Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadir has üniversitesi hakkında

SNA1L

Öne çıkan mesajlar

valla diğer başlığa kimse bakmayınca yeni konu açıyorum..

şimdi bu okulun iletişim fakültesi nasıldır?bütün bölümleri yazıcam ama iletişim tasarımı yada yeni medya bölümü kesin tutucak gibi.aylık 750tl artı kayıtta macbook veriyolar..ve bu burslar öğrenim hayatı boyunca yani 5 yıl kesilmiyor başarısız olma durumlarında bile..

sizce tercih etmelimiyim yoksa m.sinanda sinemamı okumalıyım napmalıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben mühendislik okudum, memnun kaldım açıkçası. Standart bir vakıf üniversitesinin üzerinde ama en iyiler arasında tabi ki değil.

Yurtiçi ve dışında ciddi bağlantıları var. Burslu da gireceksen böyle imkanlardan faydalanabilirsin sanıyorum. Başarılı birisin belli ki.
Sosyal ağlarda paylaş

ya genel olarak internetten araştırdığım kadarıyla iletişim fakültesine hep iyi yorumlar yapılmış..ama benim kafama takılan burdaki bölümler yani nedir ne değildir tam bilmiyorum yeni medya sonra iletişim tasarım fln duymadım pek..
@toggie benim kafama takılan hazırlık olması boşuna 1 yıl daha kaybedicem fln çok zorluyolarmı hazırlıkta?
Sosyal ağlarda paylaş

ben hazırlık okumamak icin tatilimi böldüm atladım ucaga, sınava girdim ve ertesi gun tekrar tatile geri döndüm :)

sınavı da gectim tabi. bosu bosuna hazırlık okuyacak, para verecek, ve essek gibi yol gidecektim. bunlardan kurtuldum.

ingilizce biliyorsan sınavı gecersin. toelf ayarında bir sınav yapılmıyor sonucta.
Sosyal ağlarda paylaş

ben 2004'te girdim sınava. degisiklik olduysa o zamandan beri bilemem ama ben girdigimde 2 asamaydı.

birinde kompozisyon yazdırıyorlar. digeri ise temel ingilizce iste ya. grammer var, reading ve writing. speaking yoktu ama listening vardı diye hatırlıyorum.

cok zor degil, asırı kolay da degil ama kendine guveniyosan gecersin ya. ingilizce seviyeni bilmiyorum. ben ilkokulu bitirdikten sonra hazırlık okudugumdan beri tum egitim hayatım ingilizce derslerle gectiginden zorlanmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

özel okulda iletişim okumak, lol

devlette de okumak, lol gerçi

okuldan okula değişir. Bilgi'de sürüneceğine Kadir Has seç, en azından doğru ilişkiler ile bir yerlere gitme imkanın var. Okulun kendi imkanları da var ama burslu isen veya babanın annenin ismi, tonla parası falan yoksa bu imkanlara ulaşmada zorluk yaşarsın, tecrübeli arkadaşlarım vardır.

Mimar Sinan'da da okuman nasıl desem, adı olan bir okul benim gözümde sadece. Tamam havan var, çok iyi öğretmenlerin var ama öğretmenlerin hepsi kendi çapında muhafazakar. Birkaç yeni öğretmen dışında dinazorlar ders veriyorlarmış ve 20-25 senelik bilgilerle öğrencileri yetiştiriyorlar. Benim hocalarımdan biri Mimar Sinan'dan gelmeydi mesela, kavga edip ayrılmış ve Kocaeli'ye gelmişti. Orada ne ders veriliyorsa aynısını da bize verdiğini söylüyordu, günümüzde birkaç ruh hastası dışında (dünya üzerinde) hiçbir yerde kullanılmayan ve kafadan basit hesaplamalarla halledilebilecek ışık-filtre hesaplamalarını MIRED sistemi adı altında tarihi eser bir yöntemle hesaplattırıyordu falan filan, yine giden birkaç arkadaşım benzer şekilde olduğunu söylerdiler bir çok hocalarının. Gençlerinde de hayvani ego varmış falan filan, yine de gidilebilecek durumdaysa çok rahat tercih edilebilir. Hem lobisi hemde ilişkileri sayesinde çok çabuk bir yerlere gelme imkanın var.

Devlette sinema okumak için en iyi alternatifler İstanbul, Marmara ve Eskişehir diyebilirim, hakkında fikrim olanlardan. Gelme diyebileceğim iki yer var, biri Bilgi diğeri de benim okulum Kocaeli. Sinemacı olacam diye girdim okula şuan tek bir iş bile yapmak istemiyorum kurgu ve animasyon geçmişim olmasına ve sektörde yer alabilecek durumda olmama rağmen ...

Özellerde ise her okuldan şikayetçi tonla arkadaşım var, ama Kadir Has'a gidenler diğerlerine göre daha az şikayetçiydi. Bu yüzden git abi diyebilirim :) Kendi tercihin ama özellikle sinema istiyorsan özele para dökeceğine devlete git, okuldan alabileceğin şey kuracağın ilişkiler dışında minimumdur. Benim okula girdiğim zaman ile mezun olmam arasındaki süreçte okuldan Türk Sinema tarihi ve Sinema-Politika tarihi tarzındaki dersler dışında hiçbir şey almadım. Çok az teknik bilgi o kadar,
Sosyal ağlarda paylaş

@darkrider ya özele para vermicem burslu gidicem ztn özel olarak kafamda bi kadir has var onunda sineması değil yeni medya yada iletişim tasarım bölümleri.sinema için m.sinan ilk tercih sonrasına marmara yazıcam ama m.sinan gelir gibi..

m.sinanla k.has bölümleri birbirine yakın sıralamalar yani 3üde gelebilir kafamda oturtup ona göre sıralama yapmam lazım..yada hiç özele bulaşmadan m.sinana gidicem fln
Sosyal ağlarda paylaş

khas, bu sene kontejan dolduramadığı için bölüm kapatmış bir okul.

iletişim tasarımı şaka gibi. geçen sene o bölümün öğrencileri, hocam biz ne olacağız daha hala anlamadık. neyiz biz diye geziyorlardı 2. sınıfta. kendi bölümümden şikayet ederken, yazık bu heriflere diye geçiyordum yanlarından.

koca haftanın 3 günü gelip 3 ders aldıklarını söylemişlerdi.

45 kişilik sınıfta ders vermeye çalışmakta,bir tane bile mesleki uygulama programı (ps, ai, fl) öğretmediği çocukları uygulama dersine sokup, program bilmiyorum ben dediklerinde de kursa gidin öğrenin bizim işimiz size program öğretmek değil diyen bir okul genel olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

iletişim tasarımı okumak isteyen bir ogrenci az cok bu islere merak salmıs, bisiler kapmıstır yazılımlardan. ha hic bi halt bilmiyorsa bile, hocadan olmasa da yanındaki arkadasından vs. ogrenir rahatca. okulda lablarda mac bilgisayarlarla calısıyosun.

ayrıca bu bolumu secip de ne olacagını bilmeyen ogrenciye ne demek lazım bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

BAIIHAN said:

khas, bu sene kontejan dolduramadığı için bölüm kapatmış bir okul.

iletişim tasarımı şaka gibi. geçen sene o bölümün öğrencileri, hocam biz ne olacağız daha hala anlamadık. neyiz biz diye geziyorlardı 2. sınıfta. kendi bölümümden şikayet ederken, yazık bu heriflere diye geçiyordum yanlarından.

koca haftanın 3 günü gelip 3 ders aldıklarını söylemişlerdi.

45 kişilik sınıfta ders vermeye çalışmakta,bir tane bile mesleki uygulama programı (ps, ai, fl) öğretmediği çocukları uygulama dersine sokup, program bilmiyorum ben dediklerinde de kursa gidin öğrenin bizim işimiz size program öğretmek değil diyen bir okul genel olarak.

bu sadece kadir has'a özel birşey değil, özel üniversitelerinde %90'ında görülen olaylar yalnız. Hani puanın Mimar Sinan'a yetiyorsa direk orada sinema oku derim ben, Mimar Sinan'ın sinema zümresinde eğer çevre yaparsan ileride sektörde zerre zorluk çekmezsin iş vs. konusunda, tabii nerelere geleceğin senin çalışma tempona ve iş koluna bağlı birşey.

Sinema istiyorsan ve Mimar Sinan tutuyorsa kesinlikle git. Hatta yine sinema istiyorsan herhangi bir özele gideceğine İstanbul ve Marmara'da yaz. İkisinde de pişman olmazsın,

İlla özel gidecem dersen git Kadir Has, Bilgi'den ve Bahçeşehir'den bin kat iyidir, duyduklarımdan edindiğim izlenime göre diyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bahçeşehir'deki arkadaşım da insanların yarısı çok alakasız diyordu ufak bi grup da çok inekmiş diğerleri de benim gibi falan demişti sdfg

görüntü/fotoğraf gösteriyolarmış da onun geniş açıyla mı tele lensle mi çekildiğini bile anlamıyorlarmış diye epey dalga geçmişti. 1.sınıfı geçemedi gerçi bu çocuk takılmaktan heh.

o değil de ben bahsettiğim elemanı pati'ye üye yapmıştım 10 küsür mesaj atmıştı belki okuyodur lan sdfşlkjg selam volki
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...