Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

üniversiteye 2. kez hazırlanmak

XarC

Öne çıkan mesajlar

Aman diyorum, eğer istediğin yer gelmediyse hiç düşünme tekrar gir. Ben mühendislik istediğim halde sorular çalındı, o oldu bu oldu derken kendimi AÜ SBF İşletme de buldum, halen ufaktan pişmanım tekrar girmediğime. Ne yaparsın, "ailenin başarılı çocuğu" na "üniversiteye girememiş tekrar hazırlanıyormuş" denmemesi ilgili çocuğun gelecekte mutlu olup olmayacağından daha önemliydi. :P
Sosyal ağlarda paylaş

nereye girersen gir mezun olduğunda dolu çık.

öss'de ilk 200e girip boun - elektrik elektronik yazıp şimdi dikiş tutturamayı hala özel dersle geçinen var, ahım şahım bir şey de kazanmıyor,
adam mezun olmuş ama boş sadece dersten geçmiş ne doğru düzgün staj ne de bir yerde sorumluluk almış. 1300lira teklif etmişler güya "gururuna yedirememiş" boğaziçili olarak.

bu kafadaki adam gibi olursanız mit, stanford mezunu olsanız da bir bok olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Olaylar o kadar basit ki aslında. Ben size özetleyim
Sorun yaratıldı
Ortada bir sorun var
Sorunun çözülmesi gerekiyor
Birisi bu farkındalıkla sorunu çözmek için çözüm üretmeye çalışıyor. Amacı gelir elde etmek.
Çözümü üretirken bir takım elemanlara ihtiyacı oluyor.

İşte üniversite burada devreye giriyor bu çözüm üreten kimseler yaptıkları işlerde ne kadar eskilerse ve ne kadar piyasa hakimiyetleri varsa o kadar kalıplaşmış adam ararlar.
Organizasyon çapı ne kadar büyükse o kadar büyük bir üretimden çıkarsın. Neyse mezun oldun.

O eleman olduğunu çözüm üretme riskini almış insanlara kanıtlaman gerek bunun için çeşitli nitelikler var. Üniversite diplomasıda bunlardan bir tanesidir. En azından pratik açıdan faydalı fakat kesinlikle en iyi ayrıştırıcı değil. En iyisi tecrübe ve kişinin daha önce yaptıklarıdır.

İşe girmek isteyen için en önemli kısım burası. Yapmaya talip olduğun işe göre ne kadar nitelikli olduğunu çözüm üretme riskini almış girişimciye işverene patrona vs vs kanıtlaman gerekiyor.

Değer üreten yerlerde etiketlerin prestiji daha azdır. Fakat bekçilik yapılan yerde etiketler çok önemlidir.
*
Neyse iyi kötü işe girdiniz diyelim.
Bu noktada hayattan beklentiniz önemli. Güzel bir meslek edinip ne olursa olsun herşey garanti olmalı çok fazla para almayayım ama aç kalmayayım tipinde sabit bir adamsanız en güzel okulları kazanmaya çalışmanız mantıklı olur.

Ama özgür olabilmek istiyorsanız o listenin başındaki çözüm üretmeye talip olan girişimci olun. Öyle bir hedefiniz varsa ve zaten o kafada bir adamsanız sizi dar kalıplara sokan körelten her yerden kaçarsınız. Farkındalığınızı, vizyonunuzu açacak, değer üretmenizi sağlayacak her yere koşarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...