Flassh Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 yaşını başını almış muhabbet kuşumuz var daha önce hiçdikkatimi çekmemişti de tırnakları çok uzamış sanki düzgün yürümesini engelliyor nasıl kesicem ben bunun tırnaklarını? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 veterinere kestir bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 tırnak makasıyla kes uclarından cok az aslında kesilmemesi dogru olur ama törpüleyebilecegi bi şey koymamıssın kafese sanırım Kuşların tırnak ve gagaları zamanla çok uzayabilir. Her ikisi de keratin yapılıdır ve kısaltılmasında bir sakınca yoktur. Fakat ne kadar keseceğinizi bilmek, işlem sırasında kuşun canını yakmamak ve kan damarlarına zarar vermemek çok önemlidir. Kuşların tırnaklarında kan damarlarını görmek genellikle çok kolaydır. Yapmanız gereken tek şey tırnağı ışığa doğru tutmak ve dikkatlice bakmak. Fakat, kuşunuzun koyu renkli tırnakları varsa bu tespit(damarları bulmak) daha zor olacaktır. Tırnakları kesecek kişi çok dikkatli ve yavaş olmalıdır. Tırnak makasları bu iş için en iyi çözümdür. Fakat dikkatli olun. Tırnaklar kıymık gibidir. Bir yerlerinize batabilir. Bunu engellemek için tırnakları koyacağınız kabınız bulunmalı.Öteki önemli konu ise kanamayı durdurmaya yönelik ilk yardım. Çünkü tırnakları keserken damara zarar vermeyeceğinizden %100 emin olamazsınız. Eğer kuşun kanaması varsa kesinlikle ilk yardım gerekir. Aslında, tırnakların kesilmesi kuşa zarar vermez, insanların saçının kesilmesiyle aynı işlemdir. Lütfen dikkat : kuşa zarar vermeyeceğini bilseniz bile eğer kuşunuzu zaptedemiyorsanız bu işe kalkışmayın. Çoğu veteriner bu işi siz başaramadığınız taktirde yapmaktadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SNA1L Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 yillarca muhabbet kusu tirnagi kestim.arada kes 2 ayda 1 fln..ztn dikkatli bakinca damar görünür ona gelmicek sekilde kes bisey olmaz kusta rahat eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 törpülemesi için o durduğu sopayı tahtadan falan doğal almak lazımmış sanırım, bilmiyordum bunu. şimdi alsam kendi kendine törpülermi şldgk tırnakları açık renk, damar gözukuyor. fakat ele gelmeyi sevmeyen bir hayvan rahat durmaz kolay kolay sakinleştirebilirsem ben yaparım gibi de en iyisi veteriner yolu sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 bize zamanında tırnakları kesme istikameti için şöyle bişey demişlerdi, sivri tarafı doğru bırakmak için düz veya sağdaki gibi değilde soldaki gibi sivri tarafı içeri getirecek bir açıyla kesilmeliymiş. ben kanaryalarımın tırnaklarını hep buna dikkat ederek kesmeye çalıştım bi sorun olmadı. söylenmiş zaten damara da dikkat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 şimdi biraz bakındım da pek böyle bişeyden bahseden yok. beni senelerce boşuna uğraştırmış olabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 törpü mörpü ylan senelerce bizimki törpülü tünekte takıldı en sonunda böyle birşey oldu http://www.angelfire.com/mi/dinosaurs/images/casts/velociraptor_killing_claw_cast_RF003.jpg kendin kıyamıyorsan veterinere kestir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2012 Flassh said: yaşını başını almış muhabbet kuşumuz var daha önce hiçdikkatimi çekmemişti de tırnakları çok uzamış sanki düzgün yürümesini engelliyor nasıl kesicem ben bunun tırnaklarını? eline alıcan tırnaklarına bak içinde siyah damarı görücen onun hemen az uzağından kes hemen tırnak makası ile olaki o damardan keserken kanar kanarsada teramısın deri pomatı sür geç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar