antiban Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 diyelim ki konu ile ilgili insanların katılmasını sağlayacak açık kaynak kodlu ve projenin ilgili olacağı alanda pek çok insana faydalı olacak bir çalışma yapacağız. bu projeye katılımcı olacak insanları nereden buluruz ? hangi platformda bunu yayınlayabiliriz ? projeye başımızı ağrıtmayacak şekilde nasıl bağış toplayabiliriz ? bunun için önde gelen duyuru platformları nelerdir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 30-40 kişilik developer kitlesi olan açık kaynak proje başlatmışlığım ve baya bir süre maintain etmişliğim var, oradan yola çıkarak konuşuyorum; açıkcası insanları projeye çekmenin en etkili yöntemin kodun kendisi. normal olarak, ortada henüz ürün olmayan veya yeterince ilgi çekici düzeyde olmayan projelere pek ilgi olmuyor. en iyi platformlar olarak da tabiki github, codeplex, googlecode ve bu platformlar üzerinde ki duyuru platformları derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 konu bu kadar aciksa, burada projeden bahsederek baslayabilirsin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 evet ben de merak ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
antiban Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 bombilo said: 30-40 kişilik developer kitlesi olan açık kaynak proje başlatmışlığım ve baya bir süre maintain etmişliğim var, oradan yola çıkarak konuşuyorum; açıkcası insanları projeye çekmenin en etkili yöntemin kodun kendisi. normal olarak, ortada henüz ürün olmayan veya yeterince ilgi çekici düzeyde olmayan projelere pek ilgi olmuyor. en iyi platformlar olarak da tabiki github, codeplex, googlecode ve bu platformlar üzerinde ki duyuru platformları derim. peki örneğin github'ı kullandık. bunu codeplex, googlecode üzerinden de duyurabilir miyiz ? projenin telif hakkı kopyalanması sahiplik durumu nasıl oluyor ? açık kaynak kodlu olsun ancak başka biri benim kodlarımı kullanarak bunu ticari bir hale çeviremesin. böyle bir şey karşısında yasal haklarım nelerdir ? ne yapabilirim ? bağış sistemi olursa bu sistem üzerinden bana para dönüşü olması etik midir ? açıkçası hangi programlama dili üzerinde geliştireceğime karar vermedim. belki online bir servis olarak düşünürüm. 30-40 kişiyi nereden topladın ? proje özetle, jquery benzeri bir fikir. jquery'nin crossbrowser html ve css geliştirmeye yarayan versiyonu diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
antiban Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 aslında çok zor, karmaşık ve ihtiyaç olan bi konu. etrafta boilerplate'ler filan dönüyor ama bunlar yeterli değil. zaten front-end ile uğraşmış olanlar bi tarayıcıda anya öbür tarayıcıda konya olarak gözüken sitelere aşinadır. ne bileyim belki kodu yazdığında, w3c validator gibi bir uyarı sistemi olur ama bunda yazılan kodun daha düzgün ve hatasız gözükecek bir çıktısını verir sistem, şu ie7'de şöyle gözükür, safari'de böyle gözükür, buranın kodlarında şuna dikkat etmen gerekir şöyle düzeltirsen sorun kalmaz gibi uyarı verebilir ya da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 antiban said: peki örneğin github'ı kullandık. bunu codeplex, googlecode üzerinden de duyurabilir miyiz ? codeplex'in job openings denen bir kısmı var ki oradan projeni duyurabiliyorsun. github ve google code'da ise bunu tam karşılayan birşey yok. daha çok browse project kısmından ulaşalabilir oluyor projeler. antiban said: projenin telif hakkı kopyalanması sahiplik durumu nasıl oluyor ? açık kaynak kodlu olsun ancak başka biri benim kodlarımı kullanarak bunu ticari bir hale çeviremesin. böyle bir şey karşısında yasal haklarım nelerdir ? ne yapabilirim ? bağış sistemi olursa bu sistem üzerinden bana para dönüşü olması etik midir ? bu soruların tamamı senin proje için seçeceğin lisansa bağlı. örneğin public domain yaparsan yani kamu malı, ne sen ne de başka birisi proje üzerinde telif hakkı iddaa edemez. projenin ticari kullanımı konusuda yine aynı şekilde lisansa bağlı. sana tavsiyem şuraları inceleyip kafana yatacak lisansı seçmen. tabi eğer ciddi anlamda telif haklarını gözetmek istiyorsan, bunu bilişim hukuğundan anlayan bir avukatla yapman mantıklı olabilir. not: açık kaynak projelerde bağış almanın etik olarak yanlış olan bir tarafı yok. antiban said: açıkçası hangi programlama dili üzerinde geliştireceğime karar vermedim. belki online bir servis olarak düşünürüm. 30-40 kişiyi nereden topladın ? toplamak için özel bir çaba ve duyuruda bulunmadım. projenin kendisi geliştiriciler açısından ilgi çekici idi. tekrardan projeye başlarken ve belli bir aşamaya gelmeden, diğer developerların katkıda bulunacağı beklentisine girme bence, bu anca zamanla olabilecek birşey. ha tabi şunuda belirtmeyi unuttum, aslında duyuru olayı için en güzel yerlerden biride proje her ne konuda ise o konuya eğilen site forum vs topluluklar üzerinden gitmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 http://sourceforge.net/ ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geezus Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 sf'nin pek bir hükmü kalmadı artık open source camiasında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
antiban Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 ya çok işkembeden sallıyorsunuz. hükmü kalmadı neye göre kime göre biraz da açıklasan. şu şu sebeplerden ötürü sourceforge tercih etmemek lazım şu platform şunları sunuyor çünkü demek yerine. sf'nin hükmü kalmadı yeaaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 sf kullanıyorum svn olarak, bir problemim falan da yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geezus Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 bunun için oturup sayfalarca yazı yazmaya gerek yok. zamanında iyiydi şimdi geride kaldı diğer platformlara göre. çoğu yeni proje orda başlamıyor, benim şu andaki gözdem github. arayüz olarak çok kullanışlı, yepisyeni windows clientı yaptılar windowsta geliştrienler için, istatistikleri daha verimli bol grafikli sunuyorlar, böyle bir şeyi yapan başka provider var mı bilmiyorum ben. artık vcs olarak hem git hem de svn kullanma imkanınız var, bol bol post-commit hookları var issue tracking ve agile management için. @Artariel, svn olarak sourceforge kullanmak ne anlamadım ama vcs olarak subversion, provider olarak da sourceforge kullanıyosun sanıyorum. zaten şu anda kullanılan vcs'lerde durup dururken bir sorun yaşaman mümkün değil hepsi kendini kanıtlamış yazılımlar. sourceforge da durup dururken serverlarını çökertmiyorsa sorun yaşamazsın ama zaten olay sorun yaşamak değil, başka platformlar sana çok daha fazlasını, aktif komunitesiyle beraber sunuyorken sourceforge geride kalıyor. -bay işkembe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 github'a olabilecek en iyi alternatiflerden biride bitbucket Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
antiban Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 github dururken niye bitbucket seçelim peki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 seçin diye birşey yokki, githubdan sonra en iyi alternatif diyorum. ek olarak bitbucket atlassian'ın oldugu icin diger atlassian tool'ları ile oldukca iyi entegre oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar