiyorum. Şimdi bir dondurma alıp gelicem dolaptan, o liste burada olacak!
Sosyal ağlarda paylaş

Şahsen ben java ile başladım okul dolayısıyla (daha çok embedded cihazlarda ve serverside uygulamalarda kullanılıyor), ve çoğu kişinin ortak düşüncesi C++ (yüksek performans ve kontrol gerektiren uygulamalarda, javadan biraz daha low level denebilir) falan girmeden OOP'un en kolay java ile anlaşılıyor olması, en azından benim duyduğum bu. Daha sonra C++, C# (GUI gerektiren desktop uygulamalarında, muhasebe programı gibi) gittim öyle işte.
Tabi dillerin kullanımıyla ilgili yazdığım örnekler sadece genelleme, java veya C++ ile de gayet muhasebe programı yazılır yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...