Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

muhabbet kuşu tırnak kesimi


Flassh

Öne çıkan mesajlar

tırnak makasıyla kes uclarından cok az
aslında kesilmemesi dogru olur ama
törpüleyebilecegi bi şey koymamıssın kafese sanırım


Kuşların tırnak ve gagaları zamanla çok uzayabilir. Her ikisi de keratin yapılıdır ve kısaltılmasında bir sakınca yoktur. Fakat ne kadar keseceğinizi bilmek, işlem sırasında kuşun canını yakmamak ve kan damarlarına zarar vermemek çok önemlidir.

Kuşların tırnaklarında kan damarlarını görmek genellikle çok kolaydır. Yapmanız gereken tek şey tırnağı ışığa doğru tutmak ve dikkatlice bakmak. Fakat, kuşunuzun koyu renkli tırnakları varsa bu tespit(damarları bulmak) daha zor olacaktır. Tırnakları kesecek kişi çok dikkatli ve yavaş olmalıdır.
Tırnak makasları bu iş için en iyi çözümdür. Fakat dikkatli olun. Tırnaklar kıymık gibidir. Bir yerlerinize batabilir. Bunu engellemek için tırnakları koyacağınız kabınız bulunmalı.Öteki önemli konu ise kanamayı durdurmaya yönelik ilk yardım. Çünkü tırnakları keserken damara zarar vermeyeceğinizden %100 emin olamazsınız. Eğer kuşun kanaması varsa kesinlikle ilk yardım gerekir.
Aslında, tırnakların kesilmesi kuşa zarar vermez, insanların saçının kesilmesiyle aynı işlemdir.
Lütfen dikkat : kuşa zarar vermeyeceğini bilseniz bile eğer kuşunuzu zaptedemiyorsanız bu işe kalkışmayın. Çoğu veteriner bu işi siz başaramadığınız taktirde yapmaktadır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

törpülemesi için o durduğu sopayı tahtadan falan doğal almak lazımmış sanırım, bilmiyordum bunu. şimdi alsam kendi kendine törpülermi şldgk

tırnakları açık renk, damar gözukuyor. fakat ele gelmeyi sevmeyen bir hayvan rahat durmaz kolay kolay sakinleştirebilirsem ben yaparım gibi de en iyisi veteriner yolu sanırım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bize zamanında tırnakları kesme istikameti için şöyle bişey demişlerdi, sivri tarafı doğru bırakmak için düz veya sağdaki gibi değilde soldaki gibi sivri tarafı içeri getirecek bir açıyla kesilmeliymiş.

ben kanaryalarımın tırnaklarını hep buna dikkat ederek kesmeye çalıştım bi sorun olmadı. söylenmiş zaten damara da dikkat.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

yaşını başını almış muhabbet kuşumuz var daha önce hiçdikkatimi çekmemişti de tırnakları çok uzamış sanki düzgün yürümesini engelliyor

nasıl kesicem ben bunun tırnaklarını?


eline alıcan
tırnaklarına bak içinde siyah damarı görücen onun hemen az uzağından kes hemen tırnak makası ile
olaki o damardan keserken kanar
kanarsada teramısın deri pomatı sür geç
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...