roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 ya bu üst seviye: iscsi san fc + iscsi fc sas sas jbod sistemlerinin asıl ana kullanım amacı nedir? mesela iscsi san'lerin vm'lere storage olarak bağlandığını biliyorum, tamam. fc de gerçek sunuculara direkt olarak bağlanıyor, o da tamam. sas jbod da diğer sas ünitelerinin boyutunu genişletmek için, hadi onu da tamam. yani özet olarak biliyorum ama kafamda oturmuyor nedense. örnekli anlatmak lazım sanırım. bilgisi olan varsa, bir özet geçerse çok mutlu olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Dilim döndüğünce... Umarım faydası olur. Çorba gibi farkındayım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 iSCSI VM ler icin kullaniliyor da FC ler kullanilmiyor diye bir sey yok. Fiber switch alirsin, yine VM ler kullanir. Farkli SAN teknolojileri bunlar. NFS gibi packet-based bir aktarim yerine, tum bunlar block-based bir aktarim sagliyor. Artilari da var eksileri de, ama GFS2 stable oldugundan beri oyle aman aman bir eksisi kalmadi SAN taraflarinin da. Fiber daha pahali ve yatirim isteyen bir yontem ( HBA, Fiber Switch, etc. ), iSCSI daha ucuz ama duzgun konfigure edilmezse packet switch te oldukca sikinti cikarabilecek bir yontem. Son kullanici acisindan oyle aman aman bir fark yok aralarinda, eger ki 10Gb portlar/trunklar/LAGlar uzerinden biseyler yapmiyorsan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 sharky said: Son kullanici acisindan oyle aman aman bir fark yok aralarinda, eger ki 10Gb portlar/trunklar/LAGlar uzerinden biseyler yapmiyorsan :) Eheh. Su kismi aklima bir olay getirdi. Dell'in storage'i var bi yerde, ustunde zilyon tane disk. Storage'in kendi OS'u disklerden biri yuzunden cakiliyor. Bakiyorlar ki olay oyle icinden cikilacak gibi degil, Dell araniyor, teknisyenleri geliyor. Ee nedir dert deniyor ama tiplerin hepsinin suratinda "panpa biz de bilmiyoruz ki" ifadesi. Sonra yurt disindan teknisyenleri storage'a remote baglanip olayi anlamaya calisiyorlar. Nasil cozuldu tam da hatirlamiyorum ama kuvvetle muhtemel bozuk disk'i bulup yerine yeni disk'i ittiriveriyor oranin sys-admin'i karambolde. Boylelikle tum gunluk downtime sona eriyor. Kabuslarin kabusu resmen. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Bir iki de örnek use case verseniz çok şahane olurdu, mesela şu deploymentta fiber kullanmak saçma çünkü falan filan diye. Sağolun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar