Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Arkadaşlar merhaba. 9000tl gibi bir rakamla metal borsasında işlem yapmak istiyorum. gümüş grafiklerine baktım, paladyum grafiklerine baktım, rodyum grafiklerine baktım, platin grafiklerine baktım ve şunu gördüm ki gümüş uzun vadeli düşüşte, paladyum bi ara iyiymiş sonra çok düşmüş ve öyle kalmış, rodyum 12000 lerden 2000 lere kadar düşmüş kalmış öyle, platin eur/usd den bile dengesiz. Metal borsasında işlem yapan ve bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar var mı içinizde merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 altın al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 tiberium çok büyük artış göstericek bu sene haberin olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 ben paso çelik alıyorum. ev yapıp satıyorlar iyi kazanıyorlar. vay anasını dedim. gidip kazı kazan aldım. kazıdım.. bi bok çıkmadı. y.ö. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 şu ana kadar hep altın aldık zaten. fakat etraftaki insanlardan özellikle gümüş hakkında çok iyi şeyler duydum. ama gümüş grafiklerine bakıyorum gümüş uzun süredir düşüşte. öngörülebilir bir borsa mı merak ediyorum bu metal borsası kriterleri nelerdir vs? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 herşey öngörülebilir. öngörmesini bilmen lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 iron maidena yatir kardes patlama yapicaklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 zaten aktif üye 20 kişi falan var. onlar da jester hatleri takmış makara yapıyorlar yani anladım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 abi bekle biraz. subzero falan gelsin o bilir. kalanı metal borsası konusunda bilgili değil ki dişe dokunur bişi demiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Chaotic said: şu ana kadar hep altın aldık zaten. fakat etraftaki insanlardan özellikle gümüş hakkında çok iyi şeyler duydum. ama gümüş grafiklerine bakıyorum gümüş uzun süredir düşüşte. öngörülebilir bir borsa mı merak ediyorum bu metal borsası kriterleri nelerdir vs? misal gümüş 2-3ay önce güzeldi. şimdi değil. senin hiç ilgilenmeden kulağına kadar gelmişse o trend bitmiş demektir. öyle diyeyim sadece.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 o da doğru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 ha şunu belirtmedim. biz yatırıp unutmayı düşünüyoruz scalping yada kısa vadeli beklentim de yok yani bu yatırımlardan 3 yıl 5 yıl arası kullanırsak kullanırız o da belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 misal ben sana 600lerden paladyum al 4-5ay içinde 750-800lerigörür falan diye sıkayım. ama rusya kontrolünde paladyum, beni dinleyeceklerini sanmıyorum sdf. dediğim gibi işi sağlam bilen birileri gelir, dediğine cevap verir, ona sorarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 mesela güneş panellerinde şu an silisyum kullanılıyor mamül malzeme olarak acaba silisyum önümüzdeki yıllarda patlar mı? bilmiyorum. ama öngörüler vardır herhalde bu konuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 baba iyi diyorsun güzel diyorsun da şunu unutuyorsun işte, onu diyorum metaller belli ülkelerde çıkıyor afrika -her tarafını hollandalılar, amerikalılar etc ele geçirmiş- rusya -kafasına eseni yapıyor- çin -kafasına eseni yapıyor- amerika -rusya ve çin kafasına eseni yaptığı için uzaydan meteordan alırım olm. adam olun lan! diyor- şimdi metal konusunda "uzun vadede böle olur.. evet evet" diyebilmek için "çin değerli madenleri şu ayda kesin kısar, üretimi arttırmaz, satışına kota koyar... etc. rusya var ya kesin hepimizi öpecek ekim ayında vs." diyebilmek gerekiyor gibi geliyor. çok dalga içinde giriliyor benim gibi adamlar tarafından bu olaya. altın yükseliyordu,dalgayı gördük, alçakken değil, yükselirken girip tam da tepede değilken çıktım ben mesela. sonra 2kere daha yükselirken girip çıktım. gümüşte de aynısını yaptım. hiçbirisi uzun vadeli öngörü, analiz değildi. dalgayı yakalamaktı sadece. ha bilen birisi gelir, şu şuna bağlıdır, bu bundan etkilenir etc der. biz de bilgileniriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 evet. gelsinler anlatsınlar. yükselen yada alçalan trendi yakalamak bir bakış açısı tabi ki de ama ben warren buffet'ın bir yazısında okumuştum esas getiri uzun vadeli yatırımda sebat etmek ile elde ediliyor diyordu. yoksa bir trendden aldığın %10 %20 hiçbir zaman bir yere varmanı sağlamaz diyordu. ondan mütevellit ilk bahsettiğin sektörel analiz yapabilecek tecrübeli bir arkadaş varsa o yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 9binle uzun vadede de çok büyük kazanç sağlamak zor bana göre. gir-çıklarla sürekli aktif olmak ve birden çok enstrüman değerlendirmek daha doğru geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 1/10 kaldıraç düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 ben de gir-çık tan yanayım. sıcak piyasaya gir-çık yapmak en güzeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 abi dalgayı yakalamak, ben de gir-çıktan yanayım, sıcacık piyasa gir-çık, hani içim fesat değil ama ne bileyim borsaya yaklaşımın gerçekten nasıl desem.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 aslında çok param olsa amerikadan teknoloji hisselerine yatırım yapıyor olurdum diye cevap vereyim. misal sel bastığında hdd ciler özellikle WDC feci etkilenmişlerdi. sonrasında güzel toparladılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 klişeyi patlatıyorum o zaman. apple a gömeceksin parayı unutacaksın 5 yıl. adamlar 6 dolardan aldıkları şirketi 10 yılda 600 dolara taşıdılar. 0 zaman 6 koyan şimdi 100 katını aldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 http://i.imgur.com/x5QqP.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 geçti be abi. adamlar dünyanın en kocaman şirketi oldular. bundan sonra büyüyecek şirketlerin en zayıf olduğu dönemlere inşallah. ama mesela ekim ayında seagate 9$ falandı. mayısta 32$ falan.. 8ayda 3.5kat mı artmış oluyor yaklaşık.. güzel para işte. apple yerine bunu, bunun gibi şirketleri terih ederim. micron gibilerinden de korkarım mesela. seagate e para koyamadığıma üzülüyorum evet.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2012 o zaman stiv jobs vardi, bu kadar gerizekali isle ryaptirmiyordu adsfafds borsa = kumar 1/10 kaldirac filanda hayal direk, acemiler tarafindan kullanilan kaldiracin sonu ya intehar olur yada cezaevi ehuehu LME filan kisisel yatirimcidan cok buyuk holdinglerin finanscilarinin oyuncagi, 1 milyon dolar bile cok cok kucuk bi para metal borsasinda maceraya atilmak icin, ki zaten para arbitraj ile kazaniliyor kisa donemde, arbitrajlada para kazanmak icin islemin hacminin cok yuksek olmasi lazim, sen 1000$ ile arbitraj yapiyorsun, 60$ kazaniyorsun binbir riske girip, herif gidiyor 1.000.000 dolarla yapiyor ayni islemi, 60.000$ kazaniyor kucuk paralarla borsa falan filan hayali kurmayin yani, tepisen filler tarafindan her sekil ezilirsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar