Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ntv sansür


clifff

Öne çıkan mesajlar

ya bu sansür olayının cılkı çıktı ya.
sen bu adamlara karşı nasıl kazanacaksın ki. en küçük şeyde bile bu kadar dikaktli adamlar.

"sadece çarpıtma olsa iyi, aynı zamanda sansür de var. şöyle bir giriş yapayım:

hüseyin aygün'ün serbest bırakılması ile ilgili haberde yer alan bir ifade, dikkatimi fazlasıyla çekti, beni kuşkulandırdı. haber metni şu şekilde:

sağlık durumunun iyi olduğu ve herhangi bir sıkıntısı olmadığını söyleyen aygün şunları kaydetti: "...ama serbest bırakılmamda ankara'da oluşan tepkilerin, meclis başkanımızın, başbakanımızın, insan hakları derneği'nin, alevi derneklerinin ve dersim halkının eylemleri de etkili oldu..."
http://www.ntvmsnbc.com/id/25374295/

bu metinde yer alan "meclis başkanımızın" ve "başbakanımızın" hitaplarının doğru olup olmayacağını düşündüm, şüphe duydum. ve şüphelerimde haklı çıktım. hüseyin aygün, "meclis başkanı" ve "başbakan" diyor ama metindeki gibi "meclis başkanımız" ya da "başbakanımız" demiyor. ve belki çok daha ilginci kemal kılıçdaroğlu, meclis başkanı ve başbakandan bahsettikten sonra "genel başkanımızın" diyor; gelin görün ki ntv, bu ifadeyi tamamen dikkate almıyor, hazırladıkları metinde "genel başkanımız" ifadesine yer vermiyor.

şuradan izleyebilirsiniz (50. saniyeden itibaren):
http://tvarsivi.com/...p?y=13&z=2012-08-14%2020:32:00"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

komikli mesajdan sonra şahsi görüşümü ifade etmem gerekirse, sansürün bir yerden sonra sansürü uygulayan aleyhine döneceği noktanın beklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

yani sonuçta şu an bu baskı ve sansür ortamını değiştirmenin herhangi bir yolunu tahayyül edemiyorum ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oski said:

"sansürün bir yerden sonra sansürü uygulayan aleyhine döneceği nokta" için 1984, v for vendetta, watchmen veya ne biliyim işte 60'lar amerikası, bilmem kaçlar fransasına falan bakabiliriz.


abi yalnız aradaki fark kendi planlarını kendi yapıyo adamlar. bizim öyle bi durum yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Otosansür işte.

Ama şöyle bir durum var, sen sansürler durursun da gerçekleri sansürleyerek değiştirmek mümkün değil. Hani balonu şişirirsin de şişirirsin ama patlayınca ortalık daha da karışır.

Ha o balon bir gün patlayacak da, ondan sonra şimdiki hükümetten daha beter şeylerin başımıza gelmesi daha olası geliyor bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...