Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kanada or İngiltere /discuss

Killer

Öne çıkan mesajlar

1 sene Vancouver'da kaldım en büyük sorun her yere(kendi ülkesinde ki şehirlere bile) uzak olması. İstanbul-Vancouver havada toplam kaldığın süre 14 saat sürüyor. Havaalanında bekleme fln hariç. Yani maddi durumun çok iyi değilse Türkiye'ye gidip gelmen hem zor hem de pahalı olacaktır. ( Uçak biletleri en ucuz 950 euro - KLM )

Vancouver 6. 7. aydan sonra sıkmaya başlayacaktır. Çünkü her yer aynı, çok sakin bi şehir. Kışları şehir merkezinde akşam 7-8 den sonra insan kalmaz. Yazları oldukça güzeldir ama gerçek anlamda "yaz mevsimi" 2-3 ay sürer. Yaz mevsimini görüp sonrasında kışı da yaşadığın zaman bunalıma girer insan o derece. Zaten Kasım'dan itibaren, Nisan-Mayıs'a kadar sürekli yağmur yağar. 1 ay hiç güneş görmemiştim mesela. Aylık harcaman en az 1200-1300 CAD civarı olur. Asgari ücret saat başına 8,5 CAD'dir. Y.Lisans öğrencisiysen kampüs içinde çalışmak şartıyla çalışma izni gerekmez. Kampüs dışında çalışacaksan, eyalet sınırları içinde olmak şartıyla haftalık 20 saati geçmemek üzere çalışma izni alabilirsin. Ev kiraları aşırı pahalıdır. Hatta Forbes ya da Times dergisiydi, Vancouver'ı bütün Kuzey Amerika'nın en pahalı şehiri seçti.

Elbet güzel yanları da var. İnsanlar oldukça sevecen ve kibardır. Otobüs şöförleri bindiğinde güler yüzle selam verirler. Gittiğin mağazada, cafede herkes güler yüzlüdür. Şehir acaip düzenlidir ve temizdir. Hokey takımının play-off maçları oldumu resmen hayat durur. Herkes eğlenceye verir kendini. Barlarda öğlen saat 1 gibi gidip yer kapman lazım hatta :) (FB-GS maçı varmış gibi olur)

Özet: Amacın sadece yüksek lisans ise İngiltere, yok yüksek lisans sonrası göçmenlik düşünürüm dersen Kanada. Bunu dememin en büyük nedeni de her yere uzak olması. Uzaklık gerçekten en büyük sorun oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

çok teşekkür ederim herkese bilgiler için

benim esas istediğim öğrencilik hayatı diyim. burda bilgide 3sene bitti bilgisayar bilimleri. aptal dolapdere binasına git gel liseye gidiyomuş gibi üniv bitirdim resmen.

o yüzden biraz daha okumak istiyorum az öğrencilik yaşiyim. lisede bile 10 kişiydik abi sdkfs.

AZ OKUTUN BU ÇOCUĞU :/

düzenli yerleri severim ben ya. zira istanbulu hiç sevmem mesala. acerkenti ataşehiri severim. neyin nerde olduğu bleli çünkü

ingiltere ve kanadada olanları bulup konuşuyorum hala. bu arada vankovurda british columbia mı ne 20bin CAD'mış. bu beni üzdü biraz dsf
Sosyal ağlarda paylaş

Madem öğrencilik yaşıyım diyosun Vancouver'ı düşünme derim :) Doğu kıyısında bi yerlere bak cidden, eğer Kanada istiyosan.

Bu arada Vancouver'da iki tane devlet üniversitesi var zaten. Birisi University of British Columbia(UBC), diğeri de Simon Fraser University.

UBC şehir merkezine çok yakındır. Vancouver'ın belki de en güzel yerindedir. Kampüsü fln şahanedir. Hatta kampüsün içinde 2 tane plaj var, birisi çıplaklar plajı (nude beach), diğeri normal plaj :p. Gerçi su oldukça soğuk yazın bile.

SFU'nun kampüsü şehir merkezinden oldukça uzakta dağın tepesinde kuruludur. SFU son yıllarda akademik olarak çok iyi işler yapıyo. İkisi de iyidir yani ama UBC tabiiki çok daha iyi. Eğer Vancouver'ı çok istiyosan UBC derim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...