dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 "medeniyet mi? ev küçük benim derdim budur!" komik bi yaklaşımbu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oncekendimi Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 dasaaa said: "medeniyet mi? ev küçük benim derdim budur!" komik bi yaklaşımbu medeniyet dedigin gelistikce insanlar bir goz odadan genis cok odali evlere dogru evrimlesti .bu bir gercek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 dasaaa said: "medeniyet mi? ev küçük benim derdim budur!" komik bi yaklaşımbu haklisin, ev tek basina unsurlardan biri olabilir ancak da birinden nefret ediyorsun ama alistigin bir yer, kacabilecegin kisisel bir alanin, kurdugun sosyal cevren var digeri de oyle uber muber degil, inceden kopek muamelesi goruyorsun ama daha normal bir toplumda olmanin biraz huzuru var hayattan ne bekledigine bagli olarak ikisi arasinda secim yapmak zor bence, ymmv. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 trafik, özgürlük, imkanların çeşitliliği etc sorun değil diyorsun. varsa yoksa ev. olm @dasaaa falan yazın lan arada.. kutumu doldurdunuz vallahi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Fly said: GEd said: ... yok, ulkedeki kisi basi gelirin ustunde bir rakam. hucre tabirini abartmisim ama evet, ev ilanlarina atarliydim dun oyle bir ruh haliyle yazmistim baya eksik olmus mesajim 20-30 m2 evler 700-1000 euro arasi tutabilmek icin de kiranin 3-4 kati gelir ve bir kefil istiyor ev sahipleri ortalamada, ogrenci degil calisansa bazen kendi kazandigina tav olabiliyor (isin suyunu cikarip toplamda kira bedeli x 10 euroluk kapasitede 2 kefil + kendi gelirin diyeni de var) yeni mezun master seviyesi muhendisin alacagi rakam az bucuk belirli, onunla da tutabilecegin yer ustte dedigim sekilde ulke sehir farki var sanirim stajyer olarak da aldigimin yarisini dedigim turde bir yere veriyorum, masraflar sonrasi 5-6 ayda macbook alacak kadar para kaliyor ustune ama kendimi 3 4 sene burada homelesstan hallice calisirken hayal edemiyorum, mesele buydu yarim kesmisim sacma olmus Hangi ülke bu arada orası ? Ben almanya sandım ona göre atladım münih falan lafları geçince arada. Yeni mezun mühendisin eline 1800 ile 3000 euro arasında net maaş geçer burada. Kendini ne kadar iyi sattığın, titel ın ve yaşadığın yere göre değişir bu para. Yılda 30 gün tatil ve fazladan çalıştığın saatleri ödemeye döndürme, tatile döndürme vesaire gibi opsiyonları var. 1000 euro eve versen gene ortalamadan baksak 1500 euro eline kalıyor. 1000 euro ile munih dışında almanya nın her yerinde ortalama bir ev tutabilirsin. Münih biraz aşırıdır ama ona görede oraya belirli bir maaş altında gitmez kimse. Ev konusunda ama şu konuda haklısın, insanın içinden oyle boktan evlere o paraları vermek gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar