Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar toplama konusunda sorularım var, yardım bekliyorum.

Meov

Öne çıkan mesajlar

Selam, oem parçaları konusunda vs 6 yıldır zerre bir şey bilmiyorum son toplama bilgisayarımı 5-6 yıl önce almıstım,o zamandan beri laptop kullanıyorum fakat artık tat vermemeye başladı. Bütçem başlangıç için gerçekten çok kısıtlı, o yüzden gelecekte yenilemeye/eklemeye yönelik bir sistem oluşturabilirsem çok iyi olacak. Ama şuan toplayacağım sisteminde en azından uygun bir ayarda herhangi bir mmoyu(wow gw2) rahat olarak çalıştırması ve sorun çıkarmaması gerekiyor. Benim 2 saatlik okumalarımdan yola çıkarak kabaca çıkardığım parçalar aşağıda. Fiyat/performans açısından tavsiyeleriniz olur, onu alma bunu al olur, her şeye açığım.

İşlemci olarak amd kullanmayı düşünüyorum, phenom ve athlon arasında sadece çarpan sayaçlarının açık olup olmama farkından yakınmışlar, bende hayatı boyunca overclock yapmış bir insan değilim. Gerek görmüyorum, o yüzden tercihimi athlondan yana kullandım ama iyi mi yaptım kötü mü siz söyleyin.

CPU: Athlon 2 x3 3.4 // biostan küçük bir işlemle phenom x4 olduğunu iddia edenler var.

MB: MSI 760gm/p23 // anakart hakkında olumlu olduğu kadar olumsuz yorumlarda var yardım bekliyorum.

GPU: MSI 9800GT // bu konuda çok kararsızım, 256 bit diye atlamış olabilirim. Gidipte mmo dışında bir şey oynamıyorum zaten.

Ram: 2 x Corsair 4gb

Hdd: WD 500gb 16 mb cache 7200 rpm

Kasa: TT wings // Gig gz-x2

Kasa çok farkeder mi?

Temel bileşenleri bunlar kabul edersek( ki ekstra bir şey almaya gerek görmüyorum) bu parçaların fiyatı ortalama 800 tl. Benimde böyle bir fiyata ihtiyacım var sanırım. Fakat linklerdede belirttiğim üzere, anakart, ekran kartı, gpu konusunda ve kasa konusunda ve hepsinde yardıma ihtiyacım var, çok amatörce oldu bu parçalar. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Elinde uygun bir parça olup 2. el satmayı düşünen olursada değerlendirebilirim, bu başlığa yazması yeterli.
Sosyal ağlarda paylaş

Intel fanboilarını kaale bile alma.
Gaming için AMD ideal. al 965 black editionyada FX f/p nin doruklarına çık.
Tasarım masarım yapıcaksan git i5 i7 intel al o ayrı.
Gaming için en gereksiz şey intele para vermek
ekran kartı içinde 6850 al dediğim gibi tam fiyat performans ürünü buda.
Sosyal ağlarda paylaş

kimliğini öğrenene kadar edge'e bende sinir olmuştum lan baya bi şikayet flmda ettim :P

Neyse arkadaşlar fiyat açısından baktığımda işlemci olarak amdden başka bir seçim yapmayı düşünmüyorum, ekran kartı olarakta bakıyorum dediklerinize.

ekran kartı olarak sapphire 6850 daha iyi bir seçim gibi duruyor evet, işlemci olarak şu athlon x3ün phenom x4'e eşit olma muhabbeti yalan mı? vatanda yorumlarda görmüştüm, dediğimi gibi bütçe baya kısıtlı bu aralar.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman işlemci AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4 GHz, 8 MB, BOX İşlemci (125W)

ekran kartı sapphire 6850.

bu linklerde verdiğim 350wluk kasalar bunlara yeter mi?

anakartıda linkte verdiğimi alsam olur sanırım, anakartın üzerinde çok durmuyorlar, ram seçiminde ne dersiniz birde? vengeancelar var ama onlar 1600 mhz sanırsam
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...